«Είναι βαθύς άνθρωπος, σε κόντρα με...» - Η εξομολόγηση του ανιψιού της Μαρίας Αλιφέρη

Η αποκάλυψη για την προσωπική του ζωή

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
«Είναι βαθύς άνθρωπος, σε κόντρα με...» - Η εξομολόγηση του ανιψιού της Μαρίας Αλιφέρη

Ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στον καναπέ του «Στούντιο 4», το απόγευμα της Δευτέρας 28/2 σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Ο δημοφιλής ηθοποιός, μίλησε, μεταξύ άλλων, για την προσωπική του ζωή, την παιδική του ηλικία, την καριέρα του, ενώ αναφέρθηκε και στην θεία του Μαρία Αλιφέρη, η οποία πρόσφατα είχε αποκαλύψει ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Οι δηλώσεις του Προμηθέα Αλειφερόπουλου

«Χώρισαν οι γονείς μου, ξαναπαντρεύτηκαν και οι δύο και ξαναχώρισαν και οι δύο. Ήταν τρομερά δίπλα μου, με αγάπησε χωρίς να με ξεχωρίζει από το βιολογικό τους παιδί», είπε χαρακτηριστικά ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος και πρόσθεσε:

«Παντρεύτηκα αυθόρμητα, ήμασταν στο Λονδίνο και ένιωθα ότι η σχέση μου ανθίζει. Και περισσότερο ήθελα να κάνουμε ένα πάρτι. Ίσως επειδή έχω ζήσει τόσα διαζύγια δεν σκέφτηκα ότι είναι μία μέγγενη ο γάμος. Το παιδί με έβαλε περισσότερο σε διαδικασίες α σκεφτώ έτσι, τη δέσμευση του πράγματος και σιγά σιγά και αυτό το μαλακώνω».

Για τη θεία του, Μαρία Αλιφέρη, είπε: «Είναι ένας πάρα πολύ αγαπημένος μου άνθρωπος, τη λέω και πνευματική μου μητέρα. Από την εφηβεία είχα τρομερή επαφή μαζί της. Κουβεντιάζαμε πιο πνευματικά, ψυχολογικά πράγματα. Είναι βαθύς άνθρωπος, διαβασμένος άνθρωπος, ίσως σε κόντρα για κάποιους με τη δημόσια εικόνα που είχε όταν ήταν στα ουράνια ως τηλεοπτικό πρόσωπο».

Οι δηλώσεις της Μαρίας Αλιφέρη για την προσωπική της ζωή

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η Μαρία Αλιφέρη, στο περιοδικό «Λοιπόν», στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον λόγο που επέλεξε να μην παντρευτεί ποτέ και στο αν έχει μετανιώσει που δεν έκανε παιδιά. Η ηθοποιός εξήγησε πως έχει συμφιλιωθεί με τη μοναξιά και πως δεν την ενοχλεί.

Γιατί δεν παντρευτήκατε ποτέ; Είχατε δεχτεί προτάσεις γάμου;

Ήταν επιλογή μου. Έχω δεχτεί προτάσεις γάμου, βέβαια. Απλά στο μυαλό μου την ιστορία του γάμου την έχω πολύ ψηλά. Μια ολοκληρωμένη σχέση είναι πάρα πολύ δύσκολη και σπάνια. Γάμος για εμένα σημαίνει ότι με αυτόν τον άνθρωπο μπορώ να «φύγω» μαζί. Δεν το ένιωσα αυτό με κάποιον άντρα, γι’ αυτό και δεν το έκανα. Έχω ερωτευτεί πάρα πολύ ωστόσο και με έχουν ερωτευτεί. Τον έχω χαρεί τον έρωτα.

Τι είναι αυτό που θα σας έκανε να ερωτευτείτε έναν άνθρωπο;

Να υπάρχει σωματική, ψυχική και πνευματική έλξη. Δεν τα βρήκα όλα σε έναν άνθρωπο. Κάτι που να μην το ήθελε η ψυχή μου, δεν το έχω κάνει. Ποτέ. Υπάρχει τίμημα πολλές φορές, αλλά χαλάλι του.

Μαρία Αλιφέρη γάμος

Σας έχει στοιχίσει που δεν γίνατε μητέρα;

Όχι. Ήθελα πάντα πολλά παιδιά και τα έχω. Όχι δικό μου, αλλά είμαι εντάξει με αυτό. Θα ήθελα, αν είχα μια σχέση όπως στην περιέγραψα. Από τη στιγμή που δεν βρήκα αυτόν τον άνθρωπο, δεν μπήκα στη διαδικασία, μόνο για να πω ότι έκανα παιδί. Έχω πολλά παιδιά και από συγγενείς αλλά και τους μαθητές μου. Καλύτερη μάνα δεν θα μπορούσα να είμαι. Δεν αρχίζουν και τελειώνουν όλα σε ένα παιδί.

Αγαπάτε τη μοναξιά;

Πολύ. Όσο αγαπάω την επικοινωνία, άλλο τόσο αγαπάω και τη μοναξιά. Μου είναι απαραίτητο να μείνω μόνη με το μέσα μου, για να δω τι μου γίνεται. Πρέπει να κουβεντιάζουμε με τον εαυτό μας.

Πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη Μαρία Αλιφέρη

Η Μαρία Αλιφέρη (8 Μαΐου 1950) είναι Ελληνίδα ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου και επιτυχημένη παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών.

Γεννήθηκε ως Μαρία Αλιφεροπούλου στον Άγιο Ιωάννη Λακωνίας. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών. Με το πέρας των σπουδών της, ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση το 1972 και στο θέατρο το 1973. Έπαιξε σε πολλά σίριαλ της τηλεόρασης και παρουσίασε κάποια τηλεπαιχνίδια με τεράστια επιτυχία, όπως "Τα τετράγωνα των αστέρων", "Λίγο απ' όλα", "Κάνε ό,τι κάνω".

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 είχε πλέον γίνει μια από τις μεγαλύτερες σταρ της ελληνικής τηλεόρασης, με την ίδια να αποκαλύπτει ότι ο λόγος που έγινε ηθοποιός ήταν για να μπορεί να εκφράζεται και να επικοινωνεί με τους ανθρώπους. Άλλωστε, για την επιτυχία της επιβραβεύτηκε από τους θαυμαστές της με χιλιάδες γράμματα που λάμβανε κάθε εβδομάδα. Διάβαζε τα περισσότερα και δούλευε πάρα πολύ, καθώς μεγάλωνε η ευθύνη απέναντι στο κοινό της.