Μαρίζα Ρίζου: Οι σπουδές και η μουσική πορεία της μόνης γυναίκας της κριτικής επιτροπής του X-Factor

Όλα όσα δεν γνωρίζατε για εκείνη

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Μαρίζα Ρίζου: Οι σπουδές και η μουσική πορεία της μόνης γυναίκας της κριτικής επιτροπής του X-Factor

Δεν μπορούμε σίγουρα να βάλουμε το ταλέντο της Μαρίζας Ρίζου σε μόνο ένα μουσικό είδος αλλά ούτε και θέλουμε. Είναι από τις πιο φρέσκες - τηλεοπτικά- παρουσίες φέτος, και ανυπομονούμε να τη δούμε στο νέο της ρόλο στο X-Factor. Σε γενικότερα πλαίσια, είναι φωτεινή και αισιόδοξη με ρετρό και μεσογειακά στοιχεία, αλλά κάποιες φορές έχει και μια εσωστρέφεια.

Η ταλαντούχα και άκρως λαμπερή τραγουδίστρια, θα είναι στο «X Factor», που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 22:10, και αυτό που ψάχνει ως κριτής όπως έχει δηλώσει είναι τους «μικρούς πλανήτες με ενδιαφέρον».

Ποια είναι η Μαρίζα Ρίζου και πως ξεκίνησε τα καλλιτεχνικά της βήματα;

Η πολύ ενδιαφέρουσα μουσική πορεία της Μαρίζας Ρίζου ξεκίνησε το 2007, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή παράλληλα με τις σπουδές της στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ. Καθοριστικές για να τη γνωρίσει το κοινό ήταν οι θεατράλε εμφανίσεις της στον «Σταυρό του Νότου» και η διασκευή στο τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά, «Η μπόσα νόβα του Ησαΐα».

Το 2014 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος της, με τίτλο «Γλυκό Πρωί», από τον οποίο το τραγούδι της «Μια άλλη ευτυχία» κατέκτησε το ραδιοφωνικό airplay. Το 2016, από τον δεύτερο προσωπικό δίσκο της, με τίτλο «Μεγάλη γιορτή», ξεχώρισαν τα «Είναι μικρή η ζωή», «Πάμε μια βόλτα», «Πες μου» και «Ζητάτε να σας πω», μια διασκευή στο κλασικό τραγούδι του Αττίκ που πάντα καθηλώνει το κοινό στα live. Ακολούθησε τα άλμπουμ «Πόσο βλάκας», με highlight το viral τραγούδι «Κάποιος να με σύρει» των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη.

Η Μαρίζα Ρίζου στο X-Factor

Την περίοδο 2020-2021 κυκλοφόρησαν τα singles «Το καλοκαίρι», «Πάμε πιο πέρα», «Μαζί σου στο φως» και «Είναι που δεν μπορώ», τα οποία σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Με τις εξαιρετικές ενορχηστρώσεις και τον έντονο ρυθμό τους, τα τραγούδια της Μαρίζας Ρίζου δεν παύουν να μας εκπλήσσουν και να μας ξεσηκώνουν σε συνδυασμό με τη μαγική φωνή και τη θυελλώδη σκηνική παρουσία της.

Η μουσική για το θέατρο είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα της. Έχει επενδύσει μουσικά τη «Μαντάμ Σουσού» με πρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, το «Μάμα Ρόζα» με τη Βίκυ Σταυρόπουλου και τη «Μηχανή του Τούρινγκ» με τον Ορφέα Αυγουστίδη. Το καλοκαίρι θα υπογράψει τη μουσική για την πολυαναμενόμενη επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη.

«Χαίρομαι πολύ που ορισμένοι άνθρωποι δεν κοιμούνται καλά το βράδυ»

Καλεσμένη στην εκπομπή Πάμε Δανάη, βρέθηκε η Μαρίζα Ρίζου και μίλησε μεταξύ άλλων στο κύμα καταγγελιών για παρενοχλήσεις και βία στο θέατρο και όχι μόνο, τονίζοντας πως χάρηκε πολύ με τις αποκαλύψεις του ελληνικού #metoo.

Επίσης, η ταλαντούχα τραγουδίστρια αποκάλυψε πώς βιώνει την δεύτερη καραντίνα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

«Παλαιότερα προσπερνούσα τα σκοτάδια μου. Τώρα περνάω μέσα τους. Λέω ότι θα αποδεχτώ τις στιγμές αυτές. Και το βρίσκω πιο υγιές και ισορροπημένο. Θεωρούσαν όλοι ότι είμαι μόνο χαρούμενη. Ένιωθα ενοχικά που έχω και άλλα συναισθήματα. Τι ανισορροπία είναι αυτή να περιμένεις από τον εαυτό σου να είσαι μόνο χαρούμενη;», ανέφερε αρχικα.

«Χάρηκα πολύ με τις αποκαλύψεις του ελληνικό #metoo. Έχω μεγάλο πρόβλημα με τέτοιες συμπεριφορές. Είχα, έχω και θα έχω. Αν κάποιος δεν είναι ωραίος τύπος ή τύπισσα δεν με ενδιαφέρει καθόλου το ταλέντο του. Αν ο άλλος δεν είναι ωραίος άνθρωπος τι με ενδιαφέρει το έργο του;

Οτιδήποτε δημιουργούμε φέρει την αύρα μας, την ύπαρξη μας. Χαίρομαι πολύ που ορισμένοι άνθρωποι δεν κοιμούνται καλά το βράδυ αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι δεν είναι μόνο αντρικό αυτό το φαινόμενο. Η ψυχική μου δομή δεν ταιριάζει με την εμπάθεια, δεν νιώθω καλά με αυτό», ολοκλήρωσε.