Πόλεμος Ουκρανία: Πλήθος εκπροσώπων του καλλιτεχνικού χώρου στο Σύνταγμα

Το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Πλήθος εκπροσώπων του καλλιτεχνικού χώρου στο Σύνταγμα

Παρόλο που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στον πόλεμο της Ουκρανίας, το πρωί της Κυριακής 27/02, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Σύνταγμα προκειμένου να δείξουν την δική τους αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον ουκρανικό λαό.

Μάλιστα, το παρών έδωσαν και πολλοί επώνυμοι Έλληνες, μεταξύ αυτών, η Τόνια Σωτηροπούλου, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Αποστόλης Τότσικας, ο Γιώργος Χρανιώτης και πολλοί άλλοι. Να τονίσουμε πως όλοι μαζί φώναζαν συνθήματα υπέρ της ειρήνης, προτάσσοντας ασφαλώς το θέμα των πρώτων θυμάτων του πολέμου και του άμαχου πληθυσμού. Η κάμερα του YouWeekly.gr ήταν εκεί καθώς απαθανάτισε αποκλειστικές φωτογραφίες.

Αποκλειστικές φωτογραφίες στη συγκέντρωση συμπαράστασης για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πόλεμος Ουκρανία - Απόστολος Τότσικας

Πόλεμος Ουκρανία  - Γιώργος Χρανιώτης

Πόλεμος Ουκρανία - Τόνια Σωτηροπούλου

Πόλεμος Ουκρανία - Κωστής Μαραβέγιας
Πόλεμος Ουκρανία - Κωστής Μαραβέγιας
Πόλεμος Ουκρανία
Πόλεμος στην Ουκρανία

Συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνίδας στην Μαριόπουλη - «Θέλετε να μας ακούτε να κλαίμε;»

Το βράδυ του Σαββάτου 26/2 στο Δελτίο ειδήσεων του Σκαι ακούσαμε σπαρακτικές δηλώσεις από Ελληνίδα της ομογένειας στην Ουκρανία. Η γυναίκα με ένταση και πόνο στη φωνή ήθελε να μεταφέρει τα όσα συμβαίνουν γύρω της και φυσικά να τονίσει την ανάγκη για συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών (Ρωσία - Ουκρανία).

Η κατάσταση στο μέτωπο συνεχίζει να ξεφεύγει καθώς οι νεκροί αυξάνονται. Νέα καταμέτρηση δίνει αυξημένο και τον αριθμό των Ελλήνων νεκρών, που κατοικούν στη Μαριούπολη. Όλοι παρακολουθούν συγκλονισμένοι και έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε μια συνθήκη ώστε να μην χαθούν και άλλες ζωές.

«Να προσεύχεστε για εμάς. Έρχονται από παντού και η Ευρώπη σιωπά. Η Μαριούπολη βομβαρδίστηκε, οι ρώσικοι πύραυλοι χτύπησαν σπίτια κατοίκων».

«Θέλετε να μας ακούτε να κλαίμε; Έχουν βομβαρδίσει τις γέφυρες δεν πηγαίνουν τα τρένα. Δεν έχουν ρεύμα από χθες στο Σαρτανά δεν έχουν ρεύμα στα κινητά τους. Ακούω μόνο βομβαρδισμούς από ανατολικά δεν βλέπω τίποτα είναι σκοτάδι έξω» ανέφερε στη συνέχεια.