Πώς θα περάσει το τριήμερο της 25ης Μαρτίου η Ελένη Μενεγάκη - Οι φόβοι της παρουσίαστριας

Το ταξιδι αστραπή με τον Μάκη και τα παιδιά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πώς θα περάσει το τριήμερο της 25ης Μαρτίου η Ελένη Μενεγάκη - Οι φόβοι της παρουσίαστριας

Ένα από τα καλά που μας δίνει το 2022 είναι το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Η εθνική γιορτή είναι Παρασκευή φέτος με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να μπορέσουν ξεκουραστούν ή ακόμα και να πάνε ένα ταξίδι. Ανάμεσα σε αυτούς και η Ελένη Μενεγάκη, η οποία έχει ήδη αποφασίσει προς τα που θα κατευθυνθεί.

Και μπορεί ακόμα ο καιρός να μην μας κάνει τη χάρη και να χιονίζει, ωστόσο στο τέλος της εβδομάδας θα θυμηθούμε και πάλι τι σημαίνει άνοιξη. Ας ελπίσουμε νε έχουν πέσει τα δελτία των μετεωρολόγων.

Η επιθυμία της Ελένης Μενεγάκη για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Η Ελένη Μενεγάκη όμως φαίνεται πως ανησυχεί, μην αποκλειστεί από το χιόνι (Δείτε εδώ την χιοισμένη αυλή της παρουσιάστριας) και δεν μπορέσει να πάει την εκδρομή που ονειρέυτεαι με τον Μάκη Παντζόπουλο και τα παιδιά.

Συγκεκριμένα με το άνοιγμα της εκπομπής, η Ελένη ανέφερε: «Καλησπέρα σας! Αυτός ο χειμώνας δεν θέλει να φύγει, μας αγάπησε πολύ… Στα βόρεια χιόνιζε, στην αυλή μας χιόνιζε… Δεν θυμάμαι στην Αθήνα να χιόνιζε 25η Μαρτίου». Και συνέχισε: «Τι καιρό θα έχει το τριήμερο; Θα αποδράσουμε σε κανένα χωριουδάκι ή θα μείνουμε να βλέπουμε τα χιόνια; Χριστέ μου λέτε να έχει χιόνια και το άλλο Σαββατοκύριακο;» αποκαλύπτοντας ότι επιθυμεί μια σύντομη απόδραση.

Τα μερομήνια "μίλησαν": Τι καιρό θα κάνει το 3ημερο της 25ης Μαρτίου

Τα Ημερομήνια, ή απλά μερομήνια είναι μια παλαιά μέθοδος «πρόβλεψης» του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο, που εμπιστεύονταν ιδιαίτερα οι παλαιότερες γενιές.

Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό τον επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ!

Οπότε τα μερομήνια είχαν προβλέψει πως θα έχουμε κακοκαιρία διαρκείας έως τις αρχές Φεβρουαρίου και στη συνέχεια οι νοτιάδες θα έπαιρναν το πάνω χέρι αλλά όχι για πολύ. Τα χιόνια θα μας επισκεφθούν αρκετές φορές, ακόμη και μέχρι τα μέσα του Μαρτίου. Μετά τις 15 Μαρτίου θα δούμε κάποιες ήπιες ημέρες, ωστόσο θα σημειώνονται βροχές μέχρι τις Αρχές Απριλίου.

Τι καιρό μας επιφυλάσσει το τριήμερο της 25ης Μαρτίου με βάση τα Μερομήνια; Ο μήνας που διανύουμε, δηλαδή ο Μάρτιος, παρουσιάζει άστατες καιρικές συνθήκες ενώ είδαμε και χιόνια ενώ δεν αποκλείεται μέχρι να τελειώσει να ξαναδούμε.

Δείτε εδώ τι προβλέπουν τα μερομήνια για τον Μάρτιο