«Η αναμονή είναι ένα ωραίο πράγμα...» - Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ήμελλου για τον Σασμό

Σε ποια ερώτηση αρνήθηκε να απαντήσει;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Η αναμονή είναι ένα ωραίο πράγμα...» - Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ήμελλου για τον Σασμό

Καλεσμένος στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (6/3) ο Δημήτρης Ήμελλος, ο αστυνομικός της σειράς Σασμός, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιτυχημένη σειρά του ALPHA (δείτε εδώ την ανατροπή στην υπόθεση) καθώς και στην περιβόητη κρητική προφορά που έχει σχολιαστεί όσο καμία άλλη.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ήμελλου στο Χαμογέλα και Πάλι

«Εγώ περιμένω γενικά. Μπορώ να περιμένω τα πάντα, όπως και ο Αντώνης νομίζω. Η αναμονή είναι ένα ωραίο πράγμα στη ζωή. Μικρός μου άρεσε να πηγαίνω στη Νάξο, στο νησί μου. Ζούσα όλο το χρόνο το πότε θα πάμε. Το καλύτερό μου κομμάτι ήταν το ταξίδι μέχρι τη Νάξο. Μετά ήταν το ίδιο. Όλη η ιστορία ήταν η προσδοκία. Χωρίς αυτήν ο άνθρωπος χάνει ένα κομμάτι της ζωής του,

Την κρητική προφορά τη μελέτησα, αλλά κατεβαίνω και συχνά στην Κρήτη. Μου αρέσει το κομμάτι της γλώσσας, δε μου άρεσε ότι η ντοπιολαλιά χρησιμοποιείτο κυρίως σε κωμικούς ρόλους. Οι Κρητικοί είναι φίλοι μου πολύ και τους αγαπώ. Για τη σειρά μου κάνουν παρατηρήσεις για την προφορά μου. Καταλαβαίνουν ότι δεν μιλάω ακριβώς κρητικά», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Ήμελλος.

Προς το τέλος της συνέντευξης, ο Νίκος Συρίγος τον ρώτησε πώς είναι σήμερα οι σχέσεις του με την μητέρα του γιου του και ο Δημήτρης Ήμελλος αρνήθηκε να απαντήσει: «Αυτά θα τα πούμε μετά κατ’ ιδίαν, δεν υπάρχει λόγος τώρα… Δεν δίνω τέτοιου είδους συμβουλές».

«Μέσα από την σειρά έχω θαυμάστριες περισσότερο μαμάδες»

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην Real παραχώρησε πρόσφατα ο Δημήτρης Ήμελλος, ο αστυνομικός της αγαπημένης σειράς του ALPHA, Σασμού. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πέραση που έχει στις γυναίκες και κυρίως στις μαμάδες!

Επιστρέψατε στην τηλεόραση, σε μια σειρά που έχει προκαλέσει αίσθηση. Αυτή η μεγάλη αγκαλιά και η αποδοχή σας φέρνουν σε αμηχανία;

Αν είναι αγάπη, δεν σε ενοχλεί. Δεν έχω νιώσει και τόσο μεγάλη αλλαγή, μάλλον γιατί δεν έχω μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γιατί δεν κυκλοφορώ πολύ. Γι' αυτό, εκείνο που εισπράττω είναι πολύ διακριτικό, ήρεμο και γλυκό. Δεν νιώθω ότι μου συμβαίνει αυτό που με ρωτάτε. Στον δρόμο μου συμβαίνει καμιά φορά και είναι πολύ διακριτικό και πολύ ωραίο. Μου ζητούν την άδεια και συγγνώμη αν με ενοχλούν. Είναι πολύ ευχάριστο αυτό που νιώθω.

Πάντως, έχετε γκελ στις γυναίκες...

Είναι ωραίο αυτό, αρκεί να μην είναι αδιάκριτο! Εχω καταλάβει ότι μέσα από τη σειρά έχω θαυμάστριες περισσότερο μαμάδες. Ολοι οι μαθητές μου μου λένε «η μάνα μου σας θαυμάζει». Εχω πέραση στις μανάδες! Εχει πλάκα, μου αρέσει. Για να μιλήσουμε πιο σοβαρά, μου αρέσει να υπάρχουν θαυμαστές της δουλειάς μου. Ανθρωποι που εκτιμούν αυτό που κάνω μου δίνουν κουράγιο να συνεχίσω, γιατί είναι μια δύσκολη δουλειά.

Οι δηλώσεις του ηθοποιού του Σασμού, Δημήτρη Ήμελλου

Δεν είστε ένας τηλεοπτικός ηθοποιός. Γιατί είπατε το «ναι» στον «Σασμό»;

Είναι μια ολόκληρη συγκυρία πραγμάτων που σε ωθεί να κάνεις κάτι. Δεν είναι μία η αιτία ποτέ. Πρέπει να σου αρέσει και το βιβλίο, πρέπει να έχεις καλούς συνεργάτες, ένα καλό επιτελείο ανθρώπων και συναδέλφων που εκτιμάς. Πρέπει να βρίσκεις ενδιαφέροντα τον ρόλο, ταυτόχρονα πρέπει να έχεις χρόνο. Η πανδημία και η αβεβαιότητα σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι στον θεατρικό χώρο, σε συνδυασμό με την πρόταση που μου έγινε, με έκαναν να νιώσω ότι είναι η σωστή ώρα.

Τηλεόραση, κινηματογράφος ή θέατρο;

Η επιλογή μου είναι το θέατρο και η διδασκαλία. Με ενδιαφέρει το θεατρικό κομμάτι. Ετσι «γεννήθηκα» στον χώρο. Ο λόγος που κάνω το θέατρο είναι γιατί αυτό με γοήτευσε.