Oι πρώτες εικόνες από την άφιξη του Δημήτρη Λιγνάδη στο δικαστήριο - Με σκυφτό κεφάλι μπήκε στην αίθουσα

Υπό την προστασία 5 αστυνομικών

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Oι πρώτες εικόνες από την άφιξη του Δημήτρη Λιγνάδη στο δικαστήριο - Με σκυφτό κεφάλι μπήκε στην αίθουσα

Από στιγμή σε στιγμή ξεκινάει η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Οι πρώτες εικόνες από την προσέλευση του κατηγορουμένου είναι γεγονός, ο οποίος υπό την φύλαξη πέντε ανδρών της αστυνομίας οδηγήθηκε στο κτίριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Happy Day.

Οι δημοσιογράφοι, που περιμέναν αγωνιωδώς τον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου για μια δήλωση, φυσικά και έμειναν άπραγοι, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να περπατάει σιωπηλός, με το βλέμμα του ελαφρώς σκυμμένο στο πάτωμα.

Όλοι περιμένουν την έκβαση της δίκης καθώς και τις δηλώσεις των θυμάτων. Για την ώρα καταθέτει το πρώτο εκ των τεσσάρων, με το δεύτερο θύμα, τον Αλί να έκανε πολύ πρόσφατα ανατριχιαστικές τοποθετήσεις.

Οι πρώτες εικόνες από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο δικαστήριο

Πρώτος καταθέτει ο 26χρονος που υπέβαλλε πρώτος μήνυση

Η πρώτη κατάθεση,πρόκειται να είναι ενός 26χρονου νεαρού άνδρα ο οποίος ήταν και ο πρώτος υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για μη παραγεγραμμένο αδίκημα. Ο άνδρας ζει στο εξωτερικό και αναμένεται να βρεθεί στη δικαστική αίθουσα προκειμένου να καταθέσει για τις καταγγελίες που έχει υποβάλει σε βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη για βιασμό του, ενώ ήταν ανήλικος.

Ο 26χρονος άνδρας έδωσε το «παρών» και στη πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στις 11 Φεβρουαρίου 2022 όταν η εκδίκαση της υπόθεσης δεν άρχισε επί της ουσίας, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε τη διακοπή της δίκης λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Τότε, είχε πραγματοποιηθεί μόνο η κλήρωση των ενόρκων και η εκφώνηση των μαρτύρων του κατηγορητηρίου στους οποίους περιλαμβάνονται οι τέσσερις άνδρες που έχουν καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και πρόσωπα που είχε ο ίδιος προτείνει κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Μεταξύ των μαρτύρων βρίσκεται και ο Νίκος Σ, ο άνθρωπος που με συνέντευξη του, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνική Θεάτρου, ωστόσο, τα αδικήματα τα οποία έχει καταγγείλει βάση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα έχουν παραγραφεί.