Πόλεμος Ουκρανία: Ανακοινώθηκε η παραίτηση του Αμπράμοβιτς από την Τσέλσι μετά τις κυρώσεις

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωσή του

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Ανακοινώθηκε η παραίτηση του Αμπράμοβιτς από την Τσέλσι μετά τις κυρώσεις

Σαν "βόμβα| έσκασε η είδηση πως ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, Ρομάν Αμπράμοβιτς, ανακοίνωσε πριν από λίγο την αποχώρησή του από την Τσέλσι. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος βρέθηκε στο “στόχαστρο” στην Αγγλία, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Έτσι, με προσωπική του δήλωση στην ιστοσελίδα των Λονδρέζων, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε πως παραιτείται και αφήνει τη διαχείριση και την εποπτεία του συλλόγου στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της ομάδας.

«Στη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς διοίκησής μου στην Τσέλσι, πάντα θεωρούσα τον ρόλο μου ως καθοδηγητή του συλλόγου, η δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίζει πως θα είμαστε επιτυχημένοι όπως σήμερα, αλλά και για να χτίζουμε για το μέλλον, ενώ παράλληλα θα έχουμε θετική επίδραση στις κοινότητές μας.

Πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το καλό της Τσέλσι και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Γι’ αυτό και σήμερα παραχωρώ στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του κλαμπ την εποπτεία και τη φροντίδα της Τσέλσι.

Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι οι κατάλληλοι για να τρέξουν τα συμφέροντα του συλλόγου, τους παίκτες, το σταφ και τους οπαδούς».

Η δήλωση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Λίγα λόγια για τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς (Roman Arkadyevich Abramovich, ρωσικά: Роман Аркадьевич Абрамович, γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1966, είναι Ρώσος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, επενδυτής και πολιτικός. Από το 2018, κατέχει επίσης και την ισραηλινή υπηκοότητα.

Ο Αμπράμοβιτς είναι ο κύριος ιδιοκτήτης της ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας Millhouse LLC και είναι περισσότερο γνωστός εκτός Ρωσίας ως ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, ποδοσφαιρικού συλλόγου της Πρέμιερ Λιγκ. Προηγουμένως, ήταν κυβερνήτης της Τσουκότκα από το 2000 ως το 2008.

Σύμφωνα με το Forbes, η καθαρή θέση του Αμπράμοβιτς ανερχόταν σε 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2018, καθιστώντας τον τον πλουσιότερο άνθρωπο στο Ισραήλ, τον 11ο πλουσιότερο στη Ρωσία και τον 140ο πλουσιότερο στον κόσμο.

Έχει δωρίσει τα περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλο Ρώσο εν ζωή, με δωρεές άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα έτη 1999-2013, για τη δημιουργία σχολείων, νοσοκομείων και υποδομών στην Τσουκότκα.