Καταπέλτης ο Δημήτρης Λιγνάδης: Η πρώτη δήλωση στο δικαστήριο - «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες»

Έδιωξαν μάρτυρα από τη δίκη!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Καταπέλτης ο Δημήτρης Λιγνάδης: Η πρώτη δήλωση στο δικαστήριο - «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες»

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 3/3 καθώς ο ίδιος κατέφθασε με υποτονικό βλέμμα και διάθεση στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Και ενώ όλοι ήλπιζαν πως ο σκηνοθέτης θα σπάσει τη σιωπή του με σκοπό την παραδοχή των όσων του καταλογίζονται εκείνος έκανε το αντίθετο. Δεν αποδέχεται κανέναν βιασμό ενώ η υπεράσπιση του από τον Αλέξη Κούγια έφερε εντάσεις στην αίθουσα.

Οι εξελίξεις από δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

«Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» ήταν τα λόγια του σε δικαστές και ενόρκους, ενώ κληθείς από τη πρόεδρο να πει τα στοιχεία του, δήλωσε ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος.

Λίγο νωρίτερα σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα , στο ακροατήριο ο συνήγορός του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας, υπέβαλλε αίτημα να αποχωρήσει από την αίθουσα ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος, ο οποίος είχε μηνύσει τον Δημήτρη Λιγναδη αλλά η υπόθεση είχε παραγραφεί.

Ο κ. Κυπαρισσόπουλος, βρισκόταν στην αίθουσα ως συνεργάτης της εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής Μαρίας Κουρτέση. Ο κ. Κούγιας ζήτησε να βρεθεί εκτός αίθουσας το συγκεκριμένο πρόσωπο, διατυπώνοντας την πεποίθηση ότι θα ενημερώνει τους μάρτυρες που βρίσκονται ακριβώς απ’ έξω. Μάλιστα, όπως υποστήριξε από το συγκεκριμένο πρόσωπο ξεκίνησε η «κατασκευή» της υπόθεσης σε βάρος του εντολέα του.

Από την πλευρά της, η πολιτική αγωγή δεν διατύπωσε αντίρρηση στο αίτημα, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να αποχωρήσει από την αίθουσα ο κ. Κυπαρισσόπουλος, καθώς, όπως είπε, υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί η κατάθεση του στο μέλλον και δεν επιτρέπεται να έχει παρακολουθήσει τη δίκη στην περίπτωση αυτή.

Με απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να μη βρίσκεται εντός της αίθουσας το συγκεκριμένο πρόσωπο με τον κ. Κούγια μάλιστα να δηλώνει ότι θα ζητήσει να καταθέσει ως μάρτυρας ο κ. Κύπαρισσοπουλος.

Η δίκη συνεχίζεται.

Δημήτρης Λιγνάδης στο δικαστήριο

Οι τελευταίες αποκαλύψεις μητέρας θύματος

Το πρωί της Δευτέρας 3/3 έσπασε τη σιωπή της η μητέρα ενός εκ των θυμάτων του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία έκανε δηλώσεις στο Super Κατερίνα.

Η μητέρα του Ι.Σ , η Ε.Λ αποκάλυψε σοκαριστικές πληροφορίες από όσα βίωσε ο γιός της από την συναναστροφή του με τον Λιγνάδη, τόσο στο θέατρο όσο και σε πιο προσωπικές στιγμές, μετά από κάλεσμα που δέχτηκε ο τ΄τοε 17χρονος στο σπίτι του ηθοποιού.

«Ο γιος μου την περίοδο εκείνη, – ήταν 17 χρονών- είχε έρθει με μεγάλη χαρά για να μου ανακοινώσει ότι επρόκειτο να γνωρίσει έναν πολύ μεγάλο και σπουδαίο ηθοποιό! Τον είχα ρωτήσει ποιος είναι, αλλά δεν θυμόταν το όνομά του. Μετά, μου είπε ότι βρέθηκαν σε κάτι παγκάκια και ότι τους συμβούλεψε να φύγουν στη Μύκονο για να ανοίξουν τα φτερά τους και για να μάθουν νέα πράγματα.

Εκείνη την ημέρα μάλιστα τους είχε δώσει και από 20 ευρώ για να πιούν από έναν καφέ. Μου το είπε και αυτό αμέσως και τελείωσε εκεί το θέμα… Έπειτα από καιρό ήρθε να μου πει πάλι, ότι ήταν καλεσμένος με τους φίλους του, στην παράστασή του. Τα παιδιά πήγαν κανονικά, παρακολούθησαν την παράσταση και όταν πήγαν να τον συγχαρούν και από κοντά στο καμαρίνι του, τους πρότεινε να πάνε και στο σπίτι του για φαγητό….

Τα παιδιά ωστόσο δεν ήθελαν και πολύ να πάνε αλλά εκείνος επέμενε και κάπως έτσι οδηγήθηκαν στο σπίτι του ηθοποιού. Εκεί μάλιστα άρχισε να τους κάνει κάτι περίεργα. Συγκεκριμένα, ο γιος μου μού μίλησε για ένα παιχνίδι με ελατήρια που είχε στα μάτια του ο ηθοποιός και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου.

Και μετά από αυτό, αφού έφαγαν και ήπιαν, τους προσκάλεσε στην κρεβατοκάμαρά του για να συνευρεθούν όλοι μαζί. Τα παιδιά μετά από αυτό βέβαια θέλησαν να φύγουν, παρά τις προσπάθειές του να παραμείνουν κι άλλο στο σπίτι του».