Δημήτρης Κοντομηνάς: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του

Η αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δημήτρης Κοντομηνάς: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του

Το πρωί της Παρασκευής (11/3) ο Γιώργος Λιάγκας στην εκπομπή Πρωινό αποκάλυψε πότε και πού αποφάσισε να κάνει η οικογένειά του Δημήτρη Κοντομηνά την κηδεία του. Θυμίζουμε πως ο θάνατος του Δημήτρη Κοντομηνά ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης (10/3) μέσα από την εκπομπή Happy Day.

Η αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για την κηδεία του Δημήτρη Κοντομηνά

«Μπορούμε να πούμε ότι εξόδιος ακολουθία δεν θα γίνει στην Αθήνα, θα γίνει την Δευτέρα το πρωί στο αγαπημένο του νησί που είναι η Ύδρα. Είχε ένα εξοχικό σπίτι ακριβώς απέναντι από την Ύδρα και του άρεσε να αράζει με το σκάφος του στην Ύδρα και να περνάει τα καλοκαιρινά του βράδια σε αυτό το πανέμορφο νησί.

Η οικογένειά του αποφάσισε η εξόδια ακολουθία να γίνει το πρωί της Δευτέρας στην Ύδρα και η κηδεία θα γίνει την επόμενη μέρα, την Τρίτη στον οικογενειακό του τάφο, στο Α΄ Νεκροταφείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Ο Alpha ''αποχαιρετά'' τον Δημήτρη Κοντομηνά

Μια σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το κανάλι, με την οποία αποχαιρετά τον σπουδαίο επιχειρηματία, ο οποίος είχε ισχυρή παρουσία στα ραδιοτηλεοπτικά media.

Πολυσχιδής επιχειρηματίας, κορυφαία επιχειρηματική φυσιογνωμία, ο Δημήτρης Κοντομηνάς έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών. Aπό τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες της χώρας, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, είχε ασχοληθεί ενεργά με πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και η κορυφή ήταν πάντα ο στόχος του. Καινοτόμος, διορατικός, μαχητικός, υπήρξε αναμφισβήτητα μια ηγετική προσωπικότητα, ένας χαρισματικός άνθρωπος του επιχειρείν και ένας ισχυρός παίκτης στη σκακιέρα των media. Ήταν ο επιχειρηματίας που έβαλε τον θεμέλιο λίθο στην επιτυχημένη πορεία του Alpha.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου του 1939 και μεγάλωσε στην Ακαδημία Πλάτωνος. Αρχικά εργάστηκε ως ασφαλιστής στην American Life (ALICO), ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican, βάζοντας τα θεμέλια της ιδιωτικής ασφάλισης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλα τα Βαλκάνια.

Είχε επίσης δραστηριοποιηθεί στον τραπεζικό τομέα ενώ αξιοσημείωτη ήταν η προσφορά του και στον χώρο της υγείας, με την ίδρυση της Ευρωκλινικής Αθηνών και Παίδων, προσφέροντας περίθαλψη υψηλού επιπέδου σε γονείς και παιδιά.

Το 2009 απέκτησε την Village Roadshow Operations και την Village Films τις ελληνικές θυγατρικές του Αυστραλέζικου ψυχαγωγικού κολοσσού, Village Roadshow. Στην πλούσια επιχειρηματική του δράση του περιλαμβάνεται και η ενασχόλησή του με τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Η πορεία του στην κορυφή ήταν ιλιγγιώδης. Εκείνος όμως δεν ξέχασε ποτέ από πού ξεκίνησε. Συμμετείχε ενεργά σε ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ενώ η φιλανθρωπική του δράση και το έργο του είχαν αναγνωριστεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, την Μητρόπολη της Χαλκηδόνας, την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας.

Συλλέκτης έργων τέχνης και σπάνιων βιβλίων, υπήρξε θεματοφύλακας της τέχνης και του πολιτισμού. Μέρος της συλλογής των βιβλίων του είχε φιλοξενηθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στην Αθήνα.

O Alpha και το προσωπικό εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς στην συνέντευξη τύπου για τον Alpha.