Διονύσης Ζάχος: ''Καρφώνει'' τον Τάκη Ζαχαράτο - «Δεν είναι δικό μου θέμα που δεν μιλάμε αλλά δικό του...»

Τι έχει συμβεί μεταξύ τους;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Διονύσης Ζάχος: ''Καρφώνει'' τον Τάκη Ζαχαράτο - «Δεν είναι δικό μου θέμα που δεν μιλάμε αλλά δικό του...»

Ο Διονύσης Ζάχος παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και στην Μαρία Σοφιανού και μίλησε μεταξύ άλλων για τον Τάκη Ζαχαράτο, ο οποίος πριν λίγα 24ωρα έχασε τον πατέρα του, αλλά κι όσα τους χωρίζουν.

Οι δηλώσεις του Διονύση Ζάχου

Μίλα μου για τον Τάκη Ζαχαράτο… Πώς τον έχεις στην ψυχή σου;

Με τον Τάκη μας συνδέουν πάρα πολλά και πάνω από όλα οι οικογένειές μας, γιατί κάναμε παρέα. Εγώ θεωρώ ότι είμαι ένα σπλάχνο του Τάκη, με την έννοια ότι γαλουχήθηκα δίπλα του, καθώς έχει σπουδαία στοιχεία, όσον αφορά την τέχνη του και αυτά τα κράτησα. Δεν έχω καμία κακία πια μαζί του, πέρασαν τα χρόνια, μόνο θυμάμαι ότι με βοήθησε πολύ στην αρχή της καριέρας μου. Για την ακρίβεια, άλλοτε με βοήθησε και άλλοτε όχι, εννοώντας ότι υπήρχαν στιγμές που μου έβαζε και τρικλοποδιές. Επιλέγω να κρατήσω μόνο τα θετικά, γιατί έχω περάσει πολύ όμορφα μαζί του και με τα αδέρφια του.

Αν το συναντούσες, θα του μιλούσες;

Θεωρώ πως ναι, αλλά να κάνετε την ίδια ερώτηση και στον ίδιο.

Θα ξανά συνεργαζόσουν μαζί του;

Νομίζω ότι αυτό, πριν τελειώσουμε και οι δυο την καριέρα μας, θα συμβεί. Για την ακρίβεια, το πιστεύω ακράδαντα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Οι διαφορές μας ήταν ανταγωνιστικές και μόνο και μάλιστα από πλευράς μου όχι τόσο, όσο από τον ίδιο. Και λογικά να το πάρεις, εγώ δεν είχα τη δύναμη να τον ανταγωνιστώ, εφόσον αυτός ήταν ήδη φίρμα. Επομένως, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι δικό μου το θέμα που δεν μιλάω με τον Τάκη, αλλά δικό του. Είμαστε δυο μανάβικα στην ίδια γειτονιά, λογικό… όπου γειτονιά εννοώ την Ελλάδα.

O Διονύσης Ζάχος.

Από που ξεκίνησε ο Διονύσης Ζάχος;

Στην Άννα Τσιάλτα παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη ο Διονύσης Ζάχος, που είναι μίμος και κωμικός και μεταξύ άλλων αποκάλυψε από που ξεκίνησε την καριέρα του. Λίγοι θυμούνται τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε Διονύση Ζάχο στον Πρωινό Καφέ της Ελένης Μενεγάκη και μετέπειτα την απογείωση της καριέρας του με την Ρούλα Κορομηλά.

Έρχεται λοιπόν στην ζωή σου ο Πρωινός καφές με την Ελένη Μενεγάκη και φυσικά η Ρούλα Κορομηλά με την οποία και απογειώθηκες. Μίλησε μου για όλο αυτό.

Η πρώτη μου εμφάνιση στην Ελένη στον Πρωινό καφέ ήταν για να κάνω Βάνα Μπάρμπα. Ήταν μετά τα βραβεία Αρίων τότε και έπρεπε να κάνω την Βάνα απευθείας από τα βραβεία. Η χαρά μου απερίγραπτη, γιατί για μένα όπως καταλαβαίνεις ήταν η αρχή για μια τηλεοπτική εμφάνιση που ήταν πολύ σημαντική για το ξεκίνημα μου.

Με κάλεσαν γιατί με θυμόντουσαν από την εμφάνιση μου και τις μιμήσεις μου τότε με τον Τάκη. Καταλαβαίνεις ότι αμέσως τον πήρα τηλέφωνο, γεμάτος χαρά από όλο αυτό που μου είχε συμβεί. Επίσης να σου πώ, πως του ζητάω μια περούκα γιατί όπως καταλαβαίνεις, δεν έιχα πράγματα εξοπλισμού ακόμη. Μου λέει έλα να την πάρεις όποτε θέλεις.

Πάω να την πάρω αφού πρώτα έχω κάνε 100 τηλέφωνα και δεν απαντάει σε κανένα, και το κινητό του κλειστό, και παθαίνω μια τρελή κατάθλιψη. Πρωί πρωί πάω σπίτι του και αφού μετά από πολύ ώρα χτυπάω τα κουδούνια και δεν ανοίγει κανείς… έχω καθίσει κάτω στα σκαλιά του σπιτιού του, κάπου στην Κυψέλη τότε και κλαίω. Χάνω την μεγαλύτερη ευκαιρία μου, σκεφτόμουν, για να κάνω την πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση.

Κι όλο αυτό μία ώρα πριν από το στούντιο…. Αλλά αγάπη μου όταν το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνεις …Θα γίνεις. Περνάει από το σπίτι ένας φίλος του Τάκη που με ήξερε και με βλέπει να κλαίω.. Στέκεται δίπλα μου σαστισμένος και με ρωτάει.. και του λέω το συμβάν. Και τι σκας μου λέει; Πάμε να σου πάρω εγώ μια περούκα… 40,000 δρχ τότε … Καλή του ώρα όπου και να είναι …

Έτσι παίρνω και την πρώτη μου περούκα, και φτάνω στο στούντιο ένα τέταρτο καθυστερημένος και με την αγωνία να προλάβω, ζωγραφισμένη στο πρόσωπο μου, αυτή την φορά όμως με ένα από τα πιο μεγάλα μου χαμόγελα. Όπως καταλαβαίνεις ήταν και ο λόγος που οι σχέσεις μας με τον Τάκη ψυχράνθηκαν πολύ και έκτοτε δεν έχουμε επαφές.

Είναι ένας λόγος που θα ήθελα να διευκρινίσω γιατί έχω ακούσει πολλά, και θα ήθελα αυτή την φορά να μαθευτεί η αλήθεια. Η αλήθεια και από την δική μου πλευρά… Μπήκα στον χώρο από εκείνον αλλά μετά από 15 χρόνια καριέρας μπορώ να πώ πως έχω κάποια εφόδια, ίσως ταλέντο ίσως κάτι που λέγετε αγάπη από τον κόσμο, ίσως και τίποτα από όλα αυτά …αλλά έχω Ανθρώπους και φίλους που με αγαπάνε…

Και αυτό είναι το πιο σημαντικό δώρο που έχω από αυτή την καριέρα. Έτσι λοιπόν η επιτυχία ξεκινάει με ένα σόου όπου έγινε χαμός Γιατί θέλω να πω πως η Ελένη είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη της εποχής μας. Είναι μια αυθεντική και γνήσια Σκορπίνα και την αγαπώ! … Και το ταξίδι στην τηλεόραση ξεκινάει δίνοντας αμέσως μετά την σκυτάλη στην μοναδική Ρούλα Κορομηλά που με αγάπησε και με βοήθησε πολύ!