«Δεν έχω βοήθεια, μόνη μου τα βγάζω πέρα...» - Η ανατριχιαστική εξομολόγηση της Αλίκης Κατσαβού

Οι οικονομικές δυσκολίες μετά τον θάνατο του Κώστα Βουτσά

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
«Δεν έχω βοήθεια, μόνη μου τα βγάζω πέρα...» - Η ανατριχιαστική εξομολόγηση της Αλίκης Κατσαβού

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στο περιοδικό Λοιπόν η Αλίκη Κατσαβού. Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνει μετά την απώλεια του Κώστα Βουτσά. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν τα δύο χρόνια από τον θάνατο του αείμνηστου ηθοποιού, με την ίδια να κάνει μια σπαρακτική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

H συνέντευξη της Αλίκης Κατσαβού

Πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνετε μόνη σας ένα παιδί, ειδικά στις δύσκολες εποχές που διανύουμε;

Πολύ δύσκολο. Προσπαθώ και επιστρατεύω κάθε ίχνος χιούμορ που έχω και όπως σου είπα είμαι αποφασισμένη να πάνε όλα καλά, παρ’ όλες τις τρικυμίες. Δεν επιτρέπεται να κουβαλάω δικές μου ανασφάλειες, φοβίες και να τις περνάω παιδί. Η τέχνη περνάει εδώ και χρόνια πολύ δύσκολα.

Εγώ έχω τη Θεατρομάθεια, μια εταιρεία που κάνει παραστάσεις, σεμινάρια, πολλές δραστηριότητες γύρω από την παιδαγωγική μέσω του θεάτρου, εδώ και 21 χρόνια. Ακόμα και τα δύο τελευταία σκοτεινά χρόνια της πανδημίας, έκανα παραστάσεις μέσω ίντερνετ, με χορηγία και μπόρεσα να διασώσω τον σπόρο της δουλειάς μου.

Οικονομικά έχετε ζοριστεί;

Υπήρξε μια τεράστια «μαχαιριά», δυσκολία, εκείνο το καλοκαίρι που ακολούθησε την άνοιξη του ‘20 που πέθανε ο Κώστας. Δεν μπορούσα να βιοποριστώ, δεν υπήρχε έσοδο μέσα στο σπίτι, γιατί όλα ανατράπηκαν λόγω της πανδημίας. Σκοτεινή περίοδος, μέχρι που μπόρεσα και βρήκα μια δουλειά στην τηλεόραση. Από εκεί και πέρα όμως, είναι πάλι μια πορεία προς το φως.

Βοήθεια έχετε από κάπου; Ανθρώπους που να σας στηρίζουν;

Όχι, δεν έχω βοήθεια, μόνη μου τα βγάζω πέρα. Βρέθηκα και στη δύσκολη θέση, να φροντίζω και τη μητέρα μου από τον Νοέμβριο του ‘20 και την έχω και αυτή μαζί μου. Λυγίζω, πονάω, αλλά ξανά σηκώνομαι και προχωράω όπως όλοι. Δεν παραιτούμαι, όσο είμαι ζωντανή.

Αλίκη Κατσαβού και Κώστας Βουτσάς

Η εξομολόγηση της ηθοποιού για τον Κώστα Βουτσά και τον γιο τους

Καλεσμένη στο Στούντιο 4 βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (1/3) η Αλίκη Κατσαβού, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Κώστα Βουτσά και στον γιο της, Φοίβο καθώς και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την απώλεια του μπαμπά του.

Πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν τα δύο χρόνια από τον θάνατο του αείμνηστου ηθοποιού και έτσι η Αλίκη Κατσαβού αναφέρθηκε στα όσα έγιναν από τη μέρα που έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς.

«Μετά τον θάνατο του Κώστα ξεκίνησε η πανδημία, τώρα ένας πόλεμος μαίνεται κάπου στην ευρύτερη γειτονιά. Δεν μπορεί κανείς να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και τη στεναχώρια του. Βρίσκεται μέσα σε μια δίνη πραγμάτων και ψάχνει να βρει την ισορροπία του, να μην ξεχνάει, να βρει και που πατάει.

Έχω ένα πολύ μικρό παιδί και αυτό είναι η πυξίδα μου και νομίζω από αυτό σώθηκα κιόλας. Δεν κοίταξα τη δική μου ανάγκη, ούτε λογάριασα ότι χρειάζομαι κάποιου είδους ψυχολογική υποστήριξη. Σκέφτηκα ότι αν ασχοληθώ με ένα άλλο πλάσμα που έχει τη δική μου ανάγκη για να επιβιώσει, αν αυτό το πλάσμα τραβήξει όλη μου την προσοχή, κάπως το πένθος θα περνάει λίγο λίγο.

Ο Φοίβος τώρα είναι 5,5 ετών. Στον κινηματογράφο τον παλιό, δεν θέλει να τον βλέπει και πολύ τον Κώστα γιατί υποθέτω ότι ήταν πολύ νέος εκεί ο Κώστας και δεν είναι έτσι όπως τον γνώρισε εκείνος.

Καθώς μεγαλώνει, νομίζω απλά βάζει σε λέξεις την δική του στεναχώρια, μου την διατυπώνει, του απαντώ τις ερωτήσεις και προχωράμε. Είναι ψύχραιμος, αλλά γεννιούνται και νέες απορίες», είπε χαρακτηριστικά η Αλίκη Κατσαβού.