"Ένιωθα άσχημα, ντρεπόμουν..." - Ραγίζει καρδιές η εξομολόγηση της Παναγιώτας Βλαντή στον Θέμη Γεωργαντά

Όσα αποκάλυψε για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor

Η Παναγιώτα Βλαντή, πέρασε το βράδυ της Παρασκεύης 18/2, φιλοξενούμενη στο πλατό του After Dark και στο Θέμη Γεωργαντά, με μία άκρως εξομολογητική διάθεση. Λόγω των ημερών όπως ήταν επόμενο η συζήτηση πήγε και στο θέμα των κακοποιητικών συμπεριφορών και των καταγγελιών που μας κατακλύουν κάθε μέρα, και μίλησε για όλες τις εξελίξεις με το Me Too. Λίγο καιρό πριν, είχε παραδεχτεί πως βίωσε παρενόχληση από το ίδιο άτομο που παρενόχλησε τη Τζένη Μπότση και την Αγγελική Λάμπρη.

Η αξιαγάπητη ηθοποιός έχει ήδη μιλήσει για το περιστατικό που έχει βιώσει η ίδια, και ξαναναφέρθηκε σε αυτό εξηγώντας πως δεν ήταν εύκολο να το παραδεχτεί στα δικά της άτομα πόσο μάλλον δημόσια, αλλά και στο "Γιατί τώρα" που ακούγεται συχνά για τέτοιες υποθέσεις.

Η Παναγιώτα Βλαντή μιλάει για τη δική της εμπειρία και συγκινεί

«Είναι ακριβώς η ίδια ιστορία που έχει αναφέρει η Τζένη Μπότση και η Αγγελική Λάμπρη. Έχω μιλήσει για αυτό ανοιχτά, έχω πει ότι κάποια πράγματα έχουν παραγραφεί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει. Νιώθω πολύ καλά που έγινε όλο αυτό,αλλά δεν σου κρύβω ότι στην αρχή δείλιασα πολύ. Για άλλη μια φορά ένιωσα ντροπή. Οι περισσότεροι που το έχουν υποστεί αυτό νιώθουν ντροπή ακόμα κι όταν μιλήσουν. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, δεν κυνηγάμε την δημοσιότητα. Ακούσαμε κι αυτό. Το «γιατί τώρα;» δεν μπορεί να το πει κανείς. Στην αρχή αισθάνθηκα άσχημα, ντρεπόμουν για αυτό. Έπρεπε να το συζητήσω με τους γονείς μου, τον σύντροφό μου» ανέφερε

«Ήταν δύσκολο. Να δώσουμε τις μαρτυρίες, τις καταθέσεις. Έχουμε και μια πορεία, εγώ δεν θέλω να βγαίνω και να μιλάω για τα προσωπικά μου θέματα, δεν μου αρέσει. Για να βγω να μιλήσω για αυτό, σημαίνει ότι με βασάνιζε. Και με βασανίζει ακόμη. Τώρα είμαι πιο ανάλαφρη και χαίρομαι που έχει συμβεί. Να μη φοβούνται. Το όπλο είναι να μιλήσεις, μόνο τότε ο θύτης χάνει την εξουσία του» συμπλήρωσε η Παναγιώτα Βλαντή.

«Ελπίζω να μην ξεχαστεί γιατί δεν είναι μόδα»

Η Παναγιώτα Βλαντή παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Open Weekend». Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο κίνημα #metoo όπου απασχολεί ιδιαίτερα στον χώρο του θεάτρου καθώς τόνισε πως πρέπει να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας.

«Μόνο ανακούφιση νιώθω, ελπίζω να μην ξεχαστεί, δεν είναι μόδα. Ήταν η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουνε και προτρέπω ανθρώπους να μιλήσουν εκεί που πρέπει. Να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας. Παντού υπάρχει αυτό αλλά στο δικό μας χώρο «πουλάει» περισσότερο».