Είναι οριστικό - Εισηγήθηκαν τη διαγραφή του Γιώργου Κιμούλη από το ΣΕΗ

7 μέλη του πειθαρχικού πρότειναν την διαγραφή του

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Είναι οριστικό - Εισηγήθηκαν τη διαγραφή του Γιώργου Κιμούλη από το ΣΕΗ

Αντιμέτωπος με τη διαγραφή του ξανά από το ΣΕΗ είναι ο Γιώργος Κιμούλης. Σύμφωνα με πληροφορίες της Φαίης Σκορδά, το πειθαρχικό συνεδρίασε χθες 28/2 και εισηγήθηκε τη διαγραφή του από το σωματείο.

Τις τελευταίες μέρες, ο ηθοποιός έχει προβεί σε εξώδικα στην Ζέτα Δούκα, καθώς πέρυσι τον είχε καταγγείλει για βίαιη συμπεριφορά κατα την διάρκεια της συνεργασίας τους, αλλά και στους συναδέλφους της, που ήταν μπροστά στο περιστατικό και επιβεβαίωσαν την καταγγέλλουσα.

Εκτός από τους παραπάνω, εξώδικο έστειλε και στο ΣΕΗ, ζητώντας 1 εκατομμύριο ευρώ, αλλά και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, λόγω διακοπής της παράστασής του μετά τις καταγγελίες εις βάρος του.

Η αποκάλυψη της Φαίης Σκορδά για την διαγραφή του Γιώργου Κιμούλη

«Χθες έγινε η σύσκεψη του πειθαρχικού του ΣΕΗ που αποτελείται από εφτά μέλη, κάποια εκ των οποίων έχουν δεχθεί και μήνυση από τον Κιμούλη. Αποφάσισαν λοιπόν την εισήγηση για διαγραφή του Γιώργου Κιμούλη. Το εντυπωσιακό είναι, από αυτά που μου μετέφεραν, ότι και τα εφτά μέλη ψήφισαν υπέρ της διαγραφής», είπε η Φαίη Σκορδά.

Αναμένουμε ωστόσο να δούμε την απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΣΕΗ μετά την εισήγηση του πειθαρχικού.

Ο Κιμούλης είχε διαγραφεί ξανά από το ΣΕΗ

Λίγο πριν από την αποκάλυψη της Φαίης Σκορδά, το πρωί της Τρίτης 1/3 στο Πρωινό, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή και ξεκαθάρισε το παρασκήνιο πίσω από τις αγωγές του Γιώργου Κιμούλη αλλά και την διαγραφή του από τον ΣΕΗ, στο παρελθόν, η οποία είχε γίνει για εργασιακούς λόγους.

«Το σωματείο περνάει μεγάλες κρίσεις με όλα αυτά που συμβαίνουν. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και θα το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αγωγή στο σωματείο και πραγματικά μας εξέπληξε. Οι ηθοποιοί συσπειρώνονται όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα και λυπάμαι που δεν τους προβληματίζει», είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας και πρόσθεσε:

«Το σωματείο είναι μια τεράστια αγκαλιά για όλους τους ηθοποιούς ακόμη και για τον Γιώργο Κιμούλη. Η διαγραφή του Κιμούλη είχε γίνει πριν από 23 χρόνια με πρόεδρο τότε την Άννα Φόνσου. Η διαγραφή τότε είχε γίνει για καθαρά εργασιακούς λόγους. Πιστεύω ότι η αγωγή αυτή γίνεται για κάποιο είδος εκφοβισμού, είναι σαν να στρέφεται κατά του metoo».

«Ο συνήγορος του Κιμούλη να ψαχτεί καλύτερα για τι δεν έγινε η καταγγελία τότε. Ο Κιμούλης έχει κάνει και αγωγή στο ΔΣ του ΚΘΒΕ για διαφυγόντα κέρδη λόγω του metoo», συμπλήρωσε κλείνοντας ο πρόεδρος του ΣΕΗ.