«Κάποιοι στις εκπομπές υπονοήσαν...» - Το "καρφί" της Χρηστίδου για τον σάλο που έγινε με τη συνέντευξη του Ρουβά

Το ξέσπασμα της παρουσιάστριας

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Κάποιοι στις εκπομπές υπονοήσαν...» - Το

Κατά τη διάρκεια της σημερινής (19/2) εκπομπής της, η Σίσσυ Χρηστίδου θέλησε να δώσει την δική της απάντηση για το περιστατικό που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα με τον Σάκη Ρουβά στο Χαμογέλα και Πάλι, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για κάποια μεθοδευμένη συγκάλυψη της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η παρουσιάστρια εξήγησε επίσης πως κανείς δεν την κατηύθυνε για τις ερωτήσεις τις οποίες θα κάνει στον γνωστό τραγουδιστή, ενώ θέλησε να τον ρωτήσει για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη καθώς κανείς μέχρι τώρα δεν του είχε θέσει κάποιο αντίστοιχο ερώτημα.

Η απάντηση της Σίσσυς Χρηστίδου για το περιστατικό με τον Σάκη Ρουβά

«Επειδή μέσα στην εβδομάδα ακούστηκαν υπονοούμενα και ξεκάθαρα άφησαν να εννοηθούν κάποιοι στις τηλεοπτικές εκπομπές σχετικά με τη συνέντευξη που έδωσε ο Σάκης Ρουβάς στη δική μας εκπομπή, ότι όλο αυτό μπορεί να ήταν στημένο, σκηνοθετημένο, κανονισμένο σε σχέση με τη δίκη. Σε σχέση με τη συνέντευξη ακούω την κριτική. Σέβομαι το γεγονός ότι δεν σας άρεσε ο τρόπος που έκανα τη συνέντευξη, παρόλο που εγώ ένιωσα ότι έκανα πολύ καλά τη δουλειά μου, το ομολογώ. Θεώρησα ότι αυτό που οφείλω να κάνω είναι την ερώτηση που κανείς δεν του έχει κάνει εδώ και έναν χρόνο. Νομίζω ότι αυτό ήταν το σωστό.

Ο Σάκης εκείνη την εβδομάδα είχε δώσει άλλες δύο συνεντεύξεις, τη μία στην Ναταλία Γερμανού μέσω Skype και άλλη μία που πήγε στο πλατό του Νίκου Μουτσινά. Ήταν λοιπόν να φιλοξενηθεί στην εκπομπή μας και λέγαμε έχει ήδη εμφανιστεί δυο φορές ο Σάκης, τι άλλο να πούμε; Πού να ξέραμε ότι θα βρίσκαμε! Δέχτηκε με μεγάλη χαρά να έρθει στο πλατό. Και εμείς χαρήκαμε γιατί γνωρίζουμε ότι δεν εμφανίζεται πολύ συχνά στο πλατό.

Πριν τη συνέντευξη κάναμε μια μικρή συζήτηση, τύπου να πούμε λεπτομέρειες για τη συναυλία. Από εκεί και πέρα δεν μου δόθηκε καμία οδηγία στο τι να ρωτήσω, πώς να το ρωτήσω και πως θα καθοδηγήσω. Εγώ είχα στο μυαλό μου να κάνω αυτή την ερώτηση γιατί μου έκανε τρομερή εντύπωση το ότι κανείς δεν τον ρωτάει, ρώτησα, απάντησε ο άνθρωπος εκτενώς με τον τρόπο που απάντησε και μπορεί ο καθένας να κρίνει και να αξιολογήσει την απάντηση που έδωσε.

Απλά για να μην υπονοείται ότι υπάρχει ένα σύστημα ότι μεθοδευμένα ήρθε μετά την διακοπή της δίκης του Λιγνάδη και όλες αυτές τις βλακείες που ακούω. Ήθελα να το ξεκαθαρίσω, αυτή ήταν η ροή. Δέχτηκε ο άνθρωπος να έρθει και δεν μου τέθηκε κανένας περιορισμός σε αυτά που ήθελα να ρωτήσω» είπε χαρακτηριστικά η Σίσσυ Χρηστίδου.

