«Έχω μάθει να ζω με αυτό» - H εξομολόγηση της Ελισάβετ Σπανού για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

«Είναι πολύ δυσάρεστο να πονάς»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Έχω μάθει να ζω με αυτό» - H εξομολόγηση της Ελισάβετ Σπανού για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Η Ελισάβετ Σπανού βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του MEGA. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το πρόβλημα υγείας της με αφορμή το ευερέθιστο έντερο. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό είχε αναφερθεί και για τα χρήματα που πήρε μετά από την αποχώρηση της από το Survivor.

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Είμαι από τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται με το έντερό τους, πάνω από 10 χρόνια. Κατευνάστηκε το όλο θέμα όταν ρύθμισα το θυροειδή μου. Έχω μάθει να ζω με αυτό και στην πάροδο των ετών είδα τι ενοχλεί το έντερό μου σε ό,τι αφορά στη διατροφή, και πώς πυροδοτείται. Όταν στρεσάρομαι έχω δει ότι πυροδοτείται.

Έχω μάθει να το διαχειρίζομαι, αλλά επηρεάζει τη ζωή μου από τη στιγμή που θα προσέξω τι θα φάω. Είναι πολύ δυσάρεστο να πονάς, να είσαι πρησμένος. Σχεδόν δεν ευχαριστιέσαι τίποτα. Ρυθμίστηκε πολύ η λειτουργία του εντέρου μου όταν ρυθμίστηκε καλά ο θυροειδής μου. Έχω πάει πολλές φορές απελπισμένη σε γιατρό για να μου πει πώς θα περάσει

Έχω καταλήξει ότι ακόμα και ο πιο καλός διατροφολόγος σου εντείνει το άγχος και σε στρεσάρει. Τα συμπτώματα δεν υποχωρούν όταν σταματήσεις να στρεσάρεσαι αν είναι σε ένταση. Σε εμένα δεν είχαν ποτέ δεν είχαν βοηθήσει ούτε τα προβιοτικά. Έχω πάρει κάποια αντιβιοτικά, τα οποία με βοήθησαν. Τελικά έμαθα να ζω και να το μαθαίνω, να μαθαίνω πώς λειτουργεί το έντερό μου, υπό ποιες συνθήκες και τι μπορώ να κάνω»

Οι δηλώσεις της Ελισάβετ Σπανού

"Με πήγαν στο νοσοκομείο γιατί..." - Το άγνωστο περιστατικό στον Άγιο Δομίνικο

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Άγιος Δομίνικος έχασε με την αποχώρησή της... Η Ελισάβετ Σπανού επέστρεψε δριμύτερη απ' το Survivor και μιλάει για όλα στο περιοδικό YOU και τον Γιώργο Κακογιάννη: Για τα φιλιά της Μυριέλλας Κουρεντή και του Γιώργου Κατσαούνη, για περιστατικά που δεν έδειξαν οι κάμερες, καθώς και τους λόγους που την απομάκρυναν απ' το τραγούδι.

Ελισάβετ Σπανού για Survivor 5 περιοδικό YOU

Πώς σου μπήκε η ιδέα του Survivor;

Το έβλεπα από πριν, οπότε όταν μου έγινε η πρόταση σκέφτηκα πως θα είναι μία ωραία εμπειρία.

Πώς ήταν η πρώτη νύχτα στην παραλία του Survivor;

Μ’ εντυπωσίασε ο τρόπος που γίνονταν αυτόματα πολλά πράγματα, που υπό άλλες συνθήκες δεν τα σκεφτόμουν καν. Αν έρθει κάποιος στο σπίτι σου και σου πει να ξαπλώσεις στο πάτωμα, θα σκεφτείς κατ’ ευθείαν πως είναι τρελός, αλλά στο Survivor γινόταν αδιαμαρτύρητα -βέβαια δεν είχαμε κι άλλη επιλογή! Δεν κοιμήθηκα αρκετά εκείνη τη νύχτα.

Ήταν σύντομο το ταξίδι, αλλά έχεις προσαρμοστεί στην επιστροφή σου;

Μπορεί να έμεινα λίγο, αλλά έκανα δύο φορές ένα υπερατλαντικό ταξίδι, σε μικρό χρονικό διάστημα. Το έχω τερματίσει με το jet lag (γελάει). Προσπαθώ ακόμα να προσαρμοστώ, τώρα έχω αρχίσει να επανέρχομαι.

Παρατηρώ πως έχεις πολλά σημάδια στα πόδια σου, από πού προέρχονται;

Έπαθα αλλεργικό σοκ, επειδή με τσίμπησαν πολλά κουνούπια, είχα τουλάχιστον 200 τσιμπήματα σε κάθε πόδι. Μόλις αποχώρησα απ' το παιχνίδι και μπήκα στο ξενοδοχείο, είδαν οι άνθρωποι της παραγωγής ότι είχα γεμίσει απ' αυτά και με πήγαν στο νοσοκομείο όπου μου έκαναν ενέσεις κορτιζόνης.

Περισσότερα στο νέο τεύχος YOU που κυκλοφορεί από σήμερα, Τετάρτη 12/1 και κάθε Τετάρτη σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,5 ευρώ