Πόλεμος Ουκρανία: Πυρ και μανία η Μιμή Ντενίση με την ανάρτησή της - «Μα τι λαός είμαστε;»

«Το 2022 ελάχιστα διαφέρει από το 1922»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Πυρ και μανία η Μιμή Ντενίση με την ανάρτησή της - «Μα τι λαός είμαστε;»

Με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας μετά από την ρωσική εισβολή, η Μιμή Ντενίση αποφάσισε το απόγευμα της Κυριακής 27/02 να κάνει μια ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook καθώς δεν «μάσησε» καθόλου τα λόγια της.

Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά: «Μα τι λαός είμαστε;; Διχασμός ακόμα και για το θέμα της Ουκρανίας;; Όταν γίνεται μια βίαιη εισβολή σε μια χώρα. Όταν απειλείται η ζωή χιλιάδων αθώων, όταν έρχεται μια νέα τεράστια ανθρωπιστική κρίση τι ψάχνετε;;

Δεν μπορώ να ψάξω τα λάθη του παρελθόντος της Ουκρανίας, με νοιάζει το παρόν και το μέλλον των ανθρώπων της. Έχουμε κάνει και εμείς άπειρα πολιτικά λάθη που τα πλήρωσε η Μικρασία, ο Πόντος, η Κύπρος.

Όταν πρόκειται για ανθρώπους που σκοτώνονται και θα οδηγηθούν στην προσφυγιά εμένα εκεί είναι η καρδιά και ο νους μου. Όσο για την Ευρώπη… πάντα αμήχανη και διχασμένη ήταν μπροστά σε κρίσεις. Το 2022 ελάχιστα διαφέρει από το 1922».

Η ανάρτηση της Μιμής Ντενίση

Πόλεμος Ουκρανία - Μιμή Ντενίση

Ανάρτηση Μιμής Ντενίση

Η Ελλάδα στο πλευρό των Ουκρανών - Στέλνει αμυντικά αεροσκάφη που θα μεταφέρουν πυρομαχικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προχώρησε και σε μια σπαρακτική ανάρτηση για τις δυσάρεστες εξελίξεις που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην γείτονα χώρα, συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση στην Ουκρανία και να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα στηρίξει την χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Στην σύσκεψη που συγκαλέστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την στρατιωτική εικόνα της Ουκρανίας και αποφάσισε την έμπρακτη στήριξη της χώρας, σε συνεννόηση φυσικά με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Όπως αποφασίστηκε λοιπόν, η Ελλάδα θα αποστείλει εντός της ημέρας δύο C-130 τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα περιέχουν αμυντικό υλικό. Πιο συγκεκριμένα, θα αναχωρήσουν από την Ελλάδα πυρομαχικά, όπλα τύπου καλάσνικοφ» και εκτοξευτές.

Επιπλέον, πέρα από το αμυντικό υλικό, η χώρα μας δείχνει την αλληλεγγύη της με όποιο τρόπο μπορεί, καθώς εντός της ημέρας θα σταλεί και σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.