Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Οι Βρετανοί απαγορεύουν στον ιδιοκτήτη της Τσέλσι να μείνει στη χώρα - Τι έχει συμβεί;

Δεν θα προχωρήσουν σε έγκριση της βίζα

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Οι Βρετανοί απαγορεύουν στον ιδιοκτήτη της Τσέλσι να μείνει στη χώρα - Τι έχει συμβεί;

Πολύπλευρες είναι οι απώλειες που έχει ο πόλεμος που κήρυξε τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/2, η Ρωσία στην Ουκρανία. Ένα ακόμα πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει είναι φυσικά η αντιμετώπιση που πρόκειται να λαμβάνουν στο εξής οι Ρώσοι υπήκοοι, οι οποίοι βρίσκονται σε χώρες αντίθετες με την πολιτική του Πούτιν.

Η Βρετανία σαν αντίποινα στις αποφάσεις του Πούτιν έχει βάλει στο στόχαστρο τους οικονομικά ισχυρούς Ρώσους υπηκόους και επιχειρηματίες που ζουν στην χώρα. Ένας από αυτούς είναι και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας, Τσέλσι.

Ανεπιθύμητος ο Ρώσος πρόεδρος της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, στη Βρετανία

Σύμφωνα με την DailyMail, στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς απαγορεύτηκε για άλλη μια φορά η παραμονή του στη χώρα εξαιτίας της σχέσης του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος, αν και η ιδιοκτήτης της Αγγλικής ομάδας Τσέλσι, δεν έχει πατήσει το πόδι του εδώ και καιρό στην χώρα, καθώς οι Βρετανοί καθυστερούσαν να του εγκρίνουν την βίζα.

Ωστόσο, η εφημερίδα “The Sun” αναφέρει ότι οποιαδήποτε προσπάθειά και αν κάνει για να πάρει μόνιμη βίζα θα απορριφθεί αμέσως και έτσι ο Ρώσος κροίσος δεν θα μπορέσει να ζήσει στην Βρετανία.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Λίγα λόγια για τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς

  • Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς (Roman Arkadyevich Abramovich, ρωσικά: Роман Аркадьевич Абрамович, γενν. 24 Οκτωβρίου 1966), είναι Ρώσος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, επενδυτής και πολιτικός.
  • Από το 2018, κατέχει επίσης και την ισραηλινή υπηκοότητα.
  • Ο Αμπράμοβιτς είναι ο κύριος ιδιοκτήτης της ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας Millhouse LLC και είναι περισσότερο γνωστός εκτός Ρωσίας ως ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, ποδοσφαιρικού συλλόγου της Πρέμιερ Λιγκ.
  • Προηγουμένως, ήταν κυβερνήτης της Τσουκότκα από το 2000 ως το 2008.
  • Σύμφωνα με το Forbes, η καθαρή θέση του Αμπράμοβιτς ανερχόταν σε 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2018, καθιστώντας τον τον πλουσιότερο άνθρωπο στο Ισραήλ, τον 11ο πλουσιότερο στη Ρωσία και τον 140ο πλουσιότερο στον κόσμο.
  • Έχει δωρίσει τα περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλο Ρώσο εν ζωή, με δωρεές άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα έτη 1999-2013, για τη δημιουργία σχολείων, νοσοκομείων και υποδομών στην Τσουκότκα.