Αλμπέρτο Εσκενάζυ κατά του Γιώργου Κιμούλη - «Η λέξη συγγνώμη πουθενά;»

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Αλμπέρτο Εσκενάζυ κατά του Γιώργου Κιμούλη - «Η λέξη συγγνώμη πουθενά;»

Με αφορμή την αγωγή του Γιώργου Κιμούλη, ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έστειλε ανοιχτή επιστολή στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, αλλά και στους Ζέτα Δούκα, Δώρα Χρυσικού και Νίκο Ψαρρά. Έτσι, ο Σπύρος Μπιμπίλας δημοσίευσε την εν λόγω επιστολή μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Μήνυση ηθοποιού στο συλλογικό όργανο μαζικών αγώνων!!!! Τι άλλο θα δουν τα μάτια μου. Τι να πω!!! Έχασα την λαλιά μου. Οπορτουνισμος; Εγωισμός; Και η υπέροχη λεξη συγνώμη πουθενά;

Ό καθένας μας κρίνεται από αυτό που κάνουμε και λέμε. Κι όπως λέει ο λαός μεγάλη μπουκιά να φας μεγάλη λέξη μην πεις και πας για μαλλί και βγαίνεις κουρεμένος».

Η ανοιχτή επιστολή του Εσκενάζυ

«Καταπέλτης» κατά του του Χρήστου Λούλη - «Το ταλέντο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα...»

Έξαλλος είναι με τις δηλώσεις του Χρήστου Λούλη και ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ. Ο Σπύρος Μπιμπίλας, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το βράδυ της Δευτέρας 25/1, θέλησε να μοιραστεί το κείμενο που έλαβε από τον ηθοποιό, που φαίνεται να είναι αρκετά οργισμένος με τις δηλώσεις του συναδέλφου του.

«Αυτό το κείμενο κριτικής στάλθηκε από τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ, έναν αγωνιστή του θεάτρου. Λυπάμαι που άστοχες δηλώσεις οδηγούν σε τέτοιες σκληρές αντιδράσεις» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΕΗ και παρέθεσε το παρακάτω κείμενο που έλαβε.

Αγαπητε κύριε Λούλη. Είμαι λάτρης των ελληνικών παροιμιών και έχω μάθει στη ζωή μου να σέβομαι και να εκτιμώ αυτούς που προσφέρουν στα κοινά κι όχι μόνο. Εκεί που είσαι ήμουν, εδώ που είμαι θα ‘ρθεις. Το ταλέντο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα μιας και είναι υπό κρίση.

Το ήθος όμως είναι οδηγός ζωής. Επειδή διαβάζω να δηλώνεις απίστευτες ανοησίες, πρέπει να σου πω ότι πήρες το τιμόνι στραβά. Για πάρ’ το ίσα γιατί άμα κάψεις φλάντζα δεν σε σώζει τίποτα. Αυτό το σωματείο που απαξιώνεις έχει μεγάλη ιστορία αγώνων και προσφοράς.

Όσο για τον πρόεδρο του, τον Σπύρο Μπιμπιλα εύχομαι να μην χρειαστεί να σου φέρει τρόφιμα για τα παιδιά σου. Που θα το κάνει δηλαδή. Κανεις δεν είναι άτρωτος στην δουλειά μας. Κάποια στιγμή μπορεί να σταματήσει και το δικό σου τηλέφωνο να κτυπά και τότε θα καταλάβεις πόσα απίδια βάζει ο σάκος!! Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και κάνει. Ένας απλός συνάδελφος (αν με δέχεσαι), Αλμπερτο Εσκενάζυ.