Τζένη Ιωακειμίδου: Η πρώτη αντίδρασή της μετά την αγωγή του Γιώργου Κιμούλη σε Δούκα, Χρυσικού και Ψαρρά

Ήταν ανάμεσα στις ηθοποιούς που είχαν καταγγείλει ότι είχε δεχτεί άσχημη συμπεριφορά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τζένη Ιωακειμίδου: Η πρώτη αντίδρασή της μετά την αγωγή του Γιώργου Κιμούλη σε Δούκα, Χρυσικού και Ψαρρά

Μια από τις ηθοποιούς που είχαν καταγγείλει ότι είχε δεχτεί άσχημη συμπεριφορά από τον Γιώργο Κιμούλη κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους ήταν η Τζένη Ιωακειμίδου. Η γνωστή ηθοποιός είχε συγκεκριμένα αντικαταστήσει την Ευδοκία Ρουμελιώτη στην παράσταση «Εκπαιδεύοντας την Ρίτα».

Η αντίδραση της Τζένης Ιωακειμίδου μετά την αγωγή του Γιώργου Κιμούλη

Με αφορμή λοιπόν την αγωγή του Γιώργου Κιμούλη στην Ζέτα Δούκα, τη Δώρα Χρυσικού και τον Νίκο Ψαρρά, η Τζένη Ιωακειμίδου θέλησε να αναδημοσιεύσει τη δική της περιγραφή για την δυσάρεστη εμπειρία της με τον Γιώργο Κιμούλη, μέσα από τα social media.

«Το 2007 δέχτηκα πρόταση από τον Γιώργο Κιμούλη για το «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» που μόλις είχε κάνει πρεμιέρα με τον ίδιο και την Ευδοκία Ρουμελιώτη. Μου ζήτησε να πάω την ίδια κιόλας μέρα να δω την παράσταση και να μου δώσει το κείμενο γιατί ήθελε άμεση αντικατάσταση χωρίς να κλείσει το θέατρο. Την ημέρα που πήγα ως θεατής ήταν και η τελευταία παράσταση της Ευδοκίας. Διέκοψε ο ίδιος την παράσταση λίγα μόνο λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει λέγοντας στο κοινό ότι η συμπρωταγωνίστρια του δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Λάθος μου γιατί συνέχισε την ίδια ανάρμοστη συμπεριφορά πιο ύπουλα αυτή τη φορά. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά όσα έχουν ακουστεί στις πολλές καταγγελίες τα έζησα και εγώ μια ολόκληρη σεζόν και σίγουρα δεν βγήκα αλώβητη από αυτή τη συνεργασία. Έχει κακοποιήσει πολλές ψυχές (αντρών και γυναικών) και καλά θα κάνει να ζητήσει τη βοήθεια ειδικού», είχε γράψει η ηθοποιός.

.

Η αντίδραση της Τζένης Ιωακειμίδου μετά την αγωγή του Γιώργου Κιμούλη

Οι νέες δηλώσεις του δικηγόρου του Γιώργου Κιμούλη

Ο δικηγόρος του Γιώργου Κιμούλη επανήλθε με νέες δηλώσεις το πρωί της Δευτέρας 28/2 στο Happy Day. Τις τελευταίες ημέρες ο ηθοποιός αποφάσισε να αντιμετωπίσει νομικά και με αγωγές την καταγγελία της Ζέτας Δούκα και των συναδέλφων της, για άσκηση λεκτικής βίας επί σκηνής.

Φυσικά η πλευρά του Κιμούλη όχι μόνο αρνείται τις κατηγορίες, αλλά περιμένει την δίκη προκειμένου να αποδειχθεί με στοιχεία πως η ηθοποιός ψεύδεται.

«Όσον αφορά στις ευθύνες για τις ανάρμοστες πράξεις, εμείς πήγαμε στα δικαστήρια, και θα αποδείξουμε ότι δεν υπάρχουν ανάρμοστες πράξεις και συνεπώς ευθύνες. Αυτοί που πιστεύουν ότι υπήρξαν ανάρμοστες πράξεις και συνεπώς ευθύνες, δεν κατέφυγαν στα δικαστήρια ή στα αρμόδια όργανα. Αυτό το συμβάν δεν συνέβη. Κατ’ αρχήν να αφαιρέσουμε το ρήμα «θεωρούμε» γιατί σημαίνει «νομίζω».

Πάμε σίγουρα και απόλυτα να αποδείξουμε ότι δεν έγινε κανένα περιστατικό, εκτός από ας πούμε χαρακτηρισμούς και όχι πραγματικά περιστατικά που να προσδίδουν μία πραγματική έννοια ενός αδικήματος και λέμε ότι αυτά τα πράγματα, όταν γίνονται, για να έχουμε απτές αποδείξεις και όχι μία παρεούλα τρία άτομα για κάποιες σκοπιμότητες που λένε τέτοια πράγματα. Αν γινόταν και προσέφευγαν αρμοδίως, θα δίναμε εξηγήσεις.

Είναι εξόχως επικίνδυνο αυτό που είπε σε συνέντευξή της η κα Δούκα. “Η λεκτική βία πολλές φορές είναι χειρότερη από τον πραγματικό βιασμό μίας γυναίκας”. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα, αυτές οι εξισώσεις είναι επικίνδυνες για την κοινωνία μας σήμερα. Όταν δεν υπάρχει κανένα θέμα που να αφορά γενετήσια ελευθερία, δε μπορεί να φωτογραφίζω αυτόν μαζί με άλλους φερόμενους και να δημιουργώ συνειρμούς.

Έχω στοιχεία ότι η κα Δούκα είχε δηλώσει ότι δεν είχε κακοποιηθεί ποτέ, εκτός από μία προσωπική της περίπτωση. Η κα Δούκα είχε ΜΚΟ. Η κα Δούκα έχει στραφεί κατά εργοδότη της νωρίτερα για δεδουλευμένα και καλά έκανε. Η κα Δούκα είναι μία προσωπικότητα που εκφράζει μία γυναικεία δυναμικότητα και καλά κάνει και άλλωστε έχει δηλώσει ότι όλο αυτά πρέπει να βγαίνουν όταν πρέπει για να παραδειγματίζονται οι γυναίκες. Είδατε τι ωραία που τα έχει πει; Δε μπορεί να λέει αυτά και στη συνέχεια να έρχεται και να λέει “γιατί τώρα;” και #metoo» είπε, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Καπερνάρος.