Ξέσπασε ο Γιώργος Χριστοδούλου: «Δεν μου έχει γίνει καμία τηλεοπτική πρόταση τα τελευταία χρόνια»

«Αντιμετώπισα ένα θέμα με ένα casting και στενοχωρήθηκα πολύ»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ξέσπασε ο Γιώργος Χριστοδούλου: «Δεν μου έχει γίνει καμία τηλεοπτική πρόταση τα τελευταία χρόνια»

Στο περιοδικό «Λοιπόν» παραχώρησε συνέντευξη ο Γιώργος Χριστοδούλου όπου μίλησε μεταξύ άλλων για την χρυσή εποχή της τηλεόρασης ενώ από την άλλη αποκάλυψε πως υπάρχουν κλίκες σε αυτόν τον εργασιακό χώρο. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό είχε μιλήσει και για την απώλεια που τον "τσάκισε".

Οι δηλώσεις του Γιώργου Χριστοδούλου

-Έχετε μια σπουδαία θεατρική καριέρα. Πείτε μας τι είναι αυτό που κάνει έναν ηθοποιό διαχρονικό πάνω στο σανίδι;

Πρέπει να υπάρχει μια σεμνότητα και σεβασμός σε αυτό που κάνεις. Από εκεί και πέρα, o χρόνος θα δείξει αν το σανίδι σε κρατήσει. Πάλι θα αναφερθώ στην Έλλη Λαμπέτη και θα σου πω όταν την είχα ρωτήσει τι γίνεται με αυτούς που βοηθάνε, «σπρώχνουν» και μου είπε «πριν βγεις στη σκηνή μπορεί να έχεις εκατό να σε σπρώχνουν, αλλά όταν βγεις στη σκηνή είσαι μόνος σου, χωρίς δεκανίκια και θα σταθείς στα πόδια σου.

Με πλάτες τρίτων δεν έχεις διάρκεια». Πιστεύω λοιπόν ότι εγώ ακολούθησα αυτόν τον δρόμο και έχω πορευτεί με σεμνότητα. Την καρέκλα μου την έχω κατακτήσει, δεν μπορεί να μου την πάρει κανείς, αλλά δεν γίνεται να θες επί μονίμου βάσεως να είσαι πάνω στη σκηνή μόνο και μόνο για να μην δώσεις χώρο σε άλλον, πράγμα που δυστυχώς επικρατεί αυτή τη στιγμή.

-Έχετε πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες. Γιατί την τελευταία δεκαετία δεν σας απολαμβάνουμε στις οθόνες μας;

Δεν με βλέπετε, γιατί δεν με έχει «ενοχλήσει» κανένας. Δεν ξέρω να σου πω γιατί συμβαίνει αυτό. Δεν μου έχει γίνει καμία τηλεοπτική πρόταση. Μάλιστα αντιμετώπισα ένα θέμα με ένα casting και στενοχωρήθηκα πολύ.

-Θέλετε να μου πείτε τι ακριβώς συνέβη;

Ένας διευθυντής παραγωγής που με ήξερε χρόνια και έχω δουλέψει μαζί του με μεγάλες επιτυχίες, μου τηλεφώνησε και μου είπε να του στείλω μια φωτογραφία για να την δει η casting director. Του απάντησα, γιατί να του στείλω φωτογραφία, θα έρθω εγώ ο ίδιος.

Πήρα λοιπόν ένα πολύ ωραίο φάκελο, με όλο το βιογραφικό μου το οποίο πίστεψέ με είναι πολύ βαρύ και πήγα. Βλέπω λοιπόν την υπεύθυνη και δείχνει έναν ενθουσιασμό για το πόσο ωραία πράγματα μπορούμε να κάνουμε στη σειρά κλπ και μου λέει οπότε τι κάνουμε; Και της απάντησα ότι δεν κάνουμε και να κρατήσει τον φάκελό μου και αν κάποια στιγμή έρθει κάτι αξιόλογο και νομίζετε ότι μπορώ να ανταποκριθώ τηλεφωνήστε μου και έφυγα.

