Από τις φυλακές στο νοσοκομείο - Άσχημα νέα για την κατάσταση υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη

"Ελπίζω να αντέξει"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Από τις φυλακές στο νοσοκομείο - Άσχημα νέα για την κατάσταση υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη

Λίγες ημέρες πριν την δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη (δείτε εδώ την ημερομηνία που έχει οριστεί) και πιο συγκεκριμένα σήμερα, Τρίτη 8/3, αποκαλύφθηκε στον αέρα της εκπομπής Πρωινό πως ο ηθοποιός βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Για την ακρίβεια ο συνήγορος υπεράσπισής του, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στην εκπομπή και μετέφερε όλες τις πληροφορίες.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη

«Ένας που στερείται την ελευθερία του από τον Ιούνιο του 2021 αποκλείεται να είναι σε καλή κατάσταση, ούτε σωματικά, ούτε ψυχολογικά. Ξέρω ότι δεν θέλει να το πω δημόσια, αλλά αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο ελπίζω να μην προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην υγεία του κατά τη διάρκεια της δίκης. Θα πρέπει να ξέρετε, ότι σε ένα ποινικό ακροατήριο αναδεύονται σοβαρά συναισθήματα, υπάρχει αγάπη, μίσος, υπάρχει αντιπαράθεση.

Δεν είμαι βέβαιος αν θα μπορέσει να αντέξει το κλίμα που διαμορφώνεται σε ένα ποινικό ακροατήριο. Είναι καμίνι» ανέφερε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για βιολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Προϋπήρχε το πρόβλημα υγείας και επιδεινώθηκε μέσα στις φυλακές. Επαναλαμβάνω ότι το κλίμα στο ακροατήριο είναι ένα καμίνι. Ελπίζω να αντέξει. Λαμβάνει θεραπεία. Έχει χρειαστεί να μεταβεί στο νοσοκομείο. Δεν το λέω για να προκαλέσω ιδιοτελώς ένα συναισθηματικό κλίμα υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη. Είναι πραγματικότητα που θα τη δείτε στο ακροατήριο» συνέχισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Η οριστική απόφαση του Πέτρου Φιλιππίδη - Μετά την δίκη δεν πρόκειται να...

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου ενώ από την άλλη ο γνωστός ηθοποιός φαίνεται πως έχει πάρει μια οριστική απόφαση σχετικά με τον χώρο του θεάτρου.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινό», ο γνωστός ηθοποιός ο οποίος έχει απασχολήσει ιδιαίτερα με το ελληνικό κίνημα #metoo αλλά και τις καταγγελίες που ήρθαν στην επιφάνεια, έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την υποκριτική, την σκηνοθεσία και την παραγωγή παραστάσεων. Η απόφαση είναι οριστική και την επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.