Σάκης Αρναούτογλου: Η σχέση του με τον αδερφό του Γρηγόρη και ο ''φλογερός'' έρωτας με την σύζυγό του

Όλα όσα θα ήθελες να γνωρίζεις

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Σάκης Αρναούτογλου: Η σχέση του με τον αδερφό του Γρηγόρη και ο ''φλογερός'' έρωτας με την σύζυγό του

Ο Σάκης Αρναούτογλου είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο επιτυχημένους μετεωρολόγους στην Ελλάδα - δείτε εδώ την πρόγνωση του καιρού για την εβδομάδα που διανύουμε -, ενώ μάλιστα είναι και αδερφός του επίσης πολύ επιττυχημένου παρουσιαστή Γρηγόρη Αρναούτογλου. Ο ίδιος ζει έναν ''φλογερό'' έρωτα με την σύζυγό του και οι σπουδές του δεν περιορίζονται μόνο στην μετεωρολογία, καθώς έχει σπουδάσει και διερμηνεία.

Όλα όσα δεν γνώριζες για τον Σάκη Αρναούτογλου

  • Ο Σάκης Αρναούτογλου (Θεσσαλονίκη, 13 Δεκεμβρίου 1971) είναι Έλληνας παρουσιαστής δελτίων καιρού. Είναι αδελφός του παρουσιαστή Γρηγόρη Αρναούτογλου.
  • Βραβευμένος στα "ΠΡΟΣΩΠΑ 2008" ως καλύτερος παρουσιαστής καιρού της Ελλάδας ήταν ο πρώτος που έφερε κυρίως από το 2003 καινοτόμες ιδέες στην παρουσίαση των δελτίων καιρού στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά αρχικά μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ3 χάρτες και υψόμετρα χιονόπτωσης και σήματα προειδοποίησης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, μεταξύ άλλων.
  • Σημαντική ήταν σύμφωνα με τον τότε Αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπη Νικολάου η συμβολή του στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους ΧΧΙΧ Ολυμπιακούς Αγώνες "Πεκίνο 2008" καθώς προέβλεψε έγκυρα, πέντε περίπου ημέρες πριν, τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν, προτείνοντας έγκαιρα την αλλαγή της ώρας (μία ώρα νωρίτερα) διεξαγωγής της τελετής κάτι που τελικά συνέβαλε καθοριστικά στο να διεξαχθεί αυτή χωρίς προβλήματα.
  • Εργάστηκε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA ενώ συνεργάστηκε και με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο enikos.gr το 2013.
  • Σημαντική εκτός των άλλων ήταν και η μετεο-συνεργασία του με τον μεγάλο σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο στην ταινία "Το Λιβάδι που δακρύζει" το 2004.
  • Στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής.

Σάκης Αρναούτογλου: Η σχέση του με τον αδερφό του Γρηγόρη και ο ''φλογερός'' έρωτας με την σύζυγό του

Οι σπουδές του Σάκη Αρναούτογλου

  • 1993-1997: Σπουδές: Μετάφραση-Διερμηνεία στο Sprachen & Dolmetscher Institut München (ιδιωτικό ίδρυμα μεταφραστών) της Γερμανίας.
  • 2001-2002: Μαθήματα Γενικής Μετεωρολογίας σε προπτυχιακό επίπεδο, μαζί με τους 2ετείς φοιτητές του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ κατά το χειμερινό εξάμηνο τους Ακαδημαικού έτους.
  • 2001-2002. Μαθηματα Συνοπτικής Μετεωρολογίας στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην Μετεωρολογία και Κλιματολογία του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ κατά το θερινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού έτους 2001-2002. Δεν αποκτήθηκε προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών.

Η επαγγελματική καριέρα του Σάκη Αρναούτογλου

  • 1998 - 1999: Στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας Γραφείο Τύπου & Πληροφοριών Μονάχου ως μεταφραστής γενικού και ειδικού περιεχομένου μαζί με επισκοπήσεις γερμανικού ημερησίου τύπου στα ελληνικά που περιελάμβαναν πολιτικά και οικονομικά δημοσιεύματα.
  • 2002: Επιμέλεια - Παρουσίαση Δελτίου καιρού ΕΡΤ 3
  • 2006-2008¨Επιμέλεια- σύνταξη του δελτίου καιρού στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ Θεσ/νικης
  • 2009: Επιμέλεια - σύνταξη και παρουσίαση του δελτίου καιρού στον ραδιοφωνικό σταθμό CITY- Αθηνών, και στην εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
  • 2010: Δημοσιογράφος, Μέλος της ΕΣΗΕΜΘ
  • 2013-2014¨ Επιμέλεια και παρουσίαση του δελτίου καιρού στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA καθώς και στη διαδικτυακή ενημερωτική ιστοσελίδα του κ. Νικου Χατζηνικολάου, enikos.gr
  • 2015 - : Επιμέλεια και παρουσίαση δελτίων καιρού ολόκληρης της δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης ΄ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3 και ΕΡΑ

Η σχέση του μετεωρολόγου με τον αδερφό του αλλά και την σύζυγό του

“Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί μόλις ανοίξω τα μάτια μου είναι να δω αν έπεσα μέσα στην πρόγνωση μου και το τελευταίο πριν κλείσω τα μάτια μου το βράδυ είναι να φιλήσω τη γυναίκα μου. Έρωτας για μένα σημαίνει ευτυχία, αλλά και υποχρεώσεις!

Γνωριστήκαμε στο Μεξικό κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, μέσω μιας Ελληνίδας γνωστής μου που μου έδωσε το τηλέφωνο της για να μας ξεναγήσει στην πόλη”, έχει πει παλαιότερα ο Σάκης Αρναούτογλου, ενώ για τη σχέση του με τον αδερφό του Γρηγόρη έχει δηλώσει:

«Με τον Γρηγόρη μιλάμε για τα πάντα, είναι συμβουλάτοράς μου σε πολλά θέματα. Με υποστήριξε πολύ, γιατί ξέρει ότι ό,τι έχει σχέση με το κλίμα, είναι η ζωή μου. Μου είπε ότι από εδώ και στο εξής μπορεί να ακούσω πάρα πολλά και ότι πρέπει να έχω υπομονή, γιατί ο χώρος είναι δύσκολος.

Εγώ δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν αμιγώς πολιτικό πρόσωπο. Δεν έχω εμπλακεί με την πολιτική, δεν μου αρέσει η πόλωση, δεν θέλω να κατηγορώ, εμένα με ενδιαφέρει η κλιματική αλλαγή και μόνο».