Φανερά ενοχλημένη η Κατερίνα Λέχου στο αέρα του «Καλύτερα δε γίνεται»: «Είναι μια τρέλα, ένας παραλογισμός»

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φανερά ενοχλημένη η Κατερίνα Λέχου στο αέρα του «Καλύτερα δε γίνεται»: «Είναι μια τρέλα, ένας παραλογισμός»

Το μεσημέρι της Κυριακής 27/02 η Κατερίνα Λέχου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για την παράσταση του Εθνικού θεάτρου, «Πονηρό πνεύμα».

Από την άλλη, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία και τους προσωπικούς της φόβους καθώς σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πώς γίνεται να κάθεσαι κάπου και να ακούς να σκάνε βόμβες. Στο έργο έχουμε βόμβες και τρομάζω, λέω φαντάσου να ήταν αληθινό.

Πώς μπορούν να αισθάνονται αυτά τα παιδιά. Είναι πολύ μεγάλη δυστυχία να μην μπορείς να βρεις ασφάλεια. Που πάνε αυτοί οι άνθρωποι τώρα. Είναι μια τρέλα, ένας παραλογισμός. Χθες έπεσα στο κρεβάτι μου και είπα ωραία. Είναι πολυτέλεια. Ούτε μπορώ να μπω στα παπούτσια τους, αλλά μπορώ να καταλάβω τον παραλογισμό και την παράνοια που επικρατεί στον κόσμο.

Το θέατρο είναι το καταφύγιό μου. Αυτές τις μέρες που πηγαίναμε προς την πρεμιέρα, δεν σηκωνόμουν από το κρεβάτι, για να μην ανοίξω την τηλεόραση. Είναι διαφυγή, εκεί δεν σκέφτομαι. Δεν θα δω ειδήσεις εκεί, για να γλιτώσω από αυτήν την αγριότητα»

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Λέχου

«Δεν νομίζω ότι αφορά το πανελλήνιο...» - Η αποκάλυψη της Λέχου μετά την "καταγγελία" κατά του Κιμούλη

Η Κατερίνα Λέχου παραχώρησε συνέντευξη στο Gala και στην Αναστασία Κούκα ;όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κίνημα metoo και γενικότερα στην σωματική κακοποίηση. Η ηθοποιός με θάρρος είχε μιλήσει για την δύσκολη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη, η οποία την είχε φέρει αντιμέτωπη με πολύ άσχημες καταστάσεις.

Η ηθοποιός μπορεί και εκείνη να έκανε ανοιχτά το metoo της, ωστόσο επιθυμεί να κρατάει προσωπικά ζητήματα εκτός του δημοσίου λόγου, καθώς αναφέρει ότι και να είχε κάποια βίαιη σχέση δε θα το έλεγε.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη δημοσιοποίηση των πρώτων καταγγελιών του ελληνικού Me Too. Ήσασταν και εσείς μία από τις γυναίκες που τόλμησαν να μιλήσουν για την ανάρμοστη συμπεριφορά που δέχθηκαν στον επαγγελματικό τους χώρο. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το ουσιαστικό αποτύπωμα που άφησε αυτό το κίνημα;

«Όσο υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή τη γη, θα υπάρχουν και παρεκκλίσεις. Έχουμε περάσει όμως σε μια εποχή που οι άνθρωποι δεν φοβούνται πλέον να μιλήσουν κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ως προς το δικό μου προσωπικό κομμάτι, το σκέφτηκα πολύ τότε κι ένιωσα μέσα μου ότι έπρεπε να μιλήσω, πως οφείλω να μιλήσω.

Όχι στον εαυτό μου, γιατί τον εαυτό μου τον είχα φροντίσει μετά από όλα αυτά αλλά στη συνολικότερη ανάγκη που υπήρχε για να εξελιχθούν τα πράγματα προς το καλύτερο.

Εάν πέφτατε θύμα μιας αντίστοιχης ανάρμοστης συμπεριφοράς στην προσωπική σας ζωής, πως θα το αντιμετωπίζατε;

Το να έχεις επιλέξει μια λάθος σχέση στη ζωή σου θεωρώ πως είναι προσωπική υπόθεση που πρέπει να λύσεις εσύ ο ίδιος. ψ, για αυτό και δεν θα μιλούσα δημόσια για αυτό. Πορεύομαι στη ζωή μου θεωρώντας ως γεγονός ότι είναι συνυπεύθυνη για πράγματα που μου συμβαίνουν. Δεν μου αρέσει να αποποιούμαι τις ευθύνες μου. Τώρα, αν το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί είναι μικρό ή μεγάλο, δεν το ζυγίζω. Άρα αυτό που προσπαθώ είναι να λύσω το κομμάτι που με αφορά.»

Kατερίνα Λέχου