«Γροθιά» στο στομάχι η ανάρτηση της Δούκισσας Νομικού για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η σπαρακτική εικόνα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Γροθιά» στο στομάχι η ανάρτηση της Δούκισσας Νομικού για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Συγκλονισμένος παρακολουθεί όλος ο κόσμος τις δραματικές εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι περισσότεροι celebrities έχουν δείξει τη στήριξή τους με αναρτήσεις που κάνουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram. Ανάμεσα σε αυτούς και η Δούκισσα Νομικού.

Την ίδια στιγμή, viral έχει γίνει στο διαδίκτυο το βίντεο με το κοριτσάκι που κλαίει και ζητάει να μην πεθάνει καθώς έμαθε πως γίνεται πόλεμος στη χώρα της (δείτε το εδώ).

Στο ίδιο κλίμα λοιπόν βρίσκεται και η ανάρτηση που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους πριν από μερικές ώρες η Δούκισσα Νομικού.

Η ανάρτηση της Δούκισσας Νομικού για την Ουκρανία

Δούκισσα Νομικού Ουκρανία

Με δάκρυα στα μάτια η Ελένη Μενεγάκη για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Λίγο μετά την έναρξη της σημερινής (25/2) εκπομπής της, η Ελένη Μενεγάκη θέλησε να σταθεί δυο λεπτά στο θέμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η παρουσιάστρια δήλωσε πως με σοκ παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν σχεδόν δίπλα μας.

«Αυτό το μικρό παιδάκι τα είπε όλα και είναι αυτό που έχουμε παρακολουθήσει αμέτρητες φορές από χθες, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά κάτι αντίστοιχο και ομολογώ ότι, ό,τι έχω να σας πω και ό,τι συζητήσουμε, έχει να κάνει σαν μια γυναίκα με παιδιά, μια γυναίκα που έχει αγωνίες, μια γυναίκα που σκέφτεται “τι συμβαίνει στον κόσμο;”.

Το περιμέναμε αυτό μέχρι χθες; Ξαναλέω, δεν είμαι άνθρωπος της ενημέρωσης, με ενδιαφέρει πολύ, δεν είμαι βαθιά μέσα στα πράγματα, ζω όμως σε αυτή τη χώρα και ναι με ενδιαφέρει πάρα πολύ να ξέρω τι γίνεται γύρω μου, στα σύνορά μας, τι γίνεται στην Ευρώπη. Και αναρωτιέμαι, κάπου εκεί κοντά είναι τα σύνορα της Ευρώπης; Αυτή η εισβολή λέγεται εισβολή ή πόλεμος;

Αυτά τα παιδάκια, τα νεογνά, τα νεογέννητα, που ξαφνικά τα μετέφεραν σε καταφύγια, που είναι για μεγάλους ανθρώπους, μωρά που έχουν άλλου είδους ανάγκες, κι όμως είναι στοιβαγμένα στη σειρά. Ακούσαμε όλοι αυτό το πρόσωπο της δασκάλας, με τα αίματα παντού, που έλεγε ότι μιλούσαμε με τα παιδιά, αλλά δεν περιμέναν ότι θα συμβούν στη γη μας. Βλέπαμε ανθρώπους να μαζεύουν τα πράγματά τους για να φύγουν, προς τα που; Οπουδήποτε μακριά από αυτό που ξαφνικά ζουν και αντιμετωπίζουν στην πατρίδα τους», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.