Θεσσαλονίκη: Νεκρή μητέρα και τα δυο της παιδιά μετά από φωτιά στο σπίτι τους

Θλιβερές φωτογραφίες

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Θεσσαλονίκη: Νεκρή μητέρα και τα δυο της παιδιά μετά από φωτιά στο σπίτι τους

Ακόμη μια τραγική είδηση μετά με τους πρώτους νεκρούς από την κήρυξη πολέμου στην Ουκρανία, βγήκε στο φως της δημοσιότητας το πρωί της Πέμπτης 24/2. Νεκρή εντοπίστηκε μητέρα και τα δυο της παιδιά στην Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, στη Νέα Μαγνησία του Δήμου Δέλτα της Θεσσαλονίκης κατά τις 02:20 τα ξημερώματα έχασαν τη ζωή τους μια μητέρα 32 χρονών και τα δύο παιδιά της. Η τραγική αιτία θανάτου είναι η απανθράκωση και των 3 καθώς το σπίτι τυλίχτηκε στις φωτιές, από το θερμαντικό σώμα που υπήρχε στην μονοκατοικία.

Να σημειωθεί ο πατέρας της οικογένειας απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους, συνεπώς είναι και ο μοναδικός επιζών της ανείπωτης αυτής τραγωδίας. Τα πρώτα στοιχεία για το σπίτι φανερώνουν πως δεν πρόκειται για κάποια παλιά κατασκευή, αλλά αντιθέτως για μια πρόσφατα ανακαινισμένη.

Το video από το σπίτι που κάηκε στη Θεσσαλονίκη

Οι πρώτες μαρτυρίες της γειτονιάς

Η γειτόνισσα της οικογένειας εξομολογήθηκε: «Νέο ζευγάρι. Ευτυχισμένο. Πήγαινε η κοπέλα στη δουλειά της. Το αυτοκίνητό της εδώ είναι παρκαρισμένο ακόμα. Δύο ήσυχα καλά παιδάκια. Ο άντρας δουλεύει και ταξιδεύει. Το καλοκαίρι αγόρασαν το σπίτι αλλά δεν στέριωσε. Άφησε τη σόμπα αναμμένη επειδή είχε κρύο. Αγκαλιασμένα τα βρήκαν τα παιδάκια οι πυροσβέστες. Με τον εγγονό μου ήταν αχώριστοι. Ήταν μαζί όλη μέρα. Κλαίει απ’ το πρωί το παιδί».

Ο Πατήρ Γεννάδιος, εφημέριος του Αγίου Παντελεήμονα στη Νέα Μαγνησία, ο οποίος γνώριζε την οικογένεια της 31χρονης μητέρας τόνισε: «Ήταν δικοί μας άνθρωποι. Το πρωί δεν ξέραμε ποιοι ήταν και όταν μάθαμε πονέσαμε ένα παραπάνω γιατί ήταν δικοί μας άνθρωποι. Ήξερα την μητέρα των παιδιών, τη γιαγιά και την προγιαγιά που ζει. Ο πατέρας, ο προπάππος τους ο μεγάλος ήταν επίτροπος στην ενορία. Πολύ δύσκολη η κατάσταση. Και είναι μονοκατοικία στο δρόμο. Δεν πρόλαβαν τα καημένα να βγουν από το σπίτι. Όλο το καλοκαίρι αγωνίστηκαν για να το φτιάξουν. Το αγόρασαν και το έκαναν ωραίο».

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε: «Έχουμε σοκαριστεί. Μας ειδοποίησαν ότι καιγόμαστε από τη γειτονιά. Βγήκαμε έξω και είδαμε το σπίτι, δίπλα ακριβώς, να καίγεται ολόκληρο. Τρόμαξα, οι φλόγες ήταν πολύ μεγάλες. Οι πυροσβέστες βρήκαν μέσα τη μητέρα και τα παιδιά απανθρακωμένα».