''Ραγίζει'' καρδιές η Αναστασοπούλου για πόλεμο στην Ουκρανία - «Δεν ξέρω τι να πω στα παιδιά μου..»

«Δεν καταλαβαίνω γιατί κατασκευάζονται όπλα»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
''Ραγίζει'' καρδιές η Αναστασοπούλου για πόλεμο στην Ουκρανία - «Δεν ξέρω τι να πω στα παιδιά μου..»

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έκανε μια συγκινητική ανάρτηση λίγες ώρες αφού ξέσπασε και επίσημα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Με τους νεκρούς να έχουν φτάσει κιόλας τους 57 από το πρώτο βράδυ (24/2) η ανθρωπότητα παρακολουθεί συγκλονισμένη τα όσα συμβαίνουν.

Η ανάρτηση που έκανε η ηθοποιός «τσακίζει κόκκαλα» καθώς μεταφέρει με πολύ γλαφυρό τρόπο την ανησυχία και τη φρίκη που της προκαλεί η είδηση αυτού του πολέμου. Δεν είναι προφανώς λίγο αυτό που συμβαίνει, και η Πηνελόπη έχει αποδείξει πόσο ευαίσθητη είναι με κοινωνικά θέματα.

Συγκεκριμένα, η φωτογραφία που επέλεξε να αναρτήσει η Αναστασοπούλου δείχνει ένα ζευγάρι αγκαλιασμένο με τις δύο σημαίες Ρωσίας - Ουκρανίας, μεταδίδοντας πως στο τέλος μόνο η αγάπη και το καλό πρέπει να κερδίσουν.

Η ανάρτηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω τι να κάνω, δεν ξέρω πώς να νοιώσω και κυρίως δεν ξέρω τι να πω στα παιδιά μου…
Δεν θα καταλάβω ποτέ πως οι λίγοι έχουν καταφέρει να επιβληθούν στους πολλούς.
Δεν καταλαβαίνω γιατί το κακό καταφέρνει να κυριαρχεί.

Γιατί το καλό δεν θριαμβεύει, γιατί η αγάπη δεν είναι προτεραιότητα γι’ αυτούς τους λίγους με την πολλή δύναμη?
Δεν καταλαβαίνω γιατί κατασκευάζονται όπλα, γιατί η ελευθερία δεν είναι αυτονόητη, γιατί η ειρήνη και η ομόνοια δεν είναι ο αυτοσκοπός όλων των ηγετών?

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ

Κάθε μέρα προσευχόμαστε για διαφορετικό μέρος στον πλανήτη. Κάθε μέρα προσευχόμαστε για μια ακόμα κοινωνική ομάδα γιατί μια άλλη της επιτίθεται. Είμαστε σε πόλεμο του κακού με το καλό. Ας προσευχηθούμε να νικήσει το καλό όπως γινόταν στα παραμύθια που μας έλεγαν όταν ήμασταν παιδιά.
Δεν μπορεί…
Δεν μπορεί να μην κερδίσει το καλό…
Δεν μπορεί…», έγραψε η ηθοποιός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει έκτακτα μέτρα υποστήριξης των κρατών - μελών της Ένωσης

Έκτακτα μέτρα υποστήριξης των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ζητήσει η Ελλάδα, για να αντιμετωπιστεί από κοινού η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τα ξημερώματα, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που εκτίναξε τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης προσερχόμενος στην έκτακτη σύνοδο θα ζητήσει να συμφωνήσουν οι πρωθυπουργοί ώστε να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις σχετικές προτάσεις.

Διαβάστε στο athensmagazine.gr ολόκληρη την δήλωση του πρωθυπουργού!