Τα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε η Σίσσυ Χρηστίδου μετά τη συνέντευξη του Σάκη Ρουβά

«Έχει ξεσπάσει σάλος με τη συνέντευξη του Σάκη Ρουβά στην εκπομπή μας. Εμείς δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε εκ μέρους του Σάκη Ρουβά. Ο ίδιος απάντησε πολύ ξεκάθαρα κατά τη γνώμη μου.

Θέλω να πω όμως κάτι σε σχέση με εμένα και ό,τι αφορά εμένα και τις κατάρες που δέχομαι από χθες στα social media. Δεν είναι η πρώτη φορά, έχω εξοικειωθεί. Και στη φάση που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή δε με νοιάζει καθόλου και δεν έχω το ψυχικό σθένος να απαντήσω.

Παρόλα αυτά θέλω να διευκρινίσω κάτι, γιατί σε αυτή τη θέση βρέθηκα και με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και έχει τύχει και άλλες φορές. Εγώ θα θέσω τη θέση μου διακριτικά όταν κάνω μια συνέντευξη. Από κει και πέρα, την ώρα της συνέντευξης, δεν είναι η στιγμή της δικής μου τοποθέτησης, αλλά είναι η στιγμή της τοποθέτησης του ανθρώπου που καλώ στην εκπομπή. Όταν ερωτηθώ ή όταν προβάλλουμε ένα θέμα, θα θέσω τις θέσεις μου και θεωρώ ότι το έχω κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είναι πάρα πολύ σαφής η δική μου θέση προσωπικά.

Στην εκπομπή αυτή, λοιπόν, καλούμε ανθρώπους που σεβόμαστε στο πλαίσιο του πολιτεύματος που βρισκόμαστε και τους αφήνουμε ελεύθερα να εκφράσουν τη γνώμη τους. Δεν θα δεχθώ καμία κατάρα, γιατί δεν έβρισα, δεν έφτυσα, δεν έδιωξα με τις κλωτσιές έναν άνθρωπο που φιλοξενήσαμε στην εκπομπή. Αν κάποιον θέλουμε να βρίσουμε δεν τον καλούμε στην εκπομπή. Ούτε ξέρουμε από την αρχή τι θα ειπωθεί στην εκπομπή αυτή. Αν δε θέλουμε να κάνουμε μια συνέντευξη, δε θα την κάνουμε.

Δε θα πάρω συνέντευξη από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Αν αποφάσιζα να πάρω συνέντευξη από τον Δημήτρη Λιγνάδη δεν θα τον έβριζα. Αυτό ήθελα να πω. Αν περιμένατε από μένα να βρίζω τους ανθρώπους που έρχονται για την άποψη που έχουν, δε θα το κάνω. Κακώς το περιμένετε. Θα λέω τη δική μου θέση χωρίς να βρίζω κανέναν, την ώρα που είναι η στιγμή να πω τη θέση μου. Είναι η δική του στιγμή να μιλήσει. Υπερασπίζομαι το δικαίωμα του καθένα να πει τη γνώμη του. Έχει γίνει πολλές φορές να μη φιλοξενήσουμε ανθρώπους τους οποίους δε σεβόμαστε.

Αυτός ο φασισμός των social media είναι πάρα πολύ σκληρός. Εγώ είμαι σε μια φάση που δε με νοιάζει καθόλου. Οι κατάρες για τα παιδιά και τους καρκίνους… Καλό θα ήταν να ξέρετε τη βαρύτητα αυτών που ξεστομίζετε γιατί αφορούν πάρα πολύ κόσμο στην πραγματικότητα. Αυτό θέλω να πω».