Στιγμές αγωνίας για τον δημοσιογράφο του Open: «Το φως της κάμερας μας κάνει αυτόματα και στόχο..»

«Η πόλη έχει βυθιστεί στο σκοτάδι»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Στιγμές αγωνίας για τον δημοσιογράφο του Open: «Το φως της κάμερας μας κάνει αυτόματα και στόχο..»

Συγκλονιστικές είναι οι τελευταίες δηλώσεις του πολεμικού ανταποκριτή στο Open Σωτήρη Δανέζη, ο οποίος με τις τελευταίες του δηλώσεις το βράδυ του Σαββάτου 26/2 μεταφέρει το απίστευτο κλίμα στην Ουκρανία.

Με τεράστια ευθύνη για την ζωή του ο Δανέζης έχει ταξιδέψει στην Ουκρανία και επιδιώκει να δώσει στην ελληνική πραγματικότητα όσο πιο έγκυρα και άμεσα την είδηση. Σοκαριστική ήταν μάλιστα η πρόσφατη εμφάνιση του δημοσιογράφου στο δελτίο, ο οποίος κλήθηκε να φορέσει αλεξίσφαιρο, ενώ αυτή τη φορά μίλησε στην κάμερα με κράνος.

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Δανέζη στο δελτίο ειδήσεων

Να σας ζητήσω συγνώμη κατ’ αρχήν για τον χαμηλό φωτισμό, προσπαθούμε να κρατήσουμε τα φώτα όσο πιο χαμηλά γίνεται. Η πόλη είναι σε συσκότιση και το φως της κάμερας, που φωτίζει εμάς, μας κάνει αυτόματα και στόχο σε οποιοδήποτε βλέπει έναν άνθρωπο με την δική μας αμφίεση την δημοσιογραφική να στέκεται μπροστά από ένα φως» σημείωσε αρχικά ο Σωτήρης Δανέζης.

«Προσπαθούμε να να κάνουμε λοιπόν τη δουλειά μας με πολύ χαμηλό φωτισμό, η πόλη έχει βυθιστεί στο σκοτάδι τουλάχιστον σε ότι αφορά τον δημόσιο φωτισμό. Αυτό έγινε πριν από μία ώρα απροειδοποίητα ενώ υπάρχει και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα. Η Μαριούπολη είναι μια πόλη που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χαρακώματα».

«Μισό εκατομμύριο άνθρωποι εδώ κρατούν την ανάσα τους για το τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες και αυτό γιατί κάθε κεντρικός δρόμος έχει μετατραπεί σε θέση μάχης» συμπλήρωσε ο Σωτήρης Δανέζης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. «Αυτή την ώρα ακούγονται ξανά ισχυρότατοι βομβαρδισμοί που είχαν σταματήσει για λίγο. Τους ακούμε ξανά και είναι κάτι που επαναλαμβάνεται όλο και συχνότερα. Κάθε πέντε με δέκα λεπτά οι βομβαρδισμοί επαναλαμβάνονται».

Και ο Σπύρος Λάμπρου στην Ουκρανία η συγκλονιστική του ανάρτηση

Ο δημοσιογράφος Σπύρος Λάμπρου με την τόσο επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της δημοσιογραφίας, αποφάσισε για άλλη μια φορά να τιμήσει το επάγγελμα και αυτή τη φορά βρέθηκε στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας. Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μεταδίδει με κομμένη την ανάσα όσα βιώνει κοντά στο ελληνικό προξενείο.

Σε ρόλο πολεμικού ανταποκριτή βλέπουμε και σπουδαίο δημοσιογράφο, τη στιγμή που άλλος ένας Έλληνας ρεπόρτερ, συνεργάτης της Πόπης Τσαπανίδου βγήκε στον αέρα με αλεξίσφαιρο από το σημείο των εκρήξεων.

Στην πρώτη γραμμή με ρίσκο ζωής βλέπουμε πολλούς τολμηρούς επαγγελματίες για να μεταφέρουν όσο πιο άμεσα και έγκυρα τις εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Τελευταίες πληροφορίες. Η άμυνα των Ουκρανών είναι δυο χιλιόμετρα από το Ελληνικό προξενείο, δηλαδή μέσα στην πόλη. Έχουν κόψει δέντρα, βρίσκονται οι στρατιώτες μπρούμυτα με τα όπλα στα χέρια και τα αντιαρματικά. Περιμένουν τους Ρώσους, που πλέον φαίνεται ότι έχουν περάσει τα χωριά», τον ακούμε να λέει ενώ η λεζάντα στο βίντεο είναι: «Χωρίς ανάσα!!!».