Παντελής Καναράκης: Το περιοδικό αποσύρει την κυκλοφορία της φωτογραφίας - Το σχόλιο του Τσουρού

Όλα όσα ειπώθηκαν στο «Mega Καλημέρα»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Παντελής Καναράκης: Το περιοδικό αποσύρει την κυκλοφορία της φωτογραφίας - Το σχόλιο του Τσουρού

Μια πιο «προχωρημένη» φωτογράφιση είχε κάνει ο ηθοποιός Παντελής Καναράκης, για ένα περιοδικό Free Press, όπου φωτογραφήθηκε σαν ένας άλλος Ιησούς Χριστός. Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να φανούν, μετά το ξέσπασμα του Κώστα Τσουρού στο «Mega Καλημέρα», ακόμα επτά ιερείς προσέφυγαν στην δικαιοσύνη εναντίον του γνωστού ηθοποιού, ενώ μαζί με την μήνυσή τους ζητούν να αποσυρθεί το συγκεκριμένο τεύχος.

Αποσύρεται η φωτογράφιση με τον Παντελή Καναράκη

Σήμερα το πρωί, 14/3, η δημοσιογράφος Χριστίνα Πατσιώκα στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» μας ενημέρωσε ότι το περιοδικό αποφάσισε να ζητήσει συγγνώμη για την φωτογράφιση και να μην την κυκλοφορήσει τελικά.

«Κάθε εξώφυλλο του καλλιτεχνικού Free Press έχει σαν στόχο να προβληματίσει και να αποτελέσει κοινωνικό σχόλιο. Για αυτό και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά. Σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε. Θα ήθελα να θυμίσω και να τονίσω ότι η τέχνη έχει την υποχρέωση να προβληματίσει και η ελευθερία της τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα» αναφέρει ο εκδότης του περιοδικού.

Ο Κώστας Τσουρός, ο οποίος είχε σχολιάσει έντονα την φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη, τόνισε στην εκπομπή: «Εγώ από την πλευρά μου, επειδή εξέφρασα και την αντίδραση μου προς τη συγκεκριμένη φωτογράφιση ως προς την αισθητική της, το να προχωρούν οι ιερείς σε μήνυση στον Παντελή Καναράκη μου φαίνεται επίσης υπερβολικό. Από εκεί και πέρα για μένα η θρησκεία δεν αγγίζεται».

Παντελής Καναράκης: Επτά ιερείς μηνύουν τον ηθοποιό - Τι έχει συμβεί;

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά την φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη ως Ιησούς Χριστός, που πόζαρε μαζί με τους συνεργάτες τους στο σκηνικό του μυστικού δείπνου. Εκτός από τον Κώστα Τσουρό που είχε κάποια πολύ ''αιχμηρά'' σχόλια να κάνει για τον ηθοποιό, είχαμε την έντονη αντίδραση και επτά ιερέων οι οποίοι θέλησαν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για να διευθετηθεί το θέμα.

Οι ίδιοι, πέρα από τις μηνύσεις που έκαναν, ζήτησαν μεταξύ άλλων να αποσυρθεί το συγκεκριμένο τεύχος, καθώς αποτελεί προσβολή και βλασφημία απέναντι στον Χριστιανισμό.

«Κάποια κακόβουλα και με σαφή ρατσιστικά σχέδια κατά των Χριστιανών επιλέγουν να εξευτελίζουν το όνομα του Ιησού Χριστού με προκλητικές φωτογραφίσεις σε περιοδικά», αναφέρουν με επιστολή τους οι ιερείς προς την ιστοσελίδα Εκκλησία online.