"Ζούσα βουτηγμένη στις τύψεις": Συγκλονίζει η Θέμις Μπαζάκα με την αποκάλυψη της

Όσα είπε στη συνέντευξη της

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor

Στην εκπομπή Καλύτερα δεν γίνεται, έδωσε συνέντευξη η υπερταλαντούχα Θέμις Μπαζάκα και μίλησε για όλα. Η ηθοποιός που δεν έχει περάσει και λίγα στη ζωή της, καθώς παλαιότερα είχε αναφερθεί στο θάνατο του αδερφού της όταν ρωτήθηκε πως ξεκίνησε την υποκριτική, αυτή τη φορά μίλησε μεταξύ άλλων για τη μητρότητα.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε σε ένα μεγάλο από ότι φαίνεται κεφάλαιο της ζωής της, στην μητρότητα, και πιο συγεκριμενα στις τύψεις που αυτή της δημιούργησε αλλά και στην καριέρα της.

Η εξομολόγηση της Θέμις Μπαζάκα στο Καλύτερα δεν γίνεται

«Όταν γύρισα από την Αμερική έχοντας κάνει παιδί, δεν με φώναζε κανείς για δουλειά. Υπήρχε ένα είδος ζήλιας πίσω από όλο αυτό. Το ότι έγινα μητέρα θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα και αυτό που μου έσωσε τη ζωή. Ήμουν ανήσυχο πνεύμα και κάπως πιο underground.

Η μητρότητα με έβαλε σε έναν δρόμο και όχι μόνο δεν με σταμάτησε, αλλά μπορώ να πω ότι με ενέπνευσε και με βοήθησε. Φυσικά μέσα από τις χιλιάδες δυσκολίες που είχα γιατί ήμουν μόνη μου, δεν είχα σύντροφο καθώς μετά από τρία χρόνια χώρισα. Τότε έκανα πάρα πολλές δουλείες στο σινεμά, στην τηλεόραση και στο θέατρο οπότε ζούσα βουτηγμένη στις τύψεις. Έτρεχα σαν τρελή να προλάβω την κόρη μου για πέντε λεπτά να την προλάβω να μιλήσουμε» εξομολογήθηκε η Θέμις Μπαζάκα.

Λίγα λόγια για τη Θέμις Μπαζάκα

Η Θέμις Μπαζάκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 3 Μαρτίου του 1957 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου με καταγωγή από την Ξιφιανή Αλμωπίας. Από τη δεκαετία του 1980 έχει εμφανιστεί σε αρκετές γνωστές και αξιόλογες ταινίες, όπως Παραγγελιά! (1980), Ρεμπέτικο, Πέτρινα Χρόνια (1985), Ήσυχες μέρες του Αυγούστου (1991), Ακροπόλ (1996) κ.ά. Πρόσφατες γνωστές δουλειές της είναι το Ο Ηλίας του 16ου (2008) και το Αν... (2012).

Έχει συμμετάσχει και σε τηλεοπτικές σειρές, με Το μινόρε της αυγής (1983), Σαν τα τρελά πουλιά (1987), Ανατομία ενός εγκλήματος, Δυο μέρες μόνο, αλλά και σε αρκετά επεισόδια της αστυνομικής δραματικής σειράς 10η Εντολή. Επίσης, έχει και κάποιες εμφανίσεις στο θέατρο.

Έχει βραβευθεί τρεις φορές από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, δύο φορές για Β' Γυναικείο Ρόλο για τις ταινίες Ρεμπέτικο και Οι ακροβάτες του κήπου και με Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία τα Πέτρινα χρόνια. Για αυτόν τον ρόλο, απέσπασε και Εύφημο Μνεία, από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Το 2021 επέστεψε τηλεοπτικά στην κοινωνική σειρά του MEGA, Σκοτεινή Θάλασσα.