«Έχω συνεργαστεί με τον Δημήτρη Λιγνάδη και γνωρίζω...» - Η αποκάλυψη του Γιώργου Παπαπαύλου

«Ανησυχώ για τους ανθρώπους γύρω μου»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Έχω συνεργαστεί με τον Δημήτρη Λιγνάδη και γνωρίζω...» - Η αποκάλυψη του Γιώργου Παπαπαύλου

Ο Γιώργος Παπαπαύλου, είναι μία ευχάριστη έκπληξη φέτος, καθώς τον βλέπουμε στην τρίτη και τελευταία σεζόν των Άγριων Μελισσών στον Αντ1. Την Δευτέρα 14/4, παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και μίλησε για την καριέρα του αλλά και για ορισμένα γεγονότα που δεν γνωρίζαμε.

Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε στην συνεργασία του με το Δημήτρη Λιγνάδη το 2014, αλλά και στο γεγονός πως γνωρίζει κορίτσια που έχουν κάνει καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στα πλαίσια του #Metoo, αλλά και για το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης που έχει βιώσει ο ίδιος.

Η αποκάλυψη του Γιώργου Παπαπαύλου και η συνεργασία του με το Λιγνάδη

«Κάνω 5 χρόνια ψυχοθεραπεία και είναι το μεγαλύτερο δώρο που έχω κάνει στη ζωή και στον εαυτό μου. Ανησυχώ για τους ανθρώπους γύρω μου, θέλω να είναι καλά, να είναι υγιείς. Αν μπορούσα να επιλέξω θα ήθελα να φύγω εγώ πρώτος.

Το 2014 έχω συνεργαστεί με τον Δημήτρη Λιγνάδη και γνωρίζω προσωπικά και κάποια από τα κορίτσια που κατήγγειλαν στα πλαίσια του #Metoo. Είναι τρομακτικό να μαθαίνεις για συνανθρώπους σου ότι έχουν υποστεί τέτοιου είδους και τέτοιας έντασης βία. Από την άλλη νιώθω πολύ περήφανος και ότι κάτι γίνεται καλά» αποκάλυψε ο ηθοποιός.»

Όσο για το δικό του περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης αναφέρει: «Το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που έζησα ήταν μικρό σε σχέση με αυτά που ακούω».

«Δικός μου άνθρωπος είχε ερωτική σχέση με τον Λιγνάδη και…»

Συνέντευξη στην On Time παραχώρησε ο Ορέστης Τζιόβας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνεργασία του με την Δημήτρη Λιγνάδη, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τη δίκη του, αποκαλύπτοντας πως ένας κοντινός του άνθρωπος είχε ερωτικές σχέσεις με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

«Είσαι παιδί του Εθνικού Θεάτρου, πως ένιωσες όταν είδες τον πρώην διευθυντή του Δημήτρη Λιγνάδη με χειροπέδες – με τον οποίο μάλιστα παίξατε μαζί στο “Μάκμπεθ” – να κατηγορείται για σεξουαλικά αδικήματα και θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη σε λίγες μέρες;

Δεν έπεσα από τα σύννεφα. Πάντα υπήρχε ένα σούσουρο γύρω από αυτό το όνομα και είχα και άνθρωπο δικό μου ο οποίος είχε ερωτική σχέση με το εν λόγω άτομο και 15 χρόνια μετά κουβαλούσε ένα βαρύ φορτίο στην πλάτη του γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Χαίρομαι γιατί μιλάνε οι άνθρωποι γι’ αυτά που τους συμβαίνουν και δεν φοβούνται.

Δημήτρης Λιγνάδης Ορέστης Τζιόβας

Έχεις παίξει και με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος επίσης βρίσκεται στη φυλακή για να λογοδοτήσει σύντομα κι αυτός στη Δικαιοσύνη. Έχεις πει ανοιχτά ότι αντιμετώπισες από εκείνον αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Τώρα πλέον είναι πασίγνωστο. Ήταν “κοινό μυστικό” η κακή συμπεριφορά του Πέτρου. Τώρα όσον αφορά τις σεξουαλικές κακοποιήσεις, ούτε εκεί έπεσα από τα σύννεφα… Άμα λάβω ως δεδομένα την αλαζονεία που είχε, τον τρόπο που μιλούσε και συμπεριφερόταν, μαζί με τα κόμπλεξ που ενδεχομένως κουβαλάει για να συμπεριφέρεται κατ΄αυτόν τον τρόπο, δεν πέφτεις από τα σύννεφα.

Είναι ένας άνθρωπος που επιζητούσε την εξουσία, αφού δε μπορούσε να την έχει κάπως αλλιώς παρά μόνο ως σκηνοθέτης, από εκεί και πέρα την εκμεταλλευόταν και φάνηκε ότι μάλλον και με τις γυναίκες είχε κάποιο θέμα. Ήθελε να εξουσιάζει και εκεί. Φυσικά είμαι με το μέρος των θυμάτων και θέλω να αποδοθεί Δικαιοσύνη, αλλά νομίζω ότι κοινωνική Δικαιοσύνη αποδόθηκε. Τώρα μένει και η δικαστική.