Η σπαρακτική ανάρτηση της Αντελίνας Βαρθακούρη - «Πονάει η ψυχή μου και σφάζεται»

«Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν για το τι αισθάνομαι»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Η σπαρακτική ανάρτηση της Αντελίνας Βαρθακούρη - «Πονάει η ψυχή μου και σφάζεται»

Η Αντελίνα Βαρθακούρη είναι αρκετά ενεργή μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στα social media καθώς της αρέσει να δημοσιεύει διάφορες προσωπικές στιγμές από την καθημερινότητά της.

Μπορεί η ίδια να γνωστοποίησε εχθές 10/3 το απόγευμα πως το αγαπημένο σκυλάκι της οικογένειας έφυγε από την ζωή ωστόσο η ίδια έκανε μια άλλη πριν από λίγο μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

Πιο συγκεκριμένα, έκανε μια σπαρακτική ανάρτηση όπου μεταξύ άλλων έγραψε χαρακτηριστικά: «Ζούμε πολύ δύσκολες εποχές. Εποχές που η τόση δυσκολία θα φέρει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Ζούμε εποχές μεγάλου πόνου, εγωισμού, ασπλαχνιάς, αδικίας και προβληματισμού αλλά και προσπάθειας απ’ την ίδια τη φύση αναδιοργάνωσης τους χάους.

Ζουμε εποχές που δύσκολα θα βρεις τη φιλία, που άνθρωπος σκοτώνει άνθρωπο, που άνθρωπος πνίγει παιδί, που ίσως γονιος αφαιρεί τη ζωή του σπλάχνου του. Έχουμε όμως ηθική υποχρέωση όλοι μας να κρατήσουμε τις ψυχές μας όρθιες και ανθρώπινες, με ενσυναίσθηση, πίστη και αγάπη.

Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν γιατί πονάω το σκυλάκι μου που έφυγε 20 ετών. Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν για το τι αισθάνομαι. Δεν θα βάλω μέτρο στον πόνο μου για τον πιο πιστό μου φίλο μου που κοιμόμασταν και ξυπνούσαμε μαζί 20 ολόκληρα χρόνια και μοιραστήκαμε τις πιο σπουδαίες στιγμές.

Δεν θα πω στις κόρες μου που προχθές τον είχαν αγκαλίτσα και τον χαϊδευαν την ώρα που έκλεινε τα ματάκια του και έκλαιγαν τόσο πολύ από πάνω του ότι θα βάλουν μέτρο και θα αγαπούν με μέτρο ένα κομμάτι της οικογένεια μας.

Μια ψυχή όπως ο Μελάκος μας, προχθές μας ένωσε, μας άφησε αγκαλιά και τους 4, να πονάμε ταυτόχρονα το ίδιο για τον χαμό του και μας χάρισε μια τόσο δυνατή στιγμή που οι 4 μας θα θυμόμαστε για πάντα γιατί και ο πόνος αγάπη είναι.

Γίναμε καλύτεροι άνθρωποι προχθές και οι 4 και αυτό μας το έμαθε ένας σκύλος που στη δική του αγάπη δεν έβαζε μέτρο και την πρόσφερε απλόχερα…αυτό μας μαθαίνουν τα ταπεινά ζώα σε εμάς τους τόσο εγωιστές ανθρώπους. Την αγάπη του Θεού την βρίσκεις παντού, στους ανθρώπους, στα ζώα, σε όλη τη φύση.

Πονάει η ψυχή μου και σφάζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, με όλους τους πολέμους στη γη, τους υλικούς, τους οικονομικούς, τους ψυχολογικούς, τους πολέμους της πείνας στην Αφρική αλλά παραμένω άνθρωπος και εξακολουθώ να πονάω γι αυτά που αγαπώ, που έχω δίπλα μου, που μου πρόσφεραν και που τους πρόσφερα και δεν ξεχωρίζω ψυχές και δεν μπαίνω σε διαδικασία να σκεφτώ πως θα τους αποχαιρετήσω για να μην παρεξηγηθούν κάποιοι.

Όταν ο Θεός έδωσε αγάπη δεν έδωσε και μέτρο. Μακάρι να ήμουν τόσο δυνατή και να μπορούσα μόνη μου να αλλάξω τη γη…αυτό όμως είναι κάτι που θα το κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι ξεκινώντας απ’ τις ψυχές μας ένας ένας. Να στε όλοι καλά»

Η ανάρτηση της Αντελίνας Βαρθακούρη

Η αναφορά για την απουσία της από την τηλεόραση - «Κάποιοι θεώρησαν πως έπρεπε να...»

Σε μια εξομολόγηση από καρδιάς προχώρησε η Αντελίνα Βαρθακούρη μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram λίγο μετά την περιπέτεια με την υγεία της, με την ίδια να αναφέρεται μεταξύ άλλων στην τηλεοπτική της απουσία.

«Η ζωή μέσα απ’ τα δύσκολα μονοπάτια της που πρέπει να τα περπατήσεις και τα περισσότερα είναι γεμάτα με κοφτερά αγκάθια, έρχεται να σε διδάξει και να σε κάνει καλύτερο. Όλα είναι ένα μάθημα αρκεί να έχεις την υπομονή και κυρίως την αγάπη, την αγάπη που όλοι έχουμε και που πρέπει να την αφήνουμε ελεύθερη και όχι κλειδωμένη. Πως θα μπορούσα να περπατήσω δρόμους με κοφτερά αγκάθια χωρίς να μου κρατούν το χέρι αυτοί που τόσο αγαπώ;;;

Το πρώτο μάθημα για μένα είναι να αντέχω ακόμα και στα πιο δύσκολα να κρατώ την οικογένεια πρώτη. Σίγουρα δεν είναι πάντα εύκολο, λάθη αμέτρητα, φορές που είπα δεν αντέχω άλλο κι αυτές αμέτρητες αλλά αμέτρητη και η αγάπη που πάντα είναι εκεί να θυμίζει με τον δικό της τρόπο τις ουσιαστικές αξίες της ζωής.

Πάρτε μια ανάσα, αγκαλιάστε τον εαυτό σας και αυτούς που αγαπάτε και περπατήστε παρέα… ο δρόμος με τα αγκάθια θα σας πονά λιγότερο! Ζούμε τόσο δύσκολους καιρούς που δεν τους φανταζόμασταν, με πίστη και τις αξίες μας σταθερές μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω.Σας αγαπώ όλους πάρα πολύ, σας στέλνω μια πελώρια αγκαλιά και χάνομαι όχι γιατί σας ξεχνώ αλλά γιατί αυτόν τον έναν χρόνο που επαγγελματικά κάποιοι θεώρησαν πως έπρεπε να κάτσω εκτός προσπαθώ να ρουφήξω ζωή και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ! Μην χάνετε την αγάπη και το φως στην καρδιά σας για κανέναν…ο ουρανός σίγουρα θα γίνει πιο γαλανός!» έγραψε χαρατκτηριστικά η Αντελίνα Βαρθακούρη.