Ραγίζει καρδιές ο πρώην σύζυγος της Μαριέττας Γιαννάκου - "Ήμασταν μαζί 20 χρόνια..."

Όσα ανέφερε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Ραγίζει καρδιές ο πρώην σύζυγος της Μαριέττας Γιαννάκου -

Ο επί 20 περίπου χρόνια πρώην σύζυγος της Μαριέττας Γιαννάκου, Παναγιώτης Κουτσίκος έκανε μία συγκλονιστική κατάθεση ψυχής στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, και μίλησε για την πρώην γυναίκα του που αγαπούσε και λάτρευε.

Ο ίδιος μίλησε με λόγια που συγκινούν για την συνοδοιπόρο της ζωής του, που έφυγε την Κυριακή 27/2 από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, έπειτα από πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε το τελευταίο χρονικό διάστημα, βυθίζοντας στο πένθος τη χώρα, συγγενείς και φίλους.

Τα λόγια του Παναγιώτη Κουτσίκου για την Μαριέττα Γιαννάκου

«Όλη της η ζωή ήταν ζωή προσφοράς και αγάπης. Σε μένα και όλο τον κόσμο. Ήμασταν μαζί 20 χρόνια περίπου. Είχαμε χάσει 3 παιδιά. Στο τέλος μας χάρισε ο Θεός. Η κόρη μας γνωρίζει πως έφυγε. Πήγα εγώ και της το είπα. Μιλήσαμε μέχρι το βράδυ. Αλίμονο σε αυτόν που φεύγει. Είναι ο πατέρας της εδώ. Όλα όσα είχε από τη μαμά της τα έχει από μένα. Δεν έχει στερηθεί ποτέ. Εμείς με τη Μαριέττα είχαμε πάρα πολύ καλή σχέση, δε μας χώριζε τίποτα. δε χωρίσαμε για ουσιαστικούς λόγους, χωρίσαμε γιατί δε μπορούσαμε να είμαστε μαζί. Δεν βλεπόμασταν. Αυτός ήταν ο λόγος που χωρίσαμε» είπε με σπασμένη φωνή ο Παναγιώτης Κουτσίκος.

«Η κόρη μου ήταν έξι χρόνων όταν χώρισα. Δεν είχα βιώσει πάντως το μοιρασμένο μοντέλο μέσα στην οικογένεια. Ήμουν πάντα, νομίζω, ένας δυνατός άνθρωπος. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα έχεις να αντιμετωπίσεις στη ζωή σου» είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή της η Μαριέττα Γιαννάκου, ενώ όσον αφορά τον θάνατο, είχε αναφέρει σχετικά: «Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Με ανησυχεί ότι θα αφήσω μόνη την κόρη μου. Βεβαίως, έχει και τον μπαμπά της, με τον οποίο είμαστε διαζευγμένοι, βεβαίως υπάρχει και η αδελφή μου, αλλά θέλω να ζήσω για να τη στηρίξω».

Οι δηλώσεις του Καραμανλή για το θάνατο της Γιαννάκου

«Με οδύνη αποχαιρετώ τη Μαριέττα Γιαννάκου. Την καλή μου φίλη. Την συνοδοιπόρο στους πολιτικούς αγώνες. Την πολύτιμη συνεργάτη. Σε όλη της τη ζωή έδινε δύσκολες μάχες. Τις κέρδισε όλες. Η τελευταία ήταν άνιση και η Μαριέττα λύγισε», υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

«Θα την θυμάμαι πάντα με αγάπη και απέραντο σεβασμό. Θα τη θυμόμαστε όλοι για την ακεραιότητα, τον ορθολογισμό και την αναλυτική της σκέψη. Για την προσήλωσή της στο συμφέρον του Τόπου και των πολλών. Για την στράτευσή της στο κοινό όραμα της Ευρωπαϊκής Ιδέας. Για την ανεξίτηλη μεταρρυθμιστική σφραγίδα της στην Εκπαίδευση και την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Θα μας λείψει. Σε όλους όσοι την γνωρίσαμε και πορευτήκαμε μαζί της. Στην αγαπημένη της Ζωή και στους οικείους της εκφράζω τα συλλυπητήριά μου».

Πέθανε η Μαριέττα Γιαννάκου