«Θα πάμε στα δικαστήρια και...» - Ο Μπιμπίλας ''χτυπά'' ξανά κατά του Κιμούλη

Περιμένουν την απόφαση του Πειθαρχικού

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Θα πάμε στα δικαστήρια και...» - Ο Μπιμπίλας ''χτυπά'' ξανά κατά του Κιμούλη

Μετά την πολύ ξεκάθαρη ανάρτηση που έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας 12/3 μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, μίλησε μέσω skype στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι για το ζήτημα των διαγραφών από το ΣΕΗ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ θέλησε να ξεκαθαρίσει πως οι επόμενες ημέρες είναι πολύ σημαντικές καθώς το Πειθαρχικό πρόκειται να συνεδριάσει και να αποφασίσει για τα μέλη του σωματείου. Μέχρι τότε ο Μπιμπίλας τόνισε πως δε μπορεί να δημοσιοποιήσει κάτι που ξέρει εκ των έσω.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα για το ΣΕΗ

«Εμείς δε θα δημοσιοποιήσουμε την εισήγηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Θα πάει στη γενική συνέλευση στις 3 Απριλίου και εκεί θα παρθούν οι αποφάσεις. Μέχρι τότε, εμείς του ΔΣ δεν έχουμε δικαίωμα να δημοσιοποιούμε την εισήγηση του Πειθαρχικού. Θα γίνει ψηφοφορία και τότε θα βγει απόφαση. Εάν η συνέλευση ψηφίσει διαγραφή, η απόφαση θα είναι οριστική. Ηθικά μόνο χάνουν οι ηθοποιοί αν διαγραφούν, είναι μια ηθική ποινή».

Ερωτώμενος για την απόφαση του Γιώργου Κιμούλη να καταθέσει αγωγή εναντίον του ΣΕΗ και τριών μελών του Πειθαρχικού, ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε: «Η απόφαση που πήρε ο Γιώργος Κιμούλης να στραφεί κατά του Σωματείου μας έχει παραξενέψει, και για αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει τη διαγραφή του. Το ΣΕΗ πήρε τις καταγγελίες και λειτούργησε σύμφωνα με το καταστατικό του. Θα πάμε στα δικαστήρια και θα δούμε τι θα γίνει».

Οι διαγραφές που ετοιμάζει το ΣΕΗ

Η Παρασκευή 11/3 είναι άκρως σημαντική για το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καθώς πρόκειται να κατατεθεί ο φάκελος με τις εισηγήσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου προκειμένου μετά από ψηφοφορία να αποφασιστεί το μέλλον του Γιώργου Κιμούλη, του Πέτρου Φιλιππίδη και του Παύλου Χαϊκάλη.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπομπή «Πρωινό» μίλησε ζωντανά με τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν γνωρίζει ακόμα την πρόταση του πειθαρχικού συμβουλίου και η γενική συνέλευση θα αποφασίσει τι ακριβώς θα συμβεί ενώ από την άλλη στην επιφάνεια βγαίνουν ολοένα και περισσότερες καταγγελίες.

Ο ίδιος είπε: «Πρόκειται να κατατεθεί η πρόταση του Πειθαρχικού στο Διοικητικό Συμβούλιο. Θα ανοιχτεί ο φάκελος. Θα δούμε τι μας εισηγείται για τον καθένα χωριστά από τους τρεις ηθοποιούς. Μετά θα προκηρύξουμε τη Γενική Συνέλευση εντός ευλόγου διαστήματος (μέσα στον μήνα)».