Δίκη Λιγνάδη: Στο δικαστήριο η Τζεφ Μοντάνα - Θα καταθέσει σαν μάρτυρας υπεράσπισης;

«Ας αρχίσουν να περπατάνε με ίσιο τρόπο στη ζωή τους και μετά να κάνουν κριτική και στους υπόλοιπους», είχε δηλώσει ο Αλέξης Κούγιας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δίκη Λιγνάδη: Στο δικαστήριο η Τζεφ Μοντάνα - Θα καταθέσει σαν μάρτυρας υπεράσπισης;

Από το πρωί της Παρασκευής 18/3 εκδικάζεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για 4 βιασμούς. Το παρών στη δίκη έδωσε και η Τζεφ Μοντάνα, η οποία αποφάσισε να παρακολουθήσει την εξέλιξη της υπόθεσης από κοντά. Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 8 έφτασε στα δικαστήρια και ο κατηγορούμενος. (Μπορείτε να δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες εδώ)

Όπως είναι γνωστό, η Τζεφ Μοντάνα κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης των θυμάτων στη δίκη του σκηνοθέτη, ωστόσο κάτι τέτοιο αμφισβητήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια. (Δείτε εδώ τι είχε δηλώσει ο δικηγόρος)

Τζεφ Μοντανα

Η Τζεφ Μοντάνα στην δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Οι δηλώσεις του Κούγια για την Τζεφ Μοντάνα

«Να σας πω κάτι. Ούτε καν ήξερα την ύπαρξη του. Δε ξέρω ποιο είναι το πραγματικό όνομα του συγκεκριμένου. Μου είπαν ότι είναι μάρτυρας στην υπόθεση. Εγώ Τζεφ Μοντάνα μάρτυρα δεν είδα. Είδα μια καρικατούρα να εμφανίζεται τις τελευταίες μέρες σε κάποιες εκπομπές και πάλι δεν κατάλαβα. Δεν έχω άποψη. Έναν χρόνο τώρα ασχολούμαστε με… Αλίμονο τώρα αν αρχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτούς.

Έμαθα χθες το βράδυ ότι έστειλε ένα εξώδικο στο γραφείο μου. Δεν το έχω διαβάσει καθόλου. Μεγάλη του τιμή του συγκεκριμένου προσώπου. Τον είχα δει μια μέρα στη Γλυφάδα και μου είπαν αυτός είναι ο Τζεφ Μοντάνα. Περπάταγε στον δρόμο και κράταγε και ένα φτερό. Αν δείτε πως περπάταγε με το φτερό στα χέρια… Έβαλα τα γέλια. Περισσότερο γέλιο μου προκαλεί. Θα έρθουν εδώ, θα τους αξιολογήσει το δικαστήριο. Το εξώδικο μου είπαν ότι αναφέρονταν σε κάτι που είπα για τρίτο φύλο. Δεν το έχω διαβάσει. Υπάρχει και μια άλλη κοινωνία που τη σεβόμαστε.

Είμαστε μια δημοκρατική χώρα, αλλά μέχρι εκεί όμως. Δε θα μας επιβάλλουν τις απόψεις τους ορισμένοι, που προσωπικά πιστεύω πως δεν έχουν βρει τον δρόμο τους. Ας αρχίσουν να περπατάνε με ίσιο τρόπο στη ζωή τους και μετά να κάνουν κριτική και στους υπόλοιπους» είχε δηλώσει ο Αλέξης Κούγιας στην κάμερα του Πρωινού στην προηγούμενη δικάσιμο.

Ο Κούγια καταγγέλλει την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες έκανε ο Αλέξης Κούγιας το πρωί της Παρασκευής (18/3), λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος θέλησε να καταγγείλει την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου για διαστρέβλωση των λεγόμενών του.

Όπως εξήγησε, μία δημοσιογράφος της εκπομπής τον περίμενε έξω από τις φυλακές και εκείνος έκανε τις δηλώσεις του ωστόσο όπως διαπίστωσε, η συνέντευξή του κόπηκε με αποτέλεσμα να διαστρεβλωθούν τα λεγόμενά του.

«Θέλω να πω το εξής χωρίς να θέλω να κάνω σύσταση γιατί σχεδόν πενήντα χρόνια συνεργαζόμαστε με τους δημοσιογράφους στο δικαστικό ρεπορτάζ σε όλες αυτές τις δίκες. Θέλω να κάνω μια καταγγελία.

Για μένα είναι αδιανόητο να με περιμένει μια κυρία χθες έξω από τις φυλακές που είχα ένα δικαστήριο, να της κάνω την τιμή και να της δίνω μια συνέντευξη και να διαστρεβλώνει την συνέντευξη μου. Να την κόβει και να της δίνει άλλο νόημα. Αυτό έγινε στην εκπομπή της κυρίας Καινούργιου.

Λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά είναι μια φέρελπις δημοσιογράφος, παρουσιάστρια αλλά σε μια τόσο σπουδαία δίκη θα πρέπει να υπάρχει μια αντικειμενικότητα.

Καλό θα είναι να ενημερώνεστε από αυτούς που είναι μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου γιατί υπάρχουν ένορκοι, οι οποίοι έχουν κοινωνικό περιβάλλον και στο τέλος θα βγει μια απόφαση και ενώ θα έχουν δηλητηριαστεί οι τηλεθεατές των εκπομπών, οι ακροατές και οι αναγνώστες των sites από μια διαφορετικότητα, όταν θα έρθει μια αθωοτική απόφαση θα κλωνιστεί το αίσθημα ασφαλείας και το αίσθημα της κοινωνικής ειρήνης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ μας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.