Θετικός στον κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ανακοίνωση στο Instagram

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θετικός στον κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας το πρωί της Δευτέρας 14 Μαρτίου, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος γνωστοποίησε τα νέα για τη νόσησή του από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός είναι εμβολιασμένος και με τις 3 δόσεις του εμβολίου. Εμβολιασμένος είναι επίσης και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, το Σάββατο 12/3. Από ότι βλέπουμε λοιπόν, αυξάνονται τα κρούσματα εντός του Βουλευτικού Μεγάρου.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

«Το τελευταίο διάστημα όλοι ασχολούμαστε με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ακρίβεια, όμως ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ», ανέφερε αρχικά στο βίντεο που δημοσίευσε ο πρωθυπουργός.

«Στο ημερήσιο rapid τεστ που έκανα σήμερα στο γραφείο βγήκα θετικός στον Covid19. Κατά συνέπεια θα απομονωθώ στο σπίτι μου και θα εργαστώ από εκεί.
Θέλω να θυμάστε ότι ο τριπλός εμβολιασμός παρέχει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια από την σοβαρή νόσηση.
Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά και πολύ σύντομα θα είμαι πάλι στο γραφείο», έγραψε στην ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός επέστρεψε χθες 13/3 από την Τουρκία, όπου είχε συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ λίγες ημέρες πριν είχε βρεθεί στις εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βερσαλλίες.

«Ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία και για τις επόμενες ημέρες θα εργάζεται από το σπίτι», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Ουκρανίας. Βασικό αντικείμενο της συνομιλίας ήταν οι τρόποι αντιμετώπισης των δυσμενών επιπτώσεων από την 19η ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

Όπως αναφέρει το protothema.gr ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ζελένσκι για την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, για την αποστολή βοήθειας και την υποδοχή προσφύγων Ομογενών και Ουκρανών. Επίσης συζητήθηκε η δραματική κατάσταση στις περιοχές που διαμένει η ελληνική ομογένεια και η ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού.

Ο πρωθυπουργός εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση του Έλληνα Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας. Επίσης τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των κυρώσεων από το σύνολο εταίρων και συμμάχων θα συνδράμει στην πίεση προς τη ρωσική πλευρά προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις.

Από την πλευρά του, ο Ζελένσκι εξέφρασε την εκτίμησή του για το αμυντικό και ανθρωπιστικό υλικό που έστειλε η Ελλάδα και τόνισε την ανάγκη διασφάλισης του έργου των ανθρωπιστικών διαδρόμων, ιδίως στη Μαριόπολη.