Χαϊκάλης – Κιμούλης – Φιλιππίδης: Συνεδρίαση στο ΣΕΗ για την πιθανή διαγραφή τους

Τι λέει ο Μπιμπίλας

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Χαϊκάλης – Κιμούλης – Φιλιππίδης: Συνεδρίαση στο ΣΕΗ για την πιθανή διαγραφή τους

Η σημερινή 11/3 ημέρα είναι άκρως σημαντική για το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καθώς πρόκειται να κατατεθεί ο φάκελος με τις εισηγήσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου προκειμένου μετά από ψηφοφορία να αποφασιστεί το μέλλον του Γιώργου Κιμούλη, του Πέτρου Φιλιππίδη και του Παύλου Χαϊκάλη.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπομπή «Πρωινό» μίλησε ζωντανά με τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν γνωρίζει ακόμα την πρόταση του πειθαρχικού συμβουλίου και η γενική συνέλευση θα αποφασίσει τι ακριβώς θα συμβεί ενώ από την άλλη στην επιφάνεια βγαίνουν ολοένα και περισσότερες καταγγελίες.

Ο ίδιος είπε: «Πρόκειται να κατατεθεί η πρόταση του Πειθαρχικού στο Διοικητικό Συμβούλιο. Θα ανοιχτεί ο φάκελος. Θα δούμε τι μας εισηγείται για τον καθένα χωριστά από τους τρεις ηθοποιούς. Μετά θα προκηρύξουμε τη Γενική Συνέλευση εντός ευλόγου διαστήματος (μέσα στον μήνα)».

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα για το ΣΕΗ

«Υπάρχουν 12 καταγγελίες για κακή συμπεριφορά» - Τι υποστηρίζει το ΣΕΗ για τον Γιώργο Κιμούλη

Στην κάμερα της εκπομπής Καλύτερα δε γίνεται μίλησε το πρωί του Σαββάτου 5/3 ο δικηγόρος του Γιώργου Κιμούλη μετά την ανακοίνωση του ΣΕΗ σχετικά με την αγωγή του πελάτη του.

Ο Βασίλης Καπερνάρος συγκεκριμένα είπε: «Δε στραφήκαμε εναντίον του ΣΕΗ αλλά εναντίον προσώπων του διοικητικού συμβουλίου. Ο κ. Κιμούλης έχει κλητευτεί, έχει προσέλθει, έχει απολογηθεί, έχει προτείνει πάνω από 10 μάρτυρες. Έχει υποβάλει αιτήσεις ο κ. Κιμούλης να του δοθούν έγγραφα, τα οποία θα καλείτο να τα χρησιμοποιήσει. (…) Ο κ. Κιμούλης υπήρξε επί σειρά ετών μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΗ. Επίσης όποιο ποσό επιδικαστεί, είτε θα πάει στο ΣΕΗ, είτε στο Σπίτι του Ηθοποιού. Σας το λέω κατηγορηματικά. (…) Αν μας κοινοποιήσουν την απόφαση του ΣΕΗ την οποία θεωρούμε άκυρη, θα την προσβάλλουμε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Θα πάρει τον δρόμο της, Πρωτοδικείο, Εφετείο, Άρειος Πάγος, Ευρωπαϊκά Δικαστήρια».

Ο Άρης Λάσκος, Γενικός Γραμματέας του ΣΕΗ απάντησε στα λεγόμενα του κ. Καπερνάρου: «Ο κύριος Κιμούλης ήταν να εξεταστεί την περασμένη Δευτέρα για δεύτερη φορά, οπότε θα ολοκλήρωνε τη διαδικασία το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Οι άλλοι δικηγόροι του κ. Κιμούλη έχουν ζητήσει επανειλημμένα πολλές παρατάσεις και πολλές αναβολές με τελευταία πριν δύο εβδομάδων που επικαλέστηκαν λόγους covid. Και έτσι αναβλήθηκε η εξέτασή του την προηγούμενη εβδομάδα».