"Ήταν απο τις χειρότερες μέρες της ζωής μου όταν.." - Ραγίζει καρδιές η Αλίκη Κατσαβού

2 χρόνια πέρασαν σχεδόν από το θάνατο του Κώστα Βουτσά

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor

Συμπληρώνονται σε λίγες μέρες, δύο χρόνια από την ημέρα θανάτου του Κώστα Βουτσά και η τελευταία σύζυγός του, η Αλίκη Κατσαβού η οποία πλέον μεγαλώνει μόνη της τον γιο τους, Φοίβο, μιλάει στην Espresso για εκείνες τις δύσκολες τελευταίες μέρες της ζωής του αξέχαστου κωμικού , ενώ δεν έκρυψε το πόσο δύσκολα πέρασε όσο τις βίωνε αλλα και για τα σχόλια που άκουγε κατά καιρούς.

Τι αποκάλυψε η Αλίκη Κατσαβού για τις δύσκολες μέρες στο νοσοκομείο

Πώς διαχειρίστηκες τα σχόλια σχετικά τη διαφορά ηλικίας; Είχες ακούσει χοντράδες τότε;

Πολλές! Μέχρι και σήμερα ακούγονται χοντράδες. Το θέμα είναι ότι δανείστηκα την ψυχραιμία, την ωριμότητα και την καθαρότητα μυαλού του Κώστα, ο οποίος δεν έδινε καμία σημασία σε τέτοια σχόλια. Μου έλεγε να στέκομαι πάντα στο καλό και αυτά να τα προσπερνάω, γιατί αλλιώς θα χάνω χρόνο και ενέργεια από πράγματα σημαντικά. Και αυτό έκανα, εστίασα μόνο στο καλό.

Αλίκη Κατσαβού και Κώστας Βουτσάς

Ο ερχομός του Φοίβου πόσο άλλαξε τη ζωή σας;

Ο Κώστας συνήθιζε να κάθεται και να τον χαζεύει καθώς έπαιζε, καθώς μεγάλωνε. Έλεγε πόσο γέμισε τις ζωές μας και αναρωτιόταν τι θα κάναμε χωρίς αυτόν. Ο Φοίβος έδωσε άλλο νόημα και άλλο βάθος στις ζωές και των δυο μας.

Τι θυμάσαι έντονα από την ημέρα που «έφυγε»;

Και οι 19 μέρες που ήταν στο νοσοκομείο ήταν από τις χειρότερες στη ζωή μου. Μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν ήθελα να πιστέψω ότι θα φύγει. Παρόλο που οι γιατροί μάς προετοίμαζαν συστηματικά για το τέλος που ερχόταν, εγώ δεν ήθελα να το δω. Την ίδια στιγμή έπρεπε αναγκαστικά να αντιμετωπίζω τη δημοσιότητα, γιατί ο Κώστας ήταν ένα λαϊκό είδωλο που ο κόσμος ήθελε να μαθαίνει για την εξέλιξη της υγείας του. Έπρεπε, λοιπόν, να ισορροπώ την αλήθεια με τη δική μου επιθυμία να γίνει καλά, και αυτό ήταν πολύ δύσκολο, με πλήγωνε. Ταυτόχρονα υπήρχε κι ένα παιδί στο σπίτι.

«Από την αρχή της ιστορίας με τον Κώστα...»

Συνέντευξη στην εκπομπή Breakfast At Star παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης (17/2) η Αλίκη Κατσαβού, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σχέση της με τον Κώστα Βουτσά και στα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε όταν μαθεύτηκε ότι είναι ζευγάρι.

Η ίδια μάλιστα, τις τελευταίες μέρες αποφάσισε να ξεκαθαρίσει και τι ακριβώς συμβαίνει με την περιουσία του αείμνηστου ηθοποιού . «Δεν είναι εύκολη η διαχείριση της απώλειας. Είναι κάτι που το δουλεύουμε και οι δυο μας διαρκώς γιατί, καθώς μεγαλώνει, ο Φοίβος έχει καινούργιες απορίες. Για μένα είναι δύσκολο γιατί μια απώλεια δεν τακτοποιείται ποτέ και δεν καταφέρνεις να την ξεπεράσεις.

Είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώνεις μόνη ένα παιδί. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα αλλά έχω αποφασίσει όποια δυσκολία και αν μου φέρει η ζωή να την νικήσω.

Δεν με απασχολούν τα αρνητικά σχόλια. Από την αρχή της ιστορίας με τον Κώστα δικαίως έφαγα λίγη λάσπη, δεν με ήξεραν και δεν ήξεραν ούτε την πορεία μου στον θέατρο. Μετά με γνώρισαν. Κάποια σχόλια σήμερα που μπορεί να υπάρχουν χρήσιμα είναι για να με κρατούν προσγειωμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αλίκη Κατσαβού.