Κόρα Καρβούνη: «Είχα 39 πυρετό από την πίεση...» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της ηθοποιού

Τι συνέβη;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Κόρα Καρβούνη: «Είχα 39 πυρετό από την πίεση...» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της ηθοποιού

Μετά την Έμιλυ Κολιανδρή, η Κόρα Καρβούνη βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 22/2 καλεσμένη στην εκπομπή "Κυψέλη", της ΕΡΤ και έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη. Η ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τη νέα της ενασχόληση της ως δασκάλα υποκριτικής, τη δυσκολία του να είσαι ηθοποιός αλλά και για τις δουλειές που κάνει αυτή την περίοδο.

Οι δηλώσεις της Κόρας Καρβούνη

«Όταν ήμουν πιο μικρή υπήρχαν ρόλοι που με απορροφούσαν ψυχικά. Έκανα ψυχοθεραπεία, προσπαθούσα να διαχωρίσω τον εαυτό μου από τον ρόλο. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ηθοποιό να το καταφέρει αυτό διότι μπορεί πραγματικά να αρρωστήσεις. Είναι σοβαρό αυτό. Και ως δασκάλα δηλαδή εγώ το απαιτώ αυτό από τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά η Κόρα Καρβούνη και πρόσθεσε:

«Δε γίνεται όμως όταν είσαι μικρός να μη σου συμβεί και αυτό. Εν καιρώ και με τον χρόνο μπορείς και το διαχειρίζεσαι. Για μένα πια η υποκριτική πρέπει να είναι κάτι το ξεκούραστο, ακόμα και αν είναι ένας πολύ δύσκολος ρόλος για μένα να είναι ξεκούραστος. Αυτό προσπαθώ να κάνω αλλά αυτό θέλει χρόνο. Όταν πρωτοξεκινάς, βουτάς πολύ στα βαθιά με αποτέλεσμα να χαθείς.

Όταν ξεκίνησα και μου έδωσε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και έπαιξα ένα παιδί με νοητική υστέρηση που το βίαζαν, είχε ξύλο η παράσταση… Ήταν η παράσταση “Σεξουαλικές νευρώσεις των γονιών μας”. Δε σας κρύβω ότι μόλις τελείωσε, μετά τα δυο χρόνια, αρρώστησα. Επί δυο εβδομάδες είχα 39 πυρετό, από την πίεση, από το βάρος της επιτυχίας της παράστασης αλλά και από το βάρος αυτού του ρόλου».

Λίγα λόγια για την Κόρα Καρβούνη

  • Η Κόρα Καρβούνη (22 Απριλίου 1980) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.
  • Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Το 2002 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
  • Είναι ηθοποιός με συμμετοχές στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Νότια Κορέα, την Αμερική και την Ιταλία.
  • Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε ταινίες όπως "Άμυνα ζώνης", "Το 10", "Άγρια παιδιά" και "Καρυωτάκης" ενώ στον κινηματογράφο είναι χαρακτηριστικές οι ερμηνείες της στις ταινίες: Tungsten (2010) και J.A.C.E. (2011).
  • Το 2006 τιμήθηκε ως η Καλύτερη Ελληνίδα Ηθοποιός από το περιοδικό Αθηνόραμα.
  • Έχει λάβει δύο βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Β' Γυναικείου Ρόλου για το J.A.C.E. (2013) και Α' γυναικείου ρόλου για το September