Πόλεμος Ουκρανία: Η σπαρακτική ανάρτηση του Τσιμιτσέλη - «Είμαστε μια αποτυχημένη ανθρωπότητα»

«Είναι δίπλα μας και η ανησυχία αρχίζει και γίνεται φόβος»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Η σπαρακτική ανάρτηση του Τσιμιτσέλη - «Είμαστε μια αποτυχημένη ανθρωπότητα»

Με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας με την Ρωσία, οι εξελίξεις είναι άκρως καταιγιστικές καθώς από την πρώτη κιόλας ημέρα υπήρξαν νεκροί.

Μάλιστα, αρκετά είναι και τα πρόσωπα της ελληνικής showbiz που θέλησαν να τοποθετηθούν δημόσια και να δηλώσουν την τεράστια θλίψη αλλά και οργή που αισθάνονται για όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννη Τσιμιτσέλης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram θέλησε να κάνει επίσης μια σχετική ανάρτηση στην οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σμύρνη 1922 -Ουκρανία 2022 και όπως έλεγε η @mimi_denissi στο θεατρικό έργο κι από Σμύρνη Σαλονίκη «καταραμένη χρόνια το 22’»!!!!! Η ιστορία επαναλαμβάνεται !!!!

Πρώτα ο Covid 19 στο καπάκι η Ουκρανία! Τότε η ισπανική γρίπη μετά η Καταστροφή της Σμύρνης!!!! Τόσα χρόνια με διάφορους πολέμους και πολεμικές επιχειρήσεις Ιράκ ,κουβειτ κλπ υπήρχε μια ανησυχία αλλά λέγαμε «είναι μακριά»

Τώρα είναι δίπλα μας και η ανησυχία αρχίζει και γίνεται φόβος !!!! Είμαστε μια αποτυχημένη ανθρωπότητα !!!!
Ούτε ένας κομήτης δεν θα κάνει restart!!!! #stopwar #stopwarinukraine #makeabetterfuture»

Η ανάρτηση του Γιάννη Τσιμιτσέλη για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το ''ανατριχιαστικό'' σκίτσο του Αρκά που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Ο πόλεμος που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/2 έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη με τους ηγέτες των χωρών να βρίσκονται στις επάλξεις για να μπορέσουν να βρουν την ειρηνικότερη λύση για να σταματήσει η έχθρα ανάμεσα στις δύο χώρες, που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στην Ευρώπη έχει συγκινήσει πολλούς Έλληνες οι οποίοι με τον δικό τους τρόπο έχουν προσπαθήσει να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στην Ουκρανία και στους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή πολεμούν για να προστατεύσουν την πατρίδα και τις οικογένειές τους.

Άλλοι μέσω αναρτήσεων στα social media ψάχνουν τον καταλληλότερο τρόπο, ενώ όσοι έχουν το τηλεοπτικό βήμα να απευθύνονται στο κοινό έκαναν το δικό τους σχόλιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η Ελένη Μενεγάκη, η οποία στην αναφορά της στον πόλεμο και στα παιδιά που ζουν στην εμπόλεμη ζώνη, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυά της.

Τα βλέμματα όλου του κόσμου έχουν στραφεί προς τις οικογένειες που προσπαθούν να προφυλαχτούν και να προφυλάξουν τα μικρά τους παιδιά στα οποία, όπως έγινε γνωστό, οι γονείς τους τους ράβουν τα στοιχεία τους στο εσωτερικό των μπουφάν τους για την περίπτωση στην οποία χαθούν και κάποιος άλλος τα βρει.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει συγκινήσει ιδιαίτερα και τον σκιτσογράφο και συγγραφέα Αρκά, ο οποίος επηρεασμένος από τα γεγονότα που συγκλονίζουν τον κόσμο, σχεδίασε ένα σκίτσο του γνωστού «Θανασάκη», που απευθύνεται στους φίλους του στην Ουκρανία.