-Κλίκες υπάρχουν σε αυτόν τον εργασιακό χώρο;

Θα σας πω την απάντηση σε ένα μήνυμα που πήρα από έναν δικό μου άνθρωπο που δουλεύει σε πετυχημένη σειρά και της ζήτησα το τηλέφωνο ενός συνεργάτη, για να έρθει σε επαφή ένας νέος ηθοποιός. Λέει λοιπόν το μήνυμα: «Γιώργο τρέχω πολύ με τη σειρά, δεν σε ξέχασα, αλλά δυστυχώς είναι όλοι τους μια αυλή και όπως καταλαβαίνεις στην αυλή μπαίνουν μόνο συγκεκριμένοι, φιλιά πολλά». Έτσι απλά.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Χριστοδούλου

Γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου και αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ξεκίνησε τη θεατρική του πορεία στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στην παράσταση 40 καράτια παίζοντας μαζί με την Έλλη Λαμπέτη. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1971 με ένα μικρό ρόλο στην ταινία Καυτά, ψυχρά κι ανάποδα. Ακολούθησαν οι ταινίες Ερωτομανείς και Οι σατανάδες της νύχτας την επόμενη χρονιά. Στην τηλεόραση έκανε το ντεμπούτο του τη σεζόν 1972-1973 στη σειρά Στα δίκτυα του τρόμου.

Ακολούθησαν οι πρωταγωνιστικοί του ρόλοι στις κινηματογραφικές ταινίες Λεσβιακός Αύγουστος, Το σφάλμα, Ο ιός μου ο Στέφανος, Η Δαιμονισμένη, Επικίνδυνη νύχτα και άλλες ταινίες τη δεκαετία του 1970 ενώ την περίοδο 1977-1978 εμφανίστηκε στη δημοφιλή σειρά Οι Πανθέοι στο ρόλο του Θωμά. Τη δεκαετία του 1980 συνέχισε την πορεία του σε θέατρο και τηλεόραση ενώ την ίδια περίοδο έλαβε μέρος σε τέσσερις βιντεοταινίες.

Το 1991 ξεκίνησε να παίζει στην καθημερινή τηλεοπτική σειρά Η Λάμψη του Νίκου Φώσκολου. Κατά την πρώτη σεζόν της σειράς υποδυόταν έναν σοφέρ της έπαυλης ενώ από τον δεύτερο μέχρι τον τρίτο κύκλο της σειράς είχε διπλό πρωταγωνιστικό ρόλο υποδυόμενος δύο αδερφούς έναν παππά και τον Άνγκελ Ντόρφ. Αποχώρησε από τη σειρά του 1994 ενώ τη σεζόν 1994-1995 πρωταγωνίστησε στην καθημερινή σειρά του Mega Channel Χαραυγή.

Ακολούθησε η δραματική σειρά του Νίκου Φώσκολου Εις Θάνατο τη σεζόν 1996-1997. Τη σεζόν 1999-2000 έλαβε μέρος στη σειρά Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες ενώ την ίδια σεζόν άρχισε να εμφανίζεται στην καθημερινή σειρά Για μια θέση στον ήλιο μέχρι και το 2002. Ακολούθησε ένας ρόλος στο πρωταγωνιστικό καστ της καθημερινής σειράς Απαγορευμένη Αγάπη στο Mega Channel από το 2004 μέχρι το 2006. Το 2007 συμμετείχε στην ιστορική ταινία του Γιάννη Σμαραγδή El Greco. Τη σεζόν 2012-2013 επέστρεψε τηλεοπτικά με το ρόλο του υπουργού Θοδωρή Λαδόπουλου στο δεύτερο κύκλο της κωμικής σειράς Πίσω στο Σπίτι.