"Τι έχει να φοβηθεί;" - Η σπόντα του Αλέξανδρου Μπουρδούμη στο Σάκη Ρουβά μετά τις δηλώσεις για τον Λιγνάδη

«Ακούστηκε ότι ένας ναρκομανής είναι το ίδιο με έναν παιδόφιλο ή βιαστή»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor

Με τις εξελίξεις των ημερών, από τις υποθέσεις του #meToo, τις καταγγελίες και έως τις δίκες των ανθρώπων που κατηγορούνται για κακοποιητικές συμπεριφορές, υπάρχουν άνθρωποι που δεν φοβούνται να τοποθετηθούν δημόσια και να πουν τα πράγματα με το όνομα τους και όχι με ένα ωραίο περιτύλιγμα. Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ειναι ένας από αυτούς.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός δεν μασάει τα λόγια του, και από τη στιγμή που ξέσπασε το κίνημα #metoo στον καλλιτεχνικό χώρο τάχθηκε υπέρ των θυμάτων, ένα εκ των οποίων και η σύζυγός του, Λένα Δροσάκη. Ο γνωστός ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο DocVille, μεταξύ άλλων, και για τις δηλώσεις που έκανε ο Σάκης Ρουβάς για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Καταπέλτης ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης για τις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά

«Στην περίεργη τοποθέτηση του Ρουβά ακούστηκε ότι ένας ναρκομανής είναι το ίδιο με έναν παιδόφιλο ή βιαστή. Αν κάτσει και παρατηρήσει κάποιος τα λεγόμενα του Ρουβά, θα καταλάβει ότι είπε τα εξής: “τρόμαξα και φοβήθηκα όταν έμαθα ότι κατηγορείται ο Λιγνάδης”», είπε αρχικά ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

«Επειδή είμαι άνθρωπος που κάνει πολλά χρόνια τη δουλειά αυτή, έχω μάθει να αποκωδικοποιώ και να κωδικοποιώ ανθρώπους, να μπαίνω στους χαρακτήρες. Όταν λοιπόν ένας άνθρωπος λέει ότι τρόμαξε και φοβήθηκε προξενεί μεγάλη εντύπωση. Να πεις ότι στεναχωρήθηκες, ότι απόρησες, οκ, το καταλαβαίνω, γιατί είναι για έναν άνθρωπο που γνωρίζεις» τόνισε ο γνωστός ηθοποιός.

«Αν εσείς μαθαίνατε για μένα ότι κάνω εκείνο και το άλλο, δεν θα απορούσατε, δεν θα λέγατε “μα πώς;”. Ο Ρουβάς μιλούσε για έναν άλλο που τον συναναστρεφόταν, πήγαινε σπίτι του, ας πούμε, έβγαιναν έξω, συζητούσαν… Το να πει ότι τρόμαξε και φοβήθηκε μου φάνηκε πολύ περίεργο. Και γιατί κάποιος να τρομάξει; Τι έχει να φοβηθεί;», είπε κλείνοντας ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Όλη η αλήθεια για τη συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη

Καλεσμένος στο πλατό του "Χαμογέλα και πάλι" ήταν το πρωί του Σαββάτου 5/2 ο γλυκύτατος Αλέξανδρος Μπουρδούμης. Ο ηθοποιός, πάντα χαμογελαστός έδωσε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη ξεκαθαρίζοντας πολλά για τα οποία αναρωτιόταν το κοινό, όταν ο ηθοποιός έπαιζε στην ίδια σειρά με τον Πέτρο Φιλιππίδη , και λίγο μετά έγιναν οι αποκαλύψεις για τη σύζυγο του και την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε απο εκείνον.

«Όσον αφορά στο δικαστήριο δεν έχει να κάνει με αυτά που κατήγγειλαν η Άννα Μαρία, η Πηνελόπη και η Λένα. Έχει να κάνει με άλλες καταγγελίες που είναι ποινικό δικαστήριο. Το κομμάτι αυτό έχει συζητηθεί, υπήρχε μια διαδικασία που προχωράει στο ΣΕΗ που έχει να κάνει με τη διαγραφή από το Σωματείο. Καμιά φορά μπερδεύεται ο κόσμος…

Δέχτηκα πολύ έντονη και εύλογη κριτική επειδή συμμετείχα στην ίδια σειρά με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Όταν ένας ηθοποιός καλείται να παίξει στην τηλεόραση και όχι σε έναν θίασο συνήθως δεν γνωρίζεις όλο το καστ. Σε καλούν σε μια δουλειά σου λένε για το σενάριο, τα χρήματα κλπ. Όταν έκανα τη συζήτηση δεν υπήρχε το όνομά του.

Όσο πλησιάζαμε προς τα γυρίσματα μας το είπαν. Εγώ γνώριζα την υπόθεση, ήμασταν όμως στο απόλυτο lockdown το δεύτερο, χωρίς δουλειά, η γυναίκα μου με ένα μωρό παιδί, τα θέατρα κλειστά και έπρεπε να δουλέψω.

Τα αποφασίσαμε, τα βάλαμε κάτω ως οικογένεια και από εκεί και ύστερα πήγα να δουλέψω.

Δεν σκοτωθήκαμε, δεν παίξαμε μπουνιές. Τώρα το τι συζητήθηκε μεταξύ εμού και του κ. Φιλιππίδη είναι άλλη ιστορία και θα μείνει για εμάς. Είναι βασικό να τονίσω ότι αυτή η συνεργασία έγινε όταν δεν γνωρίζαμε ότι θα γίνουν οι καταγγελίες. Κάναμε απλά τη δουλειά μας.

Ήταν πάρα πολύ δύσκολο κι ήταν ακόμη πιο δύσκολο όταν ήρθε η στιγμή… Ούτε καν το σκέφτηκα γιατί κάποιοι άλλοι το σκέφτηκαν, σταμάτησαν ανθρώπους από το να κάνουν καταγγελία»