«Η μισή μου καρδιά κόπηκε και...» - Συγκινεί η Ευγενία Δημητροπούλου για την κόρη της

Η πρώτη συνέντευξη μετά την υιοθεσία

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Η μισή μου καρδιά κόπηκε και...» - Συγκινεί η Ευγενία Δημητροπούλου για την κόρη της

Η Ευγενία Δημητροπούλου, η ταλαντούχα ηθοποιός που πρόσφατα βίωσε τη μητρότητα μέσω της υιοθεσίας, ήταν καλεσμένη του Dot στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά τον ερχομό της κόρης της από τη Σιέρρα Λεόνε.

Μίλησε για όλη την εμπειρία της υιοθεσίας αλλά προχώρησε και σε κάποιες έξτρα αποκαλύψεις για την πιο σημαντική στιγμή της ζωής της, ενώ ευχαρίστησε και το κανάλι του Αντ1 για την στήριξη του σε αυτό το βήμα της.

Η εξομολόγηση της Ευγενίας Δημητροπούλου για την κόρη της

«Δεν είμαι κοπέλα που έγινε μαμά στα 20. Το συζητήσαμε πάρα πολύ νωρίς το θέμα της υιοθεσίας στη σχέση μας με τον Στέλιο. Το θέλαμε και χωριστά. Όταν προχωρούσε η σχέση είπαμε ότι αυτή είναι η πρώτη επιλογή.

Κάναμε διακρατική υιοθεσία. Η κόρη μας γεννήθηκε στη Σιέρρα Λεόνε. Τα διαθέσιμα παιδιά για υιοθεσία στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ λίγα γιατί δεν είναι νομικά διαθέσιμα. Γι’ αυτό και προωθείται η αναδοχή και όχι η υιοθεσία.

Εγώ έψαχνα σαν τρελή. Δεν μπορείς να φανταστείς πόση δύναμη νιώθεις ότι αυτό το πράγμα θα το καταφέρω ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα. Κάποια στιγμή όταν έφτασε η ώρα και βρέθηκε το παιδί ένιωσα ότι μπορώ να φτάσω εκεί κολυμπώντας.

Εμάς η αξιολόγηση ξεκίνησε στην Ελλάδα, ταυτόχρονα ψάχναμε σε ποια χώρα μπορούμε. Είπαμε ότι θα πάμε στην Αφρική γιατί είναι συγκεκριμένες οι χώρες που είναι ανοιχτές για υιοθεσία στην Ελλάδα.

Αν δεν μυρίσεις τη Σιέρρα Λεόνε που μυρίζει όλη καμένο πλαστικό δεν μπορείς να καταλάβεις την τύχη σου που ζεις εδώ. Είναι πολύ εύκολο να κάνει έτσι ένα παιδάκι και να πιει μολυσμένο νερό. Αυτό που είπαμε είναι ότι σκοπός μας είναι να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας ενός παιδιού, όπου και να γεννήθηκε, ό,τι χρώμα και να έχει.

Ζήτησα το τηλέφωνο επικοινωνίας με ένα ζευγάρι Ελλήνων που έχουν υιοθετήσει δύο παιδιά από τη Σιέρρα Λεόνε, η Μάρθα και ο Θανάσης, οι μοναδικοί Έλληνες πριν από εμάς. Είναι και η νονά της κόρης μας.

Μιλάω με όλον τον κόσμο που κατεβαίνει κάτω να υιοθετήσει. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά σε ένα τέτοιο ταξίδι. Όμως ήμασταν τυχεροί. Ήμασταν πολύ οργανωμένοι».

«Η υιοθεσία θα μπορούσε να είναι και πρώτη μου επιλογή»

Στην δημοσιογράφο Γεωργία Ευσταθίου και την κάμερα της εκπομπής «Ελένη» είχε παραχωρήσει συνέντευξη η Ευγενία Δημητροπούλου. Η γνωστή ηθοποιός είχε αναφερθεί στην επιθυμία της να γίνει μητέρα καθώς υπάρχουν σκέψεις και για μια υιοθεσία.

«Δεν αγχώθηκα στην ιδέα του γάμου, είπα το ζούμε. «θα ήθελα πολύ να γίνω μαμά» και συμπλήρωσε «Η υιοθεσία θα μπορούσε να είναι και πρώτη μου επιλογή, για μένα δεν υπάρχει διαφορά στο γεννάω εάν παιδιά ή υιοθετώ εάν παιδί».