Συγκινεί η Αλίκη Κατσαβού: «Όσο μεγαλώνει ο Φοίβος βάζει σε λέξεις τη στεναχώρια του...»

«Δεν κοίταξα τη δική μου ανάγκη...»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκινεί η Αλίκη Κατσαβού: «Όσο μεγαλώνει ο Φοίβος βάζει σε λέξεις τη στεναχώρια του...»

Καλεσμένη στο Στούντιο 4 βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (1/3) η Αλίκη Κατσαβού, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Κώστα Βουτσά και στον γιο της, Φοίβο καθώς και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την απώλεια του μπαμπά του.

Πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν τα δύο χρόνια από τον θάνατο του αείμνηστου ηθοποιού και έτσι η Αλίκη Κατσαβού αναφέρθηκε στα όσα έγιναν από τη μέρα που έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς.

Η εξομολόγηση της Αλίκης Κατσαβού για τον Κώστα Βουτσά και τον γιο τους

«Μετά τον θάνατο του Κώστα ξεκίνησε η πανδημία, τώρα ένας πόλεμος μαίνεται κάπου στην ευρύτερη γειτονιά. Δεν μπορεί κανείς να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και τη στεναχώρια του. Βρίσκεται μέσα σε μια δίνη πραγμάτων και ψάχνει να βρει την ισορροπία του, να μην ξεχνάει, να βρει και που πατάει.

Έχω ένα πολύ μικρό παιδί και αυτό είναι η πυξίδα μου και νομίζω από αυτό σώθηκα κιόλας. Δεν κοίταξα τη δική μου ανάγκη, ούτε λογάριασα ότι χρειάζομαι κάποιου είδους ψυχολογική υποστήριξη. Σκέφτηκα ότι αν ασχοληθώ με ένα άλλο πλάσμα που έχει τη δική μου ανάγκη για να επιβιώσει, αν αυτό το πλάσμα τραβήξει όλη μου την προσοχή, κάπως το πένθος θα περνάει λίγο λίγο.

Ο Φοίβος τώρα είναι 5,5 ετών. Στον κινηματογράφο τον παλιό, δεν θέλει να τον βλέπει και πολύ τον Κώστα γιατί υποθέτω ότι ήταν πολύ νέος εκεί ο Κώστας και δεν είναι έτσι όπως τον γνώρισε εκείνος.

Καθώς μεγαλώνει, νομίζω απλά βάζει σε λέξεις την δική του στεναχώρια, μου την διατυπώνει, του απαντώ τις ερωτήσεις και προχωράμε. Είναι ψύχραιμος, αλλά γεννιούνται και νέες απορίες», είπε χαρακτηριστικά η Αλίκη Κατσαβού.

Η συγκινητική ανάρτηση της Φίνος Φιλμ για τον Κώστα Βουτσά δύο χρόνια από τον θάνατό του

Δυο χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε που ο Κώστας Βουτσάς έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 ετών προκαλώντας θλίψη τόσο στην οικογένειά του όσο και στον καλλιτεχνικό χώρο. Έτσι, η Φίνος Φιλμ θέλοντας να τιμήσει τον ταλαντούχο ηθοποιό έκανε μία συγκινητική ανάρτηση στο Twitter και την συνόδεψε με σκηνές από τις ταινίες στις οποίες είχε πρωταγωνιστήσει ο Κώστας Βουτσάς.

«Ο Κώστας μπήκε στα σπίτια μας και ρίζωσε, γιατί κατάφερε να ενσαρκώσει κάθε έναν από εμάς με μια σπάνια αλήθεια και ευαισθησία. Σήμερα μετράμε 2 χρόνια από το πέρασμα στην οριστική του αθανασία. Πλέον τον συναντάμε σε κρυφά… ραντεβού στον αέρα και του ψιθυρίζουμε “λείπεις”», έγραψαν στη λεζάντα της ανάρτησης.