Walt Disney: Απαγορεύει την διανομή ταινιών στη Ρωσία

Της "γυρίζει" την πλάτη και ο κινηματογράφος

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Walt Disney: Απαγορεύει την διανομή ταινιών στη Ρωσία

Άλλον έναν αποκλεισμό μετρά η Ρωσία τα τελευταία εικοσιτετράωρα, καθώς της γυρίζει την πλάτη, εξαιτίας του πολέμου που κύρηξε στην Ουκρανία, και η κινηματογραφική βιομηχανία. Παρά τις συσκέψεις και την προσπάθεια να βρεθεί λύση μεταξύ των δύο χωρών ο πόλεμος συνεχίζεται και οι απώλειες είναι μεγάλες.

Η Walt Disney Co ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την προβολή κινηματογραφικών ταινιών στη Ρωσία συμπεριλαμβανομένης και της επικείμενης προβολής της ταινίας “Turning Red” από την Pixar Animation Studios, επικαλούμενη “την απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία και την τραγική ανθρωπιστική κρίση.”

Η Disney εκτιμάται ότι είναι η πρώτη μεγάλη εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών στο Χόλιγουντ που αναστέλλει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στη Ρωσία, αντιδρώντας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση της Walt Disney για την απαγόρευση

“Θα λάβουμε μελλοντικές επιχειρηματικές αποφάσεις επί τη βάσει εξέλιξης της κατάστασης, στο μεταξύ, με δεδομένο το μέγεθος της εξελισσόμενης προσφυγικής κρίσης, συνεργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας σε μη κυβερνητικές οργανώσεις για να παρέχουμε επείγουσα συνδρομή, αλλά και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια.”

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Ουκρανική Ακαδημία Κινηματογράφου υπέβαλε μία αίτηση διαδικτυακά, καλώντας για ένα διεθνές εμπάργκο στο ρωσικό κινηματογράφο, αλλά και τη ρωσική βιομηχανία παραγωγής ταινιών, μετά από την εισβολή.

«Το κακό προσωποποιημένο μας βομβαρδίζει» - Νέο δραματικό διάγγελμα Ζελένσκι για τον πόλεμο

Μετά την τελευταία σφοδρή επίθεση στο Κίεβο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι απηύθυνε νέο διάγγελμα στον λαό, με το οποίο ζήτησε να καταστρέψουν την οικονομία της Ρωσίας, προκειμένου να δείξουν ότι η ανθρωπότητα μπορεί να αντισταθεί.

Αναφερόμενος στις οικονομικές κυρώσεις, τόνισε επίσης ότι προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί το αποτέλεσμα που έχει ανάγκη η Ουκρανία. Επιπλέον είπε πως η Μόσχα έχει καταθέσει τις προτάσεις του, ενώ το ίδιο έχει πράξει και το Κίεβο. «Δείξτε ότι η ανθρωπότητα ξέρει πως να αμύνεται», τόνισε σε άλλο σημείο.

«Το κακό οπλισμένο με πυραύλους, βόμβες και πυροβολικό πρέπει να σταματήσει άμεσα. Καταστρέψτε την οικονομία. Για να δείξει ότι η ανθρωπότητα ξέρει να υπερασπίζεται τον εαυτό της», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ζελένσκι.