Στιγμές φρίκης στην Ουκρανία - Πέθανε έγκυος και το αγέννητο μωρό της στη Μαριούπολη

«Σκοτώστε με τώρα», φώναζε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στιγμές φρίκης στην Ουκρανία - Πέθανε έγκυος και το αγέννητο μωρό της στη Μαριούπολη

Για δυο εβδομάδες τώρα η Ουκρανία μάχεται με την Ρωσία, ενώ οι νεκροί κάθε μέρα αυξάνονται, μάλιστα ο αριθμός των νεκρών παιδιών φαίνεται πως πλησιάζει τριψήφια νούμερα. Σήμερα 14/3 έγινε γνωστό ότι κατέληξε μία έγκυος γυναίκα και το μωράκι της, που τραυματίστηκε κατά τον βομβαρδισμό μαιευτηρίου στην Μαριούπολη, την περασμένη Τετάρτη.

Νεκρή η μητέρα, νεκρό και το μωρό της στην Μαριούπολη

Από τις πιο βάναυσες στιγμές του πολέμου ήταν ο βομβαρδισμός του μαιευτηρίου, ενώ οι φωτογραφίες τις γυναίκας στο ασθενοφόρο έχουν κάνει τον γύρω του διαδικτύου και έχουν συγκινήσει πολίτες από όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι γιατροί κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να κρατήσουν ζωντανή τόσο εκείνη, όσο και το αγέννητο μωράκι της. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο χειρουργός που την εξέτασε, διαπίστωσε ότι ήταν σπασμένη η λεκάνη της, ενώ το ισχίο της ήταν αποκολλημένο.

Οι γιατροί λένε πως όταν η μητέρα συνειδητοποίησε ότι χάνει το μωρό της φώναξε: «Σκοτώστε με τώρα!». εκείνοι αποφάσισαν να κάνουν καισαρική, ώστε να «γεννηθεί» το μωρό, ωστόσο όταν αυτό συνέβη εκείνο δεν έδειξε «σημάδια ζωής». Στη συνέχεια, προσπάθησαν να επικεντρωθούν στην μητέρα, η οποία όμως ούτε εκείνη τα κατάφερε. «Περισσότερα από 30 λεπτά ανάνηψης της μητέρας δεν απέφεραν αποτελέσματα», δήλωσε ο χειρουργός που ανέλαβε την άτυχη γυναίκα και το μωράκι της, ενώ πρόσθεσε: «Πέθαναν και οι δύο».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη στην Μαριούπολη καταγράφηκαν εικόνες απόλυτου χάους μετά τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας. Έγκυες μητέρες τραυματισμένες, γιατροί πανικόβλητοι, παιδιά να κλαίνε και ένα αιματοβαμμένο μαιευτήριο. Η Ρωσία ωστόσο παραδέχτηκε ότι οι βομβαρδισμοί έγιναν από τα στρατεύματα της καθώς στην περιοχή βρίσκονταν στελέχη του Τάγματος του Αζόφ.

Νεκρός δημοσιογράφος των New York Times

Σύμφωνα με τις Ουκρανικές αρχές, ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός δημοσιογράφου των New York Times στο Ιρπίν της Ουκρανίας, ο ίδιος κάλυπτε τις δραματικές εξελίξεις και τις εχθροπραξίες.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες ο δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από πυρά των ρωσικών δυνάμεων. Μάλιστα, η Guardian, αναφέρει πως πρόκειται για τον βραβευμένο 51χρονο καμεραμάν Μπρεντ Ρενό, που σκοτώθηκε όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά αυτοκινήτου στο Ίρπιν.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, τραυματίστηκε ακόμη ένας δημοσιογράφος που επέβαινε στο αμάξι και έχει μεταφερθεί σε μονάδα υγείας.