Sean Penn: Γυρίζει ντοκιμαντέρ για τη ρωσική εισβολή

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Sean Penn: Γυρίζει ντοκιμαντέρ για τη ρωσική εισβολή

Ραγδαίες είναι οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά από την εισβολή της Ρωσίας. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες ο Sean Penn, βρίσκεται επίσης εκεί προκειμένου να συναντηθεί με Ουκρανούς αξιωματούχους και στρατιωτικούς στο Κίεβο.

Για ποιο λόγο βρίσκεται στο Κίεβο ο Sean Penn;

Ο κύριος λόγος όπου βρίσκεται είναι εκεί επειδή ο χολιγουντιανός ηθοποιός και σκηνοθέτης γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ για τη ρωσική εισβολή, σύμφωνα με το Vice Studios στο Variety. Από την άλλη, να τονίσουμε πως το Κίεβο είναι θετικό σε συνθηκολόγηση με την Ρωσία για ουδέτερο καθεστώς

Ποιος είναι ο Sean Penn

Γεννημένος στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας από γονείς ηθοποιούς ο Πεν και τα δυο του αδέλφια Κρις και Μάικλ Πεν ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο του θεάματος σε πολύ μικρή ηλικία. Ο Πεν εμφανίστηκε σε μερικά επεισόδια της αμερικανικής σειράς της δεκαετίας του 1970 Το μικρό σπίτι στο λιβάδι όταν ο πατέρας του κλήθηκε να σκηνοθετήσει μερικά απ' αυτά.

Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1981 στην ταινία Ταπς, η σάλπιγγα της ανταρσίας (Taps) ενώ την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε στο ρόλο του Τζεφ Σπίκολι στην μεγάλη εμπορική επιτυχία της δεκαετίας του 1980 Πλακατζήδες και μπουμπούκια (Fast Times At Richmond High, 1982), ταινία της οποίας σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές (Σον Πεν, Νίκολας Κέιτζ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Φίμπι Κέιτς και Φόρεστ Γουίτακερ) έγιναν μεγάλα ονόματα στο Χόλιγουντ τα επόμενα χρόνια.

Το 1985 γνωρίστηκε και παντρεύτηκε την τραγουδίστρια Μαντόνα ο δεσμός του με την οποία απασχόλησε πολύ τον κίτρινο τύπο και το διαζύγιο για τους δύο ήταν αναπόφευκτο, χώρισαν το 1989. Κατά τη διάρκεια του γάμου του με τη Μαντόνα συμπρωταγωνίστησε μαζί της στην ταινία Οι τυχοδιώκτες της Σαγκάης (Shanghai Surprise, 1986) που θεωρήθηκε αποτυχία.

Ενώ το 1989 εμφανίστηκε μαζί με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην ταινία του Νιλ Τζόρνταν Δεν είμαστε άγγελοι (We Are No Angels). Ο Πεν υπήρξε παντρεμένος με τη Μαντόνα από το 1986 μέχρι και το 1989. Η θυελλώδης του σχέση με την τραγουδίστρια τελείωσε άδοξα με διαζύγιο, όταν η Μαντόνα υποστήριξε ότι ο ηθοποιός την κακοποιούσε.

Ο γάμος του με τη Ρόμπιν Ράιτ πέρασε από σαράντα κύματα, το 2007 το ζευγάρι έκανε αίτηση διαζυγίου ενώ το 2008 απέσυρε την αίτηση κι η επανένωση ακολούθησε. Ένα χρόνο αργότερα Ρόμπιν Ράιτ κατέθεσε ξανά αίτηση διαζυγίου και δήλωσε ότι δεν υπήρχε πρόθεση επανασύνδεσης. Το διαζύγιο τους εκδόθηκε τελικά το 2010 μετά από 14 χρόνια γάμου.

Ο Πεν είχε συνάψει σχέσεις με τη Σούζαν Σαράντον τη δεκαετία του 1980, καθώς και με την τραγουδίστρια Τζούελ. Ο αδελφός του και επίσης ηθοποιός Κρις Πεν απεβίωσε το 2006.