Πόλεμος Ουκρανία: «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους» - Η συγκλονιστική ανάρτηση της Κατερίνας Διδασκάλου

«Αυτοί που βρίσκονται ψηλά, λένε...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πόλεμος Ουκρανία: «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους» - Η συγκλονιστική ανάρτηση της Κατερίνας Διδασκάλου

Χαμός έχει επικρατήσει τις τελευταίες ώρες στην Ουκρανία, μετά την ρωσική εισβολή, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει ήδη τους 57 και οι τραυματίες τους 169. Η Κατερίνα Διδασκάλου ήταν ανάμεσα σε εκείνους που ήθελε να μοιραστεί τις δικές της σκέψεις, μέσα από τα social media.

Η γνωστή ηθοποιός συγκεκριμένα δημοσίευσε το μεσημέρι της Πέμπτης 24/2 στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram ένα απόσπασμα απαγγελίας της από κείμενο του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη.

Η ανάρτηση της Κατερίνας Διδασκάλου για τον πόλεμο Ουκρανίας - Ρωσίας

"Αυτοί που βρίσκονται ψηλά, λένε 'πόλεμος και ειρήνη είναι δύο πράγματα ολότελα διαφορετικά. Όμως η ειρήνη τους και ο πόλεμός τους μοιάζουν όπως ο άνεμος και η θύελλα. Ο πόλεμος γεννιέται από την ειρήνη τους, καθώς ο γιος από τη μάνα. Έχει τα δικά της απαίσια χαρακτηριστικά.

Ο πόλεμός τους σκοτώνει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους. Όταν αυτοί που είναι ψηλά μιλάνε για ειρήνη, ο απλός λαός ξέρει πως έρχεται ο πόλεμος. Οι διαταγές για επιστράτευση έχουν υπογραφεί..." σχολίασε η Κατερίνα Διδασκάλου.

Σε κατάσταση πανικού οι Έλληνες - «Δεν θα εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας»

Δραματικές είναι οι τελευταίες ώρες στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην χώρα. Οι πρώτες σειρήνες χτύπησαν από νωρίς το πρωί, σε πόλεις και χωριά.

«Υπάρχουν ουρές στα μαγαζιά και στα φαρμακεία. Ήθελα να αγοράσω κάτι χάπια και έχασα δυο ώρες περιμένοντας όρθιος. Μερικοί φεύγουν, όπως ένας γείτονάς μου ο οποίος έφυγε με την γυναίκα του και το παιδί τους. Τα αγόρια μου, ο εγγονός μου, είναι στο Κιέβο και φοβούνται. Δεν μπορώ να αφήσω τα παιδιά μου», δηλώνει Έλληνας κάτοικος στο Κίεβο.

«Τα σχολεία λειτουργούν σήμερα εξ αποστάσεως, ενώ άλλα είναι κλειστά. Κρατάμε όλοι μας την ψυχραιμία και προσευχόμαστε», δηλώνει ένας άλλος. στην Μαριούπολη ενώ ακόμη ένας κάτοικος τόνισε: «Η πόλη είναι μια πόλη νεκροταφείο, δεν λειτουργεί τίποτα. Έχουν περιοριστεί όλοι στα σπίτια τους. Τρόφιμα για την ώρα υπάρχουν».

«Δεν εγκαταλείπουμε τα σπίτια μας».