«Είμαστε όλοι μουδιασμένοι» - Η αναφορά της Δανάη Μπάρκας για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία

«Είναι λίγο αμήχανη η στιγμή, είμαστε εδώ, είναι περίεργα τα πράγματα»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Είμαστε όλοι μουδιασμένοι» - Η αναφορά της Δανάη Μπάρκας για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία

Στον αέρα βγήκε το πρωί της Παρασκευής 25/2 η εκπομπή της Δανάης Μπάρκα, με την παρουσιάστρια να κάνει λόγο για τα όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

«Καλημέρα, όσο καλή μπορεί να είναι! Είναι λίγο αμήχανη η στιγμή, είμαστε εδώ, είναι περίεργα τα πράγματα. Είμαστε όλοι μουδιασμένοι με τα τελευταία γεγονότα και τις εξελίξεις στη Ρωσία και την Ουκρανία… αλλά η δουλειά μας είναι να προχωράμε και μέσα από αυτές τις αμήχανες στιγμές να είμαστε ενωμένοι και να σκορπάμε όσο μπορούμε το γέλιο, την αισιοδοξία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση.

Φυσικά θα μιλήσουμε και για τα γεγονότα και τις εξελίξεις…», είπε χαρακτηριστικά η Δανάη Μπάρκα.

Το σχόλιο της Δανάης Μπάρκα για Ουκρανία - Ρωσία

Σε κατάσταση πανικού οι Έλληνες - «Δεν θα εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας»

Δραματικές είναι οι τελευταίες ώρες στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην χώρα. Οι πρώτες σειρήνες χτύπησαν από νωρίς το πρωί, σε πόλεις και χωριά.

«Υπάρχουν ουρές στα μαγαζιά και στα φαρμακεία. Ήθελα να αγοράσω κάτι χάπια και έχασα δυο ώρες περιμένοντας όρθιος. Μερικοί φεύγουν, όπως ένας γείτονάς μου ο οποίος έφυγε με την γυναίκα του και το παιδί τους. Τα αγόρια μου, ο εγγονός μου, είναι στο Κιέβο και φοβούνται. Δεν μπορώ να αφήσω τα παιδιά μου», δηλώνει Έλληνας κάτοικος στο Κίεβο.

«Τα σχολεία λειτουργούν σήμερα εξ αποστάσεως, ενώ άλλα είναι κλειστά. Κρατάμε όλοι μας την ψυχραιμία και προσευχόμαστε», δηλώνει ένας άλλος. στην Μαριούπολη ενώ ακόμη ένας κάτοικος τόνισε: «Η πόλη είναι μια πόλη νεκροταφείο, δεν λειτουργεί τίποτα. Έχουν περιοριστεί όλοι στα σπίτια τους. Τρόφιμα για την ώρα υπάρχουν».

«Δεν εγκαταλείπουμε τα σπίτια μας».