Μαρία Αλιφέρη: «Ήμουν ο καημός της Αλίκης Βουγιουκλάκη γιατί την περνούσα σε...»

Η σπάνια αποκάλυψή της

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μαρία Αλιφέρη: «Ήμουν ο καημός της Αλίκης Βουγιουκλάκη γιατί την περνούσα σε...»

Το απόγευμα της Παρασκευής 18/3 η Μαρία Αλιφέρη βρέθηκε στην εκπομπή «Στούντιο 4» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια αναφέρθηκε για την πορεία της στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και για το μεγάλο κεφάλαιο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη καθώς και οι δυο σάρωναν στο θεατρικό σανίδι.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην μεγάλη μου περιοδεία, ήταν ο καημός της Αλίκης Βουγιουκλάκη γιατί ήμουν η μόνη που έσπασα όλα τα ταμεία από τα εισιτήρια. Ήξερε τα πάντα για μένα η Αλίκη. Γνωριστήκαμε στην αρχή της καριέρας μου και στο τέλος… είναι μια ιδιαίτερη ιστορία, ίσως την πω μια άλλη φορά».

Και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλο το story μου με την Αλίκη, θα φάμε όλη την εκπομπή. Είχε απ’ όλα μέσα η ιστορία μας, έκλεισε όμως πολύ ωραία.

Όλα στη ζωή μου κλείνουν ωραία επειδή δουλεύω στο δρόμο, δεν βιάζομαι να αποκεφαλίσω ανθρώπους, να μαστιγώσω τον εαυτό μου. Επεξεργάζομαι αυτό που θέλω και κάποια στιγμή έρχεται η απάντηση»

Οι δηλώσεις της Μαρίας Αλιφέρη

Αποκάλυψε τον λόγο που δεν παντρεύτηκε ποτέ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η Μαρία Αλιφέρη, στο περιοδικό «Λοιπόν», στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον λόγο που επέλεξε να μην παντρευτεί ποτέ και στο αν έχει μετανιώσει που δεν έκανε παιδιά.

Η ηθοποιός, που πριν λίγες μέρες παραδέχθηκε πως δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, εξήγησε πως έχει συμφιλιωθεί με τη μοναξιά και πως δεν την ενοχλεί.

Γιατί δεν παντρευτήκατε ποτέ; Είχατε δεχτεί προτάσεις γάμου;

Ήταν επιλογή μου. Έχω δεχτεί προτάσεις γάμου, βέβαια. Απλά στο μυαλό μου την ιστορία του γάμου την έχω πολύ ψηλά. Μια ολοκληρωμένη σχέση είναι πάρα πολύ δύσκολη και σπάνια. Γάμος για εμένα σημαίνει ότι με αυτόν τον άνθρωπο μπορώ να «φύγω» μαζί. Δεν το ένιωσα αυτό με κάποιον άντρα, γι’ αυτό και δεν το έκανα. Έχω ερωτευτεί πάρα πολύ ωστόσο και με έχουν ερωτευτεί. Τον έχω χαρεί τον έρωτα.

Τι είναι αυτό που θα σας έκανε να ερωτευτείτε έναν άνθρωπο;

Να υπάρχει σωματική, ψυχική και πνευματική έλξη. Δεν τα βρήκα όλα σε έναν άνθρωπο. Κάτι που να μην το ήθελε η ψυχή μου, δεν το έχω κάνει. Ποτέ. Υπάρχει τίμημα πολλές φορές, αλλά χαλάλι του.

Μαρία Αλιφέρη γάμος

Σας έχει στοιχίσει που δεν γίνατε μητέρα;

Όχι. Ήθελα πάντα πολλά παιδιά και τα έχω. Όχι δικό μου, αλλά είμαι εντάξει με αυτό. Θα ήθελα, αν είχα μια σχέση όπως στην περιέγραψα. Από τη στιγμή που δεν βρήκα αυτόν τον άνθρωπο, δεν μπήκα στη διαδικασία, μόνο για να πω ότι έκανα παιδί. Έχω πολλά παιδιά και από συγγενείς αλλά και τους μαθητές μου. Καλύτερη μάνα δεν θα μπορούσα να είμαι. Δεν αρχίζουν και τελειώνουν όλα σε ένα παιδί.

Αγαπάτε τη μοναξιά;

Πολύ. Όσο αγαπάω την επικοινωνία, άλλο τόσο αγαπάω και τη μοναξιά. Μου είναι απαραίτητο να μείνω μόνη με το μέσα μου, για να δω τι μου γίνεται. Πρέπει να κουβεντιάζουμε με τον εαυτό μας.