"Καταπέλτης" ο Σταύρος Σβήγκος - «Στην περίπτωση του Λιγνάδη κάποιοι πήγαν να καλύψουν πράγματα»

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσουν να σκεπάζουν υποθέσεις»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Στην κάμερα της εκπομπής Χαμογέλα και Πάλι και τον Ιορδάνη Παπακυριακού μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο Σταύρος Σβήγκος. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι δηλώσεις του Σταύρου Σβήγκου για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Αυτή τη στιγμή εργάζονται στο θέατρο άνθρωποι με 300 ευρώ το μήνα, πώς θα ζήσουν; Δεν είμαι υπέρ της τηλεόρασης γιατί διαμορφώνει την άποψη του κόσμου σε σημαντικά πράγματα. Όσοι είμαστε στην τηλεόραση επηρεάζουμε,οπότε εάν κάποιος φίλος μου κατηγορείται για κάτι, καλύτερα να μην πω τίποτα. Μου προκάλεσε οργή ότι κανείς δεν αποκαλούσε δολοφόνο τον άνθρωπο που σκότωσε την Καρολάιν.

Στην περίπτωση του Λιγνάδη, το σύστημα δικάζει το σύστημα. Ελπίζω αυτή τη φορά να αποδοθεί σωστά δικαιοσύνη. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσουν να σκεπάζουν υποθέσεις. Εάν ο γιος μου μεγαλώνοντας κάνει κάτι ακραίο, τον ίδιο θα διαλύσω εάν τον καλύψω σε αυτό. Στην περίπτωση του Λιγνάδη κάποιοι πήγαν να καλύψουν πράγματα. Πέρασα ανδρολοχεία, είχα πρηστεί, είχα συμπτώματα εγκυμοσύνης, ναυτία και πεινούσα. Μικρός έκανα και μπαλέτο και ποδόσφαιρο», σχολίασε ο ηθοποιός που μίλησε και για το metoo.

«Σκηνοθέτης πήγε να με αγγίξει και με έξυπνο τρόπο που ζήτησε να γδυθώ»

Ο Σταύρος Σβήγκος, ήταν καλεσμένος το μεσημέρι του Σαββάτου στις Roomies και μίλησε για της σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στα 19 του.

“Όταν μπαίνεις σε μια σχολή, η νεαρή σου ηλικία δεν μπορεί να φιλτράρει όλα πράγματα γρήγορα και εύκολα, φτιάχνεις διάφορες εντυπώσεις που αλλάζουν ανά μέρα. Στο δικό μου έτος δεν είχαμε κάποιο περιστατικό με τον Δημήτρη Λιγνάδη ή δεν ξέρω εγώ. Όλο αυτό είναι μια ευκαιρία να ξέρεις ότι μπορείς να μιλήσεις και να το μοιραστείς με τον διπλανό σου. Από εδώ και πέρα δεν θα ξανακάνει κανείς οντισιόν στο σπίτι του. Πρέπει να θεσπιστούν και πράγματα. Επίσης το καλό είναι ότι μαθαίνει ο κόσμος για να ξέρει πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση αν το παιδί του θελήσει να ασχοληθεί με την υποκριτική”.

“Στα 19 μου, πριν μπω στη σχολή με έστειλαν σε μια οντισιόν ενός σκηνοθέτη. Έχω αναφέρει το όνομα και είναι και άλλα τρία αγόρια που έχουν βγει για τον ίδιο. Όταν πήγα λοιπόν ο τύπος πήγε να με αγγίξει, πήγε να φερθεί έξυπνα, να με κάνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο να βγάλω τα ρούχα μου. Έφυγα από εκεί σχεδόν έτοιμος να τον πλακώσω γιατί όντως πήγε να με αγγίξει και μου το γύρισε στο ότι ο ρόλος είναι τέτοιος και πρέπει να δει… Ταυτόχρονα ένιωσα και ντροπή και άσχετος και γυρίζοντας προς το σπίτι σκεφτόμουν τι θα πω στον πατέρα μου που θα με ρωτήσει “πώς πήγε;”. Καταλήγεις στο να μην πεις τίποτα”.