Πόλεμος Ουκρανία: Συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνίδας στην Μαριόπουλη - «Θέλετε να μας ακούτε να κλαίμε;»

«Να προσεύχεστε για εμάς»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνίδας στην Μαριόπουλη - «Θέλετε να μας ακούτε να κλαίμε;»

Το βράδυ του Σαββάτου 26/2 στο Δελτίο ειδήσεων του Σκαι ακούσαμε σπαρακτικές δηλώσεις από Ελληνίδα της ομογένειας στην Ουκρανία. Η γυναίκα με ένταση και πόνο στη φωνή ήθελε να μεταφέρει τα όσα συμβαίνουν γύρω της και φυσικά να τονίσει την ανάγκη για συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών (Ρωσία - Ουκρανία).

Η κατάσταση στο μέτωπο συνεχίζει να ξεφεύγει καθώς οι νεκροί αυξάνονται. Νέα καταμέτρηση δίνει αυξημένο και τον αριθμό των Ελλήνων νεκρών, που κατοικούν στη Μαριούπολη. Όλοι παρακολουθούν συγκλονισμένοι και έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε μια συνθήκη ώστε να μην χαθούν και άλλες ζωές.

Oι δηλώσεις Ελληνίδας στην Ουκρανία για την κατάσταση

«Να προσεύχεστε για εμάς. Έρχονται από παντού και η Ευρώπη σιωπά. Η Μαριούπολη βομβαρδίστηκε, οι ρώσικοι πύραυλοι χτύπησαν σπίτια κατοίκων».

«Θέλετε να μας ακούτε να κλαίμε; Έχουν βομβαρδίσει τις γέφυρες δεν πηγαίνουν τα τρένα. Δεν έχουν ρεύμα από χθες στο Σαρτανά δεν έχουν ρεύμα στα κινητά τους. Ακούω μόνο βομβαρδισμούς από ανατολικά δεν βλέπω τίποτα είναι σκοτάδι έξω» ανέφερε στη συνέχεια.

«Θλίψη και οργή για τον θάνατο των ομογενών μας» - Η σπαρακτική ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δεν έχουν τέλος οι ραγδαίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση πως έξι ομογενείς μας έχασαν την ζωή τους. Με αφορμή την συγκεκριμένη δυσάρεστη είδηση ο o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να στείλει τα δικά του συλλυπητήρια.

Μάλιστα, στην ανάρτησή του στο Twitter έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο θάνατος ομογενών μας, προκαλεί θλίψη και οργή για αυτή την απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους» Και συνεχίζει: «Συλλυπητήρια στους οικείους τους. Το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη παραμένει ανοιχτό για την παροχή βοήθειας».